ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΙΝΤΕΡ 18 ΜΗΝΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: Πόϊντερ

  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/12/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    3
    bagelis στις #508079

    Καλημερα παιδια πριν 4 μηνες ηρθε ενα αρσενικο ποιντερ στα χερια μου απο τον κολλητο μου το σκυλακι ειναι απο πολυ καλα αιματα και πολυ καλους κυνηγους γονεις.Το σκυλι δεν ειχε καμια εξοδο μεχρι τοτε για τον λογο τον οποιο οταν τον απεκτησε βρηκε δουλεια στο εξωτερικο και εφυγε,,,το σκυλακο τον μεγαλωνε η μανα του μεχρι που δυστηχως πριν 4 μηνες εφυγε απο την ζωη.ο κολλητος μου δεν ηξερε τι να τον κανει και μου λεει παρτον και καντον οτι θες …ετσι και εγω ξεκινησα τα εκπαιδευτικα ..το σκυλι φοβισμενο με πολυ καλο και φιλικο χαρακτηρα αλλα μεχρι εκει…ουτε φευγει απο τα ποδια μου ουτε φερμαρει ουτε τιποτα …ανοιγεται ελαχιστα και κατευθειαν γυρναει σε εμενα ..συν τωρα που τον εβγαλα στην κυνηγετικη περιοδο που αρχισε  και μολις αρχισε να απομακρυνεται απο κοντα μου και να κανει σαν να ψαχνει μολις ακουσε ντουφεκια απο γυρω ξανα στα ποδια μου η γρηγορα διπλα στο αυτοκινητο…πριν ακουσει ντουφεκιες τρεχει λιγο πισω απο κατι μικροπουλα που τα βλεπει ….ενω στο σπιτι που υπαρχουν σπουργιτια η 18ουρες που πανε διπλα του δεν ασχολειται καθολου…Υπαρχει περιπτωση να αλλαξει κατι απο αυτα η δυστηχως δεν υπαρχει καμια τυχη για αυτον…Ξεχασα να πω οτι οταν βρει αλλα σκυλια απομακρυνεται πολυ αδιαφορωντας για ντουφεκιες η για μενα…

    Καθε βοηθεια δεχτη

    :good:


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    30/06/2017
    Αρ. μηνυμάτων:
    86
    di gruma στις #508100

    το καλυτερο ενας επαγγελματιας εκπαιδευτης.αν δεν υπαρχη η δυνατοτητα καποιος γνωστος φιλος που εχει πειρα  με σκυλους φερμας.

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/12/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    3
    bagelis στις #508101

    Δυστυχως δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα για επαγγελματια εκπαιδευτη και ελεγα μηπως με βοηθουσε καποιος απο εδω με περισσοτερη εμεπιρια απο εμενα

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    05/05/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    263
    gkiaouris στις #508142

    βαγγέλη παρε ορτυκια ή περιστερια, ξεκινα να του κινεις το ενδιαφερον με αυτα στην αυλη. Μετα βρες ενα χωραφι που θα του βαζεις τα πουλια “στητα” σε συγκεκριμένο ποστο για 4-5 μερες, μετα αλλαξε του ποστο για 4-5 μερες και μετα παλι για 2-3 μερες σε αλλο κοματι, με σχοινακι κοντα στα 10-15μετρα. Καντο και θα δεις ο σκύλος θα αρχισει να μπαινει το μυαλο του στο θέμα θηραμα, αν το εχει! Σημαντικο τα πουλια να τα βάζεις σε συγκεκριμενο σημειο τις πρωτες φορες. Απο ενα τεταρτο την ημερα! Η εκπαιδευση δεν ειναι κυνηγι! Μετα απο αυτο αν εχει παρει μπροστα τα ξανα λέμε…
    Αν του κόβει μετα την 3η επαφη μολις μπαινει στο τερεν θα σεταρει τον ευατο για την επαφη με το θήραμα.

    Θελει πολυ δουλεια… και οσο πιο μπορεις εξω για να εξοικειώνεται με το αθλημα… Μολις πιστεψει στον ευατο του θα ανοιχτει!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #508232

    Υπαρχει περιπτωση να αλλαξει κατι απο αυτα η δυστηχως δεν υπαρχει καμια τυχη για αυτον…

    Όλα παίζουν. Μπορεί να αλλάξει προς το πολύ καλά, προς το μέτρια ή να βελτιωθεί τόσο λίγο που πάλι δεν θα σου είναι χρήσιμος σε δύσκολα μέρη και μέρες π.χ. πουρναρωτά, πέτρα, κρύο, βροχή, κεραυνοί να το μαζεύουν στα πόδια σου με χαλασμένη διάθεση. Το σίγουρο είναι πως δεν θα γίνει ποτέ ένας “Μεγάλος σκύλος”.

    Αν η συμπεριφορά του είναι επίκτητη το κλειδί για να την αλλάξεις είναι η πραγματική αγάπη που μπορείς να του δείξεις. Το τι σημαίνει αγάπη προς το σκύλο είναι ολόκληρο κεφάλαιο, δεν έχει σχέσει με αγκαλίτσες και χαδάκια, θα ψάξω να βρω ένα σχετικό άρθρο που είχα δημοσιεύσει στο περιοδικό “Κυνηγεσία & Κυνοφιλία” και θα το αναρτήσω. Θα πρέπει να δουλέψεις σε 3 κατηγορίες συγχρόνως

    α) Κοινωνικοποίηση προφανώς θα γνωρίζεις πως η λέξη σημαίνει την σταδιακή έκθεση του σκύλου σε όλα τα ερεθίσματα που του προκαλούν ανησυχία. Θα πρέπει να γνωρίσει ανθρώπους, ζώα, αυτοκίνητα, μηχανήματα, θορύβους και τουφεκιές σταδιακά, δηλαδή από τα εύκολα στα δύσκολα και από τα απλά στα σύνθετα. Βρες όσα το ενοχλούν και ξεκίνα σιγά σιγά τη “γνωριμία”.

    β) Βασική υπακοή με μέθοδο ανταμοιβής (δεν μας ενδιαφέρει τόσο η απόδοση όσο η ενασχόληση, σχετίζεται με την αγάπη)

    γ) Κυνηγητική εκπαίδευση σε

    γ1) έρευνα, στην αρχή δώσε βάση στην αναπτέρωση του ψυχισμού. Μια μέθοδος από τις πολύ καλές, είναι αυτή που σου περιέγραψε ο gkiaouris. Πιθανόν να σου πούνε άλλες 100 παρεμφερείς, σημασία έχει να πετυχαίνει το σενάριο που σχεδίασες χωρίς να καταλαβαίνει ο σκύλος πως τον βοηθάς (αυτός είναι ο λόγος που σου τονίζει ο gkiaouris “το ίδιο σημείο”). Αφού αρχίσει να ανοίγεται και να δείχνει ενδιαφέρον για να κυνηγήσει τότε μπορείς να του μάθεις να ανοίγεται σε σωστό πλάτος και βάθος, πάντα με αμοιβή το φερμάρισμα θηράματος στα πλάγια (στα άκρα) και προς το τέλος    της διαδρομής. Προσοχή στα θηράματα, δεν πρέπει να τα πιάσει, αν δεν έχεις καταπέλτη μάθε για τη μέθοδο dizzy που καθηλώνει το θήραμα μέχρι να το πλησιάσει ο σκύλος. Γενικώς είμαι κατά της χρησιμοποίησης σκύλων “δασκάλων” για σκύλους φέρμας. όμως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αποτελεσματικός ένας σκύλος απόλυτα ισορροπημένος, δεκτικός και όχι ανοικτός. Αν κάποιος φίλος σου διαθέτει τέτοιο σκύλο μη διστάσεις να τα βγάλετε μαζί, αφού πρώτα ολοκληρωθεί επιτυχώς η φάση που έγραψε ο gkiaouris.

    γ2) Απόρτ, θα μου πεις όλα τα ‘χε η Μαριωρή… Μη το δεις σαν προσόν να σου φέρνει το θήραμα, δες το σαν μια εποικοδομητική συνεργασία με το σκύλο σου που δεν χρειάζεται εξόδους, έξοδα, κόπους. Γίνεται σε απόλυτα ελεγχόμενο χώρο έτσι που ο σκύλος θα αισθάνεται άνεση και ασφάλεια. Σε αυτή τη φάση το απόρτ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι που μας δίνει την ευκαιρία να επαινούμαι και να ανταμοίβουμε το σκύλο “φτιάχνοντας” την καλή μας σχέση και ανεβάζοντας έτσι τον ψυχισμό του. Χρησιμοποίησε ένα ντάμυ, όταν προχωρήσετε αρκετά και στο φέρνει με χαρά, πρόσθεσε με λαστιχάκια 2 μεγάλες φτερούγες τις οποίες θα αλλάζεις κάθε 4-5 απόρτ.

    Η όλη διαδικασία θέλει πολύ υπομονή, επιμονή, να αντέχεις στα πισωγυρίσματα του. Θέλει χρόνο, κόπο, γνώσεις και συνέπεια. Χωρίς να γνωρίζεις το τελικό αποτέλεσμα. Αυτοί είναι οι λόγοι που κανείς δεν θέλει να του τύχουν τέτοιοι σκύλοι, ούτε καν οι επαγγελματίες.

    Αν η συμπεριφορά του είναι κληρονομική πιστεύω πως με τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχεις δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα. Ερεύνησε το σε βάθος, δηλαδή μη ρωτήσεις μόνο για τη μάνα και τον πατέρα, ρώτα για τα αδέλφια του δικού σου και όσους περισσότερους προγόνους μπορείς.

    Ξεχασα να πω οτι οταν βρει αλλα σκυλια απομακρυνεται πολυ αδιαφορωντας για ντουφεκιες η για μενα…

    Δηλαδή του αρέσει η παρέα με άλλους σκύλους τόσο που δεν φοβάται ούτε τουφεκιές. Καλό αυτό, ενισχύει την χρησιμοποίηση σκύλου δασκάλου.

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    05/05/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    263
    gkiaouris στις #508642

    βαγγέλη πως παει ο σκυλος?

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #508781

    Ποιός  Βαγγέλης; Μπήκε, ρώτησε, χάθηκε. Κρίμα ο χρόνος για τις απαντήσεις.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    05/05/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    263
    gkiaouris στις #508782

    κ Γιάννη δε πειραζει μπορει να βοηθηθεί αλλος συναδελφος, ή και o βαγγελης απλα να μην μας εδωσε feedback.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    30/06/2017
    Αρ. μηνυμάτων:
    86
    di gruma στις #508783

    Δε το λεω για το συναδελφο που εκανε την ερωτηση για το ποιντερ,και καλα εκανε,και ρωτησε.

    η εκπαιδευση ενος σκυλου φερμας δεν ειναι ευκολο πραγμα,οπως εχει περαση ,στη πλειοψηφεια των κυνηγων,παρε ενα κουταβι και βγηκαμε για  κυνηγι- χρειαζεται πειρα και γνωσ,κ,α :mail:

    ουτε οι ιδιοκτητες θα ταλαιπορουνται ουτε τα ερμα τα σκυλια 😥

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    05/05/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    263
    gkiaouris στις #508786

    για να αποκτησεις εμπειρια θα φας τα μουτρα σου, και “εσυ” και ο σκύλος… Το θεμα ειναι να μη το παιζεις επιστημονας και να ρωτας και να μαθαινεις απο αυτους που ξερουν πιο πολλα.
    Η ικανοποιηση που περνω οταν ξεκιναω ενα σκυλο και καταληγω να εχω ενα καλο σκυλο ειναι απιστευτη. Τωρα αν κοιτας μονο το αποτελεσμα, ναι, ο επαγγελματιας ΙΣΩΣ τον ανεβασει 2 σκαλια πιο πανω.

    Ποσοι ειναι οι σωστοι επαγγελματιες?!?!
    Απαντηση: Ελαχιστοι!!! Εχουν σκοτωσει σκυλια, εχουν χαλασει σκυλια, και εχουν βγαλει και αστερια που μπορει σε εναν κυνηγο να επερνε 2 σεζον για να τον φτιαξει.
    Επισης πρεπει να ξερεις σε ποιον θα τον πας, σε εναν που ειναι για ντρεσαρισμα ή σε εναν που ειναι πολυ καλος στο να ξεκιναει σκυλια, εχω καταλαβει οτι ολοι δε τα κανουν ολα!!!! Πολυ δε μπορουν να τους μαθουν το απορτ, και θεωρουνται επαγγελματιες!

    Επισης κατα την αποψη μου ενας κυνηγος πρεπει να εχει μια σφαιρικη αποψη για το κυνηγι και οτι αυτο περιλαμβάνει, να ξερει να φτιαξει ενα σκυλο (εφοσον το χρησιμοποιεί), να ξερει να επιβιώνει στο βουνο, να μπορει να συντηρεί το οπλο του στα βασικα.  Αγοραζω ενα οπλο και ενα σκυλο και κανω μπαμ, δε λεει κατι.

    κουβεντα κανουμε… και δε τα λεω προσωπικα για κανεναν, απλα πρεπει να ειμαστε παντα αϊκινητοι και να επιδιώκουμε την γνώση και απο τη στιγμη που έχουμε σκυλο καλο ειναι να γνωρισζουμε τα βασικα, και ο κυνηγιτικος σκυλος ΔΕΝ ειναι PET, ειναι σκύλος εργασίας. Και απο τη στιγμη που εχεις ενα εργαλειο στα χερια σου πρεπει να ξερεις να το χειρίζεσαι και δυστηχως οσο και να σου πουν, η γνωση ερχεται μεσω του trial and error (πειραματισμος δλδ).

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    30/06/2017
    Αρ. μηνυμάτων:
    86
    di gruma στις #508787

     

    δεν ενοω εκπαιδευση ,ισον επαγγελματιας ,και τιποτα αλλο.κυνηγοι φτιαχνουν σπουδαια σκυλια,εχουν μερακι ομως,και επιθυμια να μαθουν ,ακομα περισσοτερα.

    και εγω κυνηγος ειμαι ,και θελω να πω δεν ειναι ευκολο σε καποιον που δεν εχει ασχοληθη ποτε με ενα σκυλο φερμας,να παρη ενα  κουταβακι 2 μηνων

    και να το κανη κυνηγοσκυλο.

    Το λεω γιαατι μερικοι ριχνουν το βαρος μονο στα ερμα  τα ζωντανα ,δε βγηκε λεει ,

    τα παρατανε στα βουνα και  παει λεγοντας.

     

    ακομα και το σκυλι να μην ειναι[κυνηγετικο]πως πηγες και το επελεξες;

    στο εδωσαν τσαμπα;πληρωσες; και αν ναι, εκανες μια ερευνα πρωτα;ποιος

    ειναι ο εκτροφεας;εχεις δει τα σκυλια του;που τα χει;αν κυνηγανε;

    το πετιγκριτους;

    κουβεντα κανουμε τωρα  να γλιτωσουμε ανθροπους και  σκυλους απο ταλαιπωριες :bye:

     

     

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    05/05/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    263
    gkiaouris στις #508795

    Γενικά συμφωνούμε! 🙂

    9 στις 10 φορές τα λάθη τα κάνουμε εμείς,  τα σκυλιά δε φταίνε, ειδικότερα αν περάσουν το πρώτα στάδια της επιλογής.

    Καλά το φαινόμενο που παράκανε τα σκυλιά,  είναι ντροπή! Δε σου κάνει,  βρες κάποιον άνθρωπο της προκοπής που θα το αγαπάει,  και δώστω.  Μιλώντας για τον εαυτό μου κράτησα σκυλί που δε κυνηγάνε,  γιατί είχε στο μυαλό του μόνο την επαφή με εμένα,  για 4 χρόνια,  μέχρι να το δώσω σε άνθρωπο που πραγματικά ήθελε σκύλο.

    Βαγγέλη άμα διαβάζεις ρίξε κανένα νέο!

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων