Τι χρειάζεται για την επίσκεψη στο Σκοπευτήριο και τη μεταφορά όπλων.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 62 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
 • Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  25/09/2014
  Αρ. μηνυμάτων:
  423
  Overlord στις #504533

  Καλημέρα σε όλους!

  Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ σε όλους! Έφοδος της ασφάλειας….και μαζεύει όπλα από κυνηγούς που δεν έχουν σκοπευτική ταυτότητα.

  Έμαθα ότι το σκοπευτήριο “έκλεισε” μετά την τελευταία επίσκεψη της ασφάλειας.

  ΠΡΟΣΟΧΗ μεγάλη!


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  17/10/2016
  Αρ. μηνυμάτων:
  107
  StefanosM στις #504590

  Overlord είναι το σκοπευτήριο που άνοιξε τώρα πριν κατι μήνες? Απέναντι απο ένα μαντρι?

  Κρίμα αν είναι αυτο, γιατι είναι σαφώς ανώτερο απο του Σχιστού (το οποίο ζει και βασιλεύει!)…

  Τώρα απλά να πω οτι δεν ξέρω κατα πόσο δικαιούται να σου κατάσχουν το όπλο για άσκοπη μεταφορά του (κάπως έτσι το λένε)…δηλαδη όταν το πουλήσω ιδιωτικά πως θα πάει το όπλο απο το σπιτι μου στο σπίτι του αγοραστή? διακτινισμος? Πρέπει να υπάρχει ένα όριο και μια προσωπική κρίση στην ερμηνεία των νόμων όταν πρόκειται για τόσο αστεία θέματα…

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  13/10/2013
  Αρ. μηνυμάτων:
  419
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  17/10/2016
  Αρ. μηνυμάτων:
  107
  StefanosM στις #504592

  Το νέο (και πολυσυζητημένο) σκοπευτήριο ?? Και ήταν αυτό ”αυτοσχέδιο”??χαχαχαχαχαχ…Ηταν πιο οργανωμένο απο άλλα σίγουρα!

  Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν είχε άδεια το συγκεκριμμένο, και παρόλα αυτά η ”διαφημιση” στα blog πήγαινε σφαίρα! Και παρουσιάζεται το θέμα και σαν τεράστια επιτυχία, που ακολούθησε μετά απο σύλληψη εμπόρου όπλων! ΕΛΕΟΣ ΡΕΕΕΕΕ

   

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  23/03/2017
  Αρ. μηνυμάτων:
  1
  Basilis Gram στις #504595

  Μαλλον το προβλημα ητανε τα ”δελτια σκοπευτη” και οι ”αποδειξεις”.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  23/04/2010
  Αρ. μηνυμάτων:
  1724
  kapnas 125+25 στις #504596

  Λοιπόν έχουμε και λέμε δεν υπάρχει άσκοπη μεταφορά όπλου εκτος και αν είσαι τόσο τρόμπας και έχεις το όπλο μέσα στο αυτοκίνητο  καμια εβδομάδα και κάνεις βόλτες και σε σταματήσουν και αρχίσεις τα κουλά να δεν το κατέβασα έτρεχα με την δουλεια και όλες τις άλλες παπαριες που λέει ο ΜΕΓΑΣ ανεύθυνος για να αποφύγει τις συνέπιες της βλακείας του. … εκεί ναι στην σέντρα και χωρείς πολλά πολλά ..  τα υπόλοιπα όσον αφορα την μεταφορά του όπλου κυνήγι επισκευαστικό πρόβλημα σε οπλουργό μεταφορά σε  σκοπευτήριο πώληση αγορά στον κλύδωνα από την στιγμή που είσαι  “Καθ΄όλα νόμιμος” άπαξ και έχεις όλα σου τα συνοδευτικά έγγραφα δελτίο σκοπευτή δελτίο κατοχής όπλου πας στον προορισμό σου ανενόχλητος . τώρα για το θέμα αδειας του σκοπευτηρίου αν ο σκοπευτής δεν είχε μαζί του σκοπευτική ταυτότητα και τον άφησαν να ρίξει η ο κυνηγός δεν είχε το δελτίο κατοχής όπλου η αν δεν έκοβαν αποδείξεις κρατώ μικρό καλάθι γιατί αν δεν είσαι μπροστά σε όλο αυτό και παρα πολλά λέγονται και άλλα περισσότερα μεταφέρονται προς τα έξω που δεν έχουν καμια σχέση με την πραγματικότητα… έμενα πάντως πολύ μου βρωμάει τόσο ντόρος  για τον Ασπρόπυργο και να μην έχουν αδεια δεν νομίζω αλλου πάει το μυαλό μου

   

  Υρ… σε όλα τα σκοπευτήρια ο έχων σκοπευτική ταυτότητα ρίχνει και τα τέσσερα αθλήματα ο απλός κυνηγός μπορεί άνετα με το δελτίο κατοχής όπλου να ρίξει μονο Σπόρτινγκ … τα υπόλοιπα τρία αθλήματα είναι ολυμπιακά και χρειάζεται να έχεις σκοπευτική ταυτότητα

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  25/09/2014
  Αρ. μηνυμάτων:
  423
  Overlord στις #504602

  Καλημέρα σε όλους!

  Όσοι έχουμε πάει στο εν λόγο σκοπευτήριο…γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ούτε αυτοσχέδιο είναι….ούτε παράνομο. Το τι σαχλαμάρα γράφει ο καθένας…είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολεί γενικότερα σε ότι διαβάζουμε από διάφορα blog.

  Το θέμα είναι όπως έγραψε και ο Basilis Gram …. τα δελτία σκοπευτή (που πλέον πάνε να γίνουν απαραίτητα) και οι αποδείξεις.

  Όλα τα άλλα είναι “τρίχες”… και έμαθα ότι το σκοπευτήριο μάλλον το Σάββατο θα λειτουργεί κανονικά. Προς το παρόν παραμένει κλειστό.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  08/07/2014
  Αρ. μηνυμάτων:
  1440
  loucas στις #504604

  Εναν αριθμό τηλεφώνου του σκοπευτηρίου μπορεί να μας γράψει κάποιος φίλος..????

   

  ΛΟΥΚΑΣ.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  22/10/2003
  Αρ. μηνυμάτων:
  4070
  ksap στις #504609

  Υρ… σε όλα τα σκοπευτήρια ο έχων σκοπευτική ταυτότητα ρίχνει και τα τέσσερα αθλήματα ο απλός κυνηγός μπορεί άνετα με το δελτίο κατοχής όπλου να ρίξει μονο Σπόρτινγκ … τα υπόλοιπα τρία αθλήματα είναι ολυμπιακά και χρειάζεται να έχεις σκοπευτική ταυτότητα

  Να διορθώσω λίγο τον φίλο το Γιώργο.
  Αν είσαι κάτοχος σκοπευτικής ταυτότητας (ΔΕΛΤΙΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗ) μπορείς να πες σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σκοπευτήριο πήλινου ή σταθερού στόχου και να “ρίξεις” (προπονηθείς) σε οποιοδήποτε σκοπευτικό άθλημα επιθυμείς.
  Με το δελτίο κατοχής όπλου ΔΕΝ μπορείς ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΣ στο σκοπευτήριο.
  Η είσοδος στο σκοπευτήριο για κάποιον ΜΗ σκοπευτή ο οποίος θέλει να ρίξει επιτρέπετε ΜΟΝΟ με τη συνοδεία – παρουσία, εκπαιδευτή σκοποβολής.
  Για όλους (σκοπευτές ή μη) είναι υποχρεωτικό να φέρουν μαζί τους όλα τα νόμιμα συνοδευτικά έγγραφα του όπλου. (Δελτίο κατοχής).

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  23/04/2010
  Αρ. μηνυμάτων:
  1724
  kapnas 125+25 στις #504610

  Αρα που καταλήγουμε ότι προ αμνημονεύτων χρόνων όλοι τους πλην όσον λες ότι συνοδεύονταν από προπονητή  παρανομούσαν. Και δεν εννοώ τους; Απλούς κυνηγούς που ήθελαν η θέλουν να επισκεφτούν το οπουδήποτε σκοπευτήριο ποσο μάλλον να ρίξουν… με λίγα λόγια … γάργαρα για την κονομα … Κώστα υπάρχει πουθενά αυτό γραμμένο να το δούμε… καμια παλιά εγκύκλιος κανα ξεχασμένο χαρτί σε κανα συρτάρι γιατί εγώ σε ότι και σκοπευτήριο και να έχω πάει δεν έχω δει πουθενά αναρτημένο ο μη έχων σκοπευτική ταυτότητα να περναει από το απέναντι πεζοδρόμιο και ο έχων προπονητή να του κάνουμε και τεμενάδες … εντάξει δεν λέω το σωστό σωστό αλλά εδώ μιλάμε για εμάς που το αυτονόητο το έχουμε κάνει γάργαρα

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/11/2012
  Αρ. μηνυμάτων:
  877
  greg21 στις #504737

  Λίγες μέρες πριν το τέλος της κυνηγετικής περιόδου, με την επίσκεψή μου για sporting στο σκοπευτήριο Μαλακάσας με ενημέρωσαν από τη διεύθυνση του σκοπευτηρίου ότι, από 1ης Μάρτη δεν θα επιτρέπουν την χρήση του sporting σε άτομα με μόνο το δελτίο κατοχής όπλου. Θα πρέπει να φέρουν και δελτίο σκοπευτή.

  Κι αυτό σαν αποτέλεσμα της λήξης της κυνηγετικής περιόδου όπου και απαγορεύεται η χρήση και μετακίνηση  κυνηγετικών όπλων από τους κυνηγούς- κατόχους τους.

  Σε ερώτηση μουτι γίνεται αν θέλω να πάω το όπλο για επισκευή ή συντήρηση σε οπλουργό ενώ έχει λήξει η κυνηγετική περίοδο , πήρα την απάντηση ότι, πρέπει να πάω στην ασφάλεια και να δηλώσω το όπλο που θα μετακινήσω, την μέρα και ώρα και την διαδρομή. Έτσι θα πάρω μια προσωρινή άδεια και θα είμαι νόμιμος.

  Απλά παραθέτω τι ειπώθηκε. Απο εκεί και υστερα και μετά την λήξη της κυνηγετικής περιόδου δεν έχω ξαναπάει στη Μαλακάσα για να έχω να αναφέρω αν ισχύουν τα ανωτέρω.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  22/10/2003
  Αρ. μηνυμάτων:
  4070
  ksap στις #504743

  Κώστα υπάρχει πουθενά αυτό γραμμένο να το δούμε…

  τι γίνεται αν θέλω να πάω το όπλο για επισκευή ή συντήρηση σε οπλουργό ενώ έχει λήξει η κυνηγετική περίοδο

  Γιώργο ΠΟΤΕ δεν επιτρεπόταν η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων ενός σκοπευτηρίου από ΜΗ σκοπευτές.
  Επίσης ακόμα και με παρουσία προπονητή – εκπαιδευτή που έγραψα παραπάνω δεν νομιμοποιείς την είσοδο (πέραν της επίσκεψης ή καφέ) στο σκοπευτήριο.
  Αυτό μπορεί να γίνει για μια φορά κάτω από προϋποθέσεις που δεν μπορώ να αναλύσω εδώ.
  Όσον αφορά το χαρτί που λες σύμφωνα με τον Νόμο: Αριθ. 2168/93 Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα. πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις.(ΦΕΚ 147/Α/3-9-93) Άρθρο 7 παράγραφος 2.ε που λέει ότι:

  1. Με άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου, επιτρέπεται η κατοχή:

  α. Πιστολιών, περιστρόφων και των ουσιωδών μερών (μηχανισμού κλείστρου, θαλάμης, κάνης) και φυσιγγίων αυτών.

  β. Εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών.

  γ. ……………………………

  δ. ……………………………..

  ε. Όπλων σκοποβολής και ουσιωδών μερών (μηχανισμού κλείστρου, θαλάμης, κάνης) και φυσιγγίων αυτών, καθώς και σκοπευτικών διοπτρών. Η άδεια κατοχής των όπλων αυτών χορηγείται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασχολούνται αποδεδειγμένα με την προαγωγή του αθλήματος της σκοποβολής. Οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας κατοχής όπλων σκοποβολής, οι υποχρεώσεις των ενδιαφερόμενων, ο αριθμός των όπλων που επιτρέπεται να κατέχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, ρυθμίζονται με απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού και Δημόσιας Τάξης.

  Αυτή λοιπόν η άδεια κατοχής είναι το ΔΕΣΚ καθώς για εμάς τους κυνηγούς αλλά και για τους σκοπευτές πήλινου στόχου τα όπλα που χρησιμοποιούμε είναι τα ίδια όπλα (λειόκαννα) και γι αυτό το λόγο αναφέρετε πέρα από το άρθρο 10 του ανωτέρω Νόμου στην παράγραφο 10. α&β που μιλάνε για άδεια θήρας και οπλοφορία με κυνηγετικό όπλο και στην Άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου στο “Δ” τμήμα παράγραφος 1:

  “Η οπλοφορία με κυνηγετικά όπλα απαγορεύεται, εκτός των περιπτώσεων της χρήσης αυτών για άσκηση θήρας ή σκοποβολής και τη μετάβαση στους χώρους αυτούς και επιστροφή”

  Και για να προλάβω τον οποιονδήποτε παπατρέχα που θα πει ότι ΔΕΣΚ έχουν κι όσοι ασχολούνται με τη σκοποβολή με πιστόλι ή Ραβδωτό τουφέκι ο ίδιος Νόμος προβλέπει στο Άρθρο 10 (Οπλοφορία) ότι απαιτείται ξεχωριστή άδεια οπλοφορίας για τα ανωτέρω όπλα στην παράγραφο 7 που λέει:

  1. Άδεια οπλοφορίας χορηγείται επίσης για άσκηση στη σκοποβολή, με τα όπλα που κάθε φορά επιτρέπονται γι’ αυτόν το σκοπό. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από την αρμόδια αστυνομική αρχή στο όνομα μελών αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων, που επιδιώκουν την προαγωγή του αθλήματος της σκοποβολής. Ο κάτοχος τέτοιας άδειας επιτρέπεται να οπλοφορεί μέσα στους χώρους άσκησης κατά τη μετάβαση στο χώρο αυτόν και επιστροφή, καθώς και από τόπο σε τόπο, προς συμμετοχή σε επίσημους αγώνες σκοποβολής. Τα όπλα μεταφέρονται κενά, τοποθετημένα σε ειδικές οπλοθήκες. Η άσκηση των ανηλίκων γίνεται με την εποπτεία των υπευθύνων των σκοπευτηρίων ή αθλητικών σωματείων.

  Με αυτό νομίζω ότι απάντησα και στον φίλο greg21 για το αν είναι νόμιμη ή όχι η οποιαδήποτε μετακίνηση του όπλου του.

   

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  23/04/2010
  Αρ. μηνυμάτων:
  1724
  kapnas 125+25 στις #504745

  Πολύ καλό Κώστα επιβεβαιώνονται η φόβοι μου περί εισπρακτικού χαρακτήρος.. μια και τα σκοπευτήρια από όσο θυμάμαι δεν ήταν και στα επάνω τους. Όχι ότι δεν έκανα γάργαρα τον νομο αλλά με την άνθηση που βλέπει το Σπόρτινγκ αυτή την στιγμή στην Ελλάδα και με τους ενδιαφερομένους κυνηγούς να πυροβολούνται από τον έντυπο τύπο να πηγαίνουν στα σκοπευτήρια τους μήνες που δεν έχει κυνήγι… μια χαρα θα τους κάτσουν … τα 35αρια ευρωπουλα και + υπολειπα ευρωπουλα απανταχού συλλόγου …. Δεν γραφώ παραπέρα γιατί πρέπει να πάω στο τμήμα να τους πω ότι έκανα μακακια .. που έχω πάει μια καννη στον οπλουργό και να τους παρακαλέσω να μην με στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα και αν γίνεται να πάμε μαζί συνοδεία να παραλάβω την καννη μου…. Ερεεεεεεεεεεεεεε γελια   :yahoo:  :yahoo:  :yahoo:  :yahoo:

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  18/08/2009
  Αρ. μηνυμάτων:
  278
  vangelisf στις #504748

  Το πόσο χαίρομαι όταν Νόμοι που υπάρχουν ερμηνεύονται τόσο όμορφα και πολύ περισσότερο εφαρμόζονται τόσο ακριβοδίκαια δεν περιγράφεται … ειδικά όταν την ίδια χρονική στιγμή γύρω μας γίνονται τόοοοοσο ακριβοδίκαιες (sic) ερμηνείες σε άλλους νόμους και καταστρέφεται κόσμος …!!!

  Θα μου πείς είσαι άδικος γιατί πρέπει να κάνουμε μια ηθική αρχή σε αυτό το κράτος.. Ναι το δέχομαι, αλλά δείξε μου ότι έχεις την ίδια λογική αντιμετώπιση και σε άλλους τομείς κι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα το ακολουθήσει…

  Και έτσι όποιος θέλει να ρίξει μια πούλα εκτός κυνηγετικής περιόδου θα πρέπει να βγάλει μια ακόμα άδεια σκοπευτή…( αυτό παλιά το λέγαμε εσωτερικό δανεισμό)

   

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/11/2012
  Αρ. μηνυμάτων:
  877
  greg21 στις #504749

  Πάντως εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Overlord που μπήκε στον κόπο να γράψει και να μάς προειδοποιήσει κι αυτό γιατί σκεφτόμουν αυτές τις μέρες να επισκευτώ το σκοπευτήριο. Μετά απ αυτά, μάλλον θα το αναβάλω.

   

  ΥΓ. Ο λόγος είναι ότι δεν έχω δελτίο σκοπευτή :negative:

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 62 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων