ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ 2015-16

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 219 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
 • Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  27/10/2009
  Αρ. μηνυμάτων:
  3644
  manosbmw στις #485628
  Την Τρίτη 21 Ιουλίου καθορίστηκε το ραντεβού της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΑΠΕΝ κ. Γιάννη Τσιρώνη. Μετά από έξι περίπου μήνες δέχθηκε ο κ. Τσιρώνης να συνομιλήσει με τους κυνηγούς . Είναι κάτι και αυτό, μια πρόοδος στο διαφαινόμενη ρήξη πολιτείας και κυνηγετικών οργανώσεων.
  Την Τρίτη λοιπόν πολύ πιθανόν να αρχίσει μια διαπραγμάτευση μεταξύ υπουργείου και κυνηγετικών οργανώσεων.
  Έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Νίκος Παπαδόδημας θα κρατήσει τις κόκκινες γραμμές και δεν γίνουν συμβιβασμοί που παλαιότερα ούτε καν να ακούσουμε δεν θέλαμε.
  Ελπίζουμε ότι ο Πρόεδρος θα υπερασπίσει τα κεκτημένα και τα δικαιώματα του Έλληνα κυνηγού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δε θα παρασυρθεί από προτάσεις και υποσχέσεις που ενδέχεται και να καθοδηγούνται από συμφέροντα άλλων οργανώσεων. Σε κάθε τέτοια προσπάθεια θα είναι όλοι οι κυνηγοί στο πλευρό του.
  Την Τρίτη αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα αποτελέσματα.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  11/09/2012
  Αρ. μηνυμάτων:
  2027
  mitsosvinci στις #485629

  Επιτέλους! Κάτι είναι και αυτό. Η κόκκινη γραμμή είναι μία και μοναδική: διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης. Τίποτα λιγότερο , τιποτα περισσότερο. Από τη στιγμή που η κυνηγετικη δραστηριοτητα στην Ελλάδα είναι συνομη με τις ευρωπαϊκές διατάξεις και σε περιπτώσεις τις ξεπερνά σε περιορισμούς δεν έχει το δικαίωμα ο Τσιρωνης και ο κάθε υπουργός να κάνει του κεφαλιού του. Ελπίζω να πάνε όλα καλά αν και ο δογματισμος των <<οικολογουντων>> με κάνει να περιμένω τα χειρότερα για την αγαπημένη μας δραστηριοτητα.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  08/07/2014
  Αρ. μηνυμάτων:
  1440
  loucas στις #485630

  Αγαπητοί συνάδελφοι.

  Τα <<πράγματα>> είναι σχετικά απλά.

  Για να υπογραφεί νέα Ρυθμιστική πρέπει να υπάρχει Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η  Β Ο Υ Λ Η Σ Η…!!

  Εχει αποδειχθεί από τα προηγούμενα χρόνια ότι εάν ΘΕΛΕΙ η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

  όλα αντιμετωπίζονται έγκαιρα και σωστά.

  Μέλλει να αποδειχθεί η <<ΒΟΥΛΗΣΗ>> των τωρινών κυβερνώντων η οποία λίγο-

  πολύ θα φανεί τις αμέσως επόμενες μέρες, άλλως θα μείνει <<πολύς κενός χώρος>>

  τον οποίον φυσικά θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τα γνωστά ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ

  ΚΕΝΤΡΑ και φυσικά οι ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ.

  Βέβαια στην απευκταία των περιπτώσεων που το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ εμμείνει

  και προτιμήσει τις ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ υπάρχουν και πιό δυναμικοί τρόποι να του

  υπενθυμίσουμε ότι είναι ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και φυσικά και των

  ΚΥΝΗΓΩΝ.

   

  ΛΟΥΚΑΣ.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  28/05/2003
  Αρ. μηνυμάτων:
  3316
  ΛΕΩΝ στις #485631

  Άμα ακούω για κόκκινες γραμμές ….κοκκινίζω από το κακό μου……είδα και τις άλλες που τις πληρώνουμε από σήμερα…..Μακάρι να διαψευστώ και να πάνε όλα καλά.Αλλά ρωτώ εγώ ,μετά από αυτές τις περιπέτειες πόσοι θα μπορέσουμε να βγάλουμε άδεια;Πόσοι θα έχουμε την άνεση;Μήπως η μείωση της πρέπει να είναι στην συζήτηση που θα γίνει;

  Ή το κυνήγι θα είναι για την ελιτ της πλουτοκρατίας;(πλουτοκρατία-πάει με τις κόκκινες γραμμές…..)

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  25/09/2014
  Αρ. μηνυμάτων:
  423
  Overlord στις #485638

  Καλημέρα στην παρέα!!

  Μπήκαμε επίσημα στην τελική ευθεία…αν βέβαια δεν αλλάξει τίποτα δραματικά! Προσωπικά φίλοι μου έχω αρχίσει να πιστέυω ότι μας “ψεκάζουν”. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλίως την απάθεια που έχουμε σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας! Οχυρωμένοι πίσω από τον μικρό κοσμό μας….αναμένουμε το μοιραίο…και το μόνο που κάνουμε είναι να κράζουμε την ηγεσία των κυνηγετικών οργανώσεων πίσω από ένα πληκτρολόγιο σε ένα φόρουμ!

  Κάποτε ανέβαινε 3 δραχμές το λίτρο η βενζίνη…και ο κόσμος ήταν στα κάγκελα! Τώρα χάνουμε μισθούς συντάξεις….ανεβαίνει ο ΦΠΑ….φοβόμαστε περικοπές στο κυνήγι…και ακόμα κάποιοι πιστεύουν ότι “είναι πολλά τα λεφτά για να το πειράξουν”

  Κούνια που μας κούναγε!! Θα γίνουν όλα…και δεν θα το πάρουμε και χαμπάρι!!

  Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουμε? εκτός αν το ψεκαστικό υγρό…είναι πολύ βαρύ…και μας έχουν αυξήσει και την δόση!!

  Καλημέρες…..29 και σήμερα αδέρφια!!!

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  15/08/2013
  Αρ. μηνυμάτων:
  41
  εκηβόλος στις #485642

  Αλλά ρωτώ εγώ ,μετά από αυτές τις περιπέτειες πόσοι θα μπορέσουμε να βγάλουμε άδεια;Πόσοι θα έχουμε την άνεση;Μήπως η μείωση της πρέπει να είναι στην συζήτηση που θα γίνει; Ή το κυνήγι θα είναι για την ελιτ της πλουτοκρατίας;(πλουτοκρατία-πάει με τις κόκκινες γραμμές…..)

  <hr />

  :good:  :good:  :good:

  Εγώ θέλω να γίνει μεγάλη μείωση στις τιμές των αδειών… Αν δεν γίνει και φέτος δεν θα γίνει ποτέ. Φυσικά, μια ενδεχόμενη μείωση τιμών δεν θέλω να συνεπάγεται μείωση χρονική της κυν. περιόδου…
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  12/03/2004
  Αρ. μηνυμάτων:
  5003
  MICHEL123GR στις #485643

  θεωρώ ότι στα ελάχιστα στην ατζέντα θα πρέπει να υπάρχει:

  τουλάχιστον η ίδια χρονική περίοδος κυνηγίου,

  η θηροφυλακή στα ίδια πλαίσια,

  η εισαγωγή του κυνηγίου του ζαρκαδιού και

  τη μείωση των κυνηγετικών αδειών στα πλαίσια της μείωσης της αγοραστικής δύναμης του κυνηγετικού κόσμου.

  Για να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης…..

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  15/08/2013
  Αρ. μηνυμάτων:
  41
  εκηβόλος στις #485645

  Αν εξαιρέσουμε το ζαρκαδι τα υπόλοιπα είναι εφικτά και απολύτως λογικά πιστεύω… Τώρα με οικολόγο υπουργό το ζαρκαδι μόνο σαν ανέκδοτο μπορούμε να το λέμε 😀 ας γίνουν τα άλλα και θα είμαι υπέρ ευχαριστημένος!!

  Στάλθηκε από το D2005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  18/08/2009
  Αρ. μηνυμάτων:
  278
  vangelisf στις #485648

  Το βασικότερο είναι να μείνει η ρυθμιστική απείραχτη .. προσδοκώντας κρατικά έσοδα (τη δύσκολη αυτή περίοδο)  και αφήνοντας κατά μέρους τις όποιες άλλες λογικές υπάρχουν.

  Το σίγουρο βέβαια είναι ότι απο λογική στην Ελλάδα πάσχουμε αλλά …

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  29/10/2012
  Αρ. μηνυμάτων:
  150
  woodman73 στις #485652

  Μηπως πρεπει να ζητησουμε και κατι παραπανω? εννοω, οτι καινουργια κυβερνηση ειναι( ξερουμε τα..αισθηματα τους για το κυνηγι..) αλλα εαν παμε αμυντικα, μηπως χασουμε περισσοτερα?

  Μηπως πρεπει να ζητησουμε π.χ λεω εγω τωρα, να επιτραπει το κυνηγι τον επιβλαβων με αεροβολο,(που πωλουνται πρωτο τραπεζι-βιτρυνα σε ολα τα λυνηγετικα μαγαζια, το αγοραζεις χωρις αδεια, και μολις το παινεις στα χεια σου, θεωρησαι παρανομος…) με μια αδεια(λεφτα δεν θελουν?)  ολο τον χρονο, να επιτραπει η χρηση ραβδωτου για τον αγριοχοιρο, μεσα απο σχολες σκοποβολης, κ.τ.λ?

  Αραγε, οι εμποροι κυνηγετικων οπλων δεν πιεζουν σεαυτη την κατευθηνση>

  Ολα αυτα βαση στοιχειων, τεκμηριωμενα….

  Ειναι προσωπικη μου γνωμη… θελω να πω μηπως αντι να…μιζεριαζουμε, και να παρακαλαμε, μηπως να διεκδικησουμε τα δικαιωματα μας?

  Αλλα ποιος θα μας συσπειρωσει, και θα μας οργανωσει…

  οταν το κομμα μας και τα στελεχη μας,κοιμουνται βαθια…

  και επιτρεπουμε καθε Αγγελετο να μας τρεχει, και να κοβει καποιες μερες το κυνηγι, με τις μυνησεις τους…

  αραγε, δεν μπορουμε να διεκδηκησουμε τα δικαιωματα μας στα ευρωπαικα δικαστηρια? :unsure:

  Ως ποτε θα ενεργουμε βαση συμφεροντων,

  μπλε-πρασινων-κοκκινων, κ.τ.λ?

  Το ξαναλεω: βγαζω ανελιπως απο το 1991 αδεια κυνηγιου, αλλα εχω κουρασθει τοσα χρονια με ολη αυτη την κατασταση… 🙁

  Keymaster
  Ημ. εγγραφής:
  15/04/2003
  Αρ. μηνυμάτων:
  472
  tsamis στις #485658

  http://www.e-artemis.gr/485655/news/last-news/o-k-tsironis-na-egkatalipsi-tis-emmones-tou-enantia-stous-kinigous/

  Εύη Τατούλη: « Ο κ. Τσιρώνης να εγκαταλείψει τις εμμονές του ενάντια στους κυνηγούς»

  Για πολλοστή φορά παρακολουθούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος να κινείται με γνώμονα τις ιδεοληψίες και το έλλειμμα άποψης για τις καταστάσεις που απασχολούν τους πολίτες και ασφαλώς την χώρα. Μόνο εκτός τόπου και χρόνου μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις φήμες που εκπορεύονται από το γραφείο του κ. αναπληρωτή υπουργού, του κ. Τσιρώνη  και αφορούν  σειρά μέτρων για  το κυνήγι, όπως  η μείωση της κυνηγητικής περιόδου και  η κατάργηση της θηροφυλακής και η ενσωμάτωσή της στην δασική υπηρεσία.

  Είναι γεγονός ότι η ανακολουθία λόγων και πράξεων, αλλά και η  διάσταση απόψεων ανάμεσα στα διάφορα κυβερνητικά στελέχη, είναι πια πασίδηλη σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο, προκειμένου να κρατήσει ο κ. υπουργός τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας του και προκειμένου να διαφυλάξει και τις προεκλογικές εξαγγελίες και του πρωθυπουργού της χώρας (ο οποίος δήλωνε στις 12 Ιανουαρίου: «Δεσμευόμαστε ότι σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες τους θα επιδιώξουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις, με στόχο τόσο τη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας όσο και της προστασίας της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας») οφείλει γρήγορα να ανασκευάσει τις θέσεις και τις απόψεις του.

  Οι κυνηγητικές οργανώσεις και οι 200.000 κυνηγοί, που είναι μέλη τους , σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία συνεισφέρουν τα μάλα τόσο στην πραγματική οικονομία όσο και στην προφύλαξη της αειφορίας και του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας. Το έλλειμμα σχεδιασμού και οι εμμονικές απόψεις που χαρακτηρίζουν τις πρωτοβουλίες του κ. υπουργού και στο κρίσιμο πεδίου του κυνηγιού, αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των ενεργειών του ιδίου, οι οποίες υπονομεύουν το περιβάλλον στο όνομα μιας δήθεν οικολογικής ευαισθησίας. Παράλληλα οι ίδιες θέσεις αγνοούν τις σύγχρονες θεωρήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος που κινούνται σε μια βασική αρχή: ότι η ρεαλιστική οικολογία επιτάσσει και επιβραβεύει την λελογισμένη ανθρώπινη δραστηριότητα μέσα στα δάση, στηρίζεται στον εθελοντισμό, υπηρετεί με κανόνες την οικονομική λειτουργία και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνει καλύτερα οφέλη  για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

  Ο κ. Τσιρώνης οφείλει άμεσα να ανασκευάσει αυτές τις απόψεις, που είναι ατάκτως ειρημένες επί χάρτου, να διαβουλευτεί με τους κυνηγετικούς συλλόγους και να ακούσει απόψεις ειδικότερων του ιδίου επί του θέματος, ειδάλλως σε διαφορετική περίπτωση οι αερολογίες και οι αμετροέπειες του   κινδυνεύει να χαρακτηριστούν άσχετες και κυρίως φασιστικών κινήτρων επιβολής τους. Άλλωστε, τον πρώτο που εκθέτει ο κ. Τσιρώνης είναι ο πρόεδρος της κυβέρνησής του και πρωθυπουργός της χώρας, που κινδυνεύει σήμερα να κατηγορηθεί από τους κυνηγούς που πριν από  επτά μήνες τον πίστεψαν, ότι τους υφάρπαξε την ψήφο με συνειδητά ψεύδη.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  02/11/2014
  Αρ. μηνυμάτων:
  2222
  ZABALA213 στις #485659

  Eπιδη συμφωνω με ολες τις αποψεις , θα πω μονο μια αινιγματικη φραση προς τον κ. υφηπουργο που εχω την εντιπωση οτι ολα αυτα που γραφουμε ισως και να φτανουν στα αυτια του και στα ματια του .

  <<  ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕ ΤΟ , ΣΚΕΨΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ. >>

  :scratch:      :unsure:       :yes:  :yes:  :yes:  :yes:

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  11/09/2012
  Αρ. μηνυμάτων:
  2027
  mitsosvinci στις #485662

  αραγε, δεν μπορουμε να διεκδηκησουμε τα δικαιωματα μας στα ευρωπαικα δικαστηρια?

  Φυσικα και μπορουμε. Θεληση υπαρχει ομως????

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  11/07/2013
  Αρ. μηνυμάτων:
  40
  Nick στις #485663

  Είδες τι σου κάνει η τηλεόραση?

  Keymaster
  Ημ. εγγραφής:
  15/04/2003
  Αρ. μηνυμάτων:
  472
  tsamis στις #485681

  http://www.e-artemis.gr/485677/news/last-news/o-k-s-tripolis-vazi-to-kinigi-sto-periferiako-simvoulio-vd/ 

  Αντιδράσεις από το σύνολο του κυνηγετικού κόσμου έχουν ξεσπάσει με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και με την απόψεις που έχει εκφράσει ο  αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης για τους κυνηγούς και την κυνηγητική περίοδο. Σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε αναφέρει: «Με παιδεία κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι το κυνήγι μπορεί να ταίριαζε στους προγόνους μας αλλά είναι κάτι που πλέον είναι εκ του περιττού».

  Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, και το Περιφερειακό Συμβούλιο θέλησε να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, παίρνοντας μια απόφαση η οποία θα ισχυροποιήσει τη θέση των κυνηγών της χώρας.

  Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης μετέφερε το ψήφισμα το οποίο συνέταξε η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος η οποία δεν μπορεί να εξηγήσει αυτή τη στάση του αρμόδιου υπουργού όταν, με επίσημες ανακοινώσεις του, έχει αναφερθεί σε συναντήσεις και συνεργασίες που είχε με ΜΚΟ, συνήθως αντικυνηγετικής κατεύθυνσης, και με διάφορους φορείς, αλλά όχι με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

  Ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε ότι αναμένεται μια απάντηση για συνάντηση με τον  υπουργό ο οποίος, όπως φαίνεται, περιφρονεί 200.000 πολίτες που ασκούν τη νόμιμη δραστηριότητα του κυνηγιού, διεθνώς αναγνωρισμένη ως διαχείριση του περιβάλλοντος. Όταν μάλιστα στη χώρα μας το κυνήγι αποτελεί, επιπλέον, μια καθαρά λαϊκή δραστηριότητα, που απευθύνεται σ’ όλους τους πολίτες, χωρίς καμία οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική, γεωγραφική, ή άλλη διάκριση. Επιπρόσθετα εξασφαλίζει στην πραγματική οικονομία: (α) 7.000 θέσεις εργασίας εργαζομένων στον κυνηγετικό κλάδο, (β) 2.000 επιχειρήσεις κυνηγετικών ειδών, (γ) 180 εκατ. ευρώ έσοδα Δημοσίου από έκδοση αδειών και ΦΠΑ, (δ) 1 δισ. ευρώ ετήσιος τζίρος κυνηγιού.

  Είναι αδιανόητο είπε ο πρόεδρος να καταργηθεί η θηροφυλακή, να καταργηθούν οι κυνηγητικές οργανώσεις και να μειωθεί ο χρόνος στον οποίον οι νόμιμοι κυνηγοί μπορούν να δραστηριοποιηθούν.
  Ο κ. Πατσαρίνος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, είπε ότι το ζήτημα είναι άκρως σοβαρό και ότι πρέπει να αναβληθεί προκειμένου να έρθει ως θέμα ημερήσιας διάταξης για το οποίο να μπορέσουν εμπεριστατωμένως να τοποθετηθούν.

  Το θέμα αναβλήθηκε και αναμένεται στο επόμενο Περιφερειακό να επανέλθει, διότι τα χρονοδιαγράμματα στενεύουν για τους κυνηγούς οι οποίοι θέλουν μια απόφαση του ΠεΣυ.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 219 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων