Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 30 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: italarm


 • Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/10/2019

  Αρ. μηνυμάτων:
  32
  italarm στις #520509

  ε απάντησε λοιπόν να μην σε λέω ΚΟΤΑ τόσες ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ και κουβέντα δεν γράφεις… γιατί;;;; άντε γράψε τις “απόψεις” σου

  Μα δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρίζεις τους συνομιλητές σου έστω επειδή δεν σου απαντούν, ή επειδή εσύ δεν βλέπεις τις απαντήσεις. Δεν έχω κάτι περισσότερο να απαντήσω. Έχω απαντήσει στα πάντα που μου έθεσες. Αν δεν σου αρέσει κάτι θέλω επιχειρήματα και παραπομπές. Όπως έκανα εγώ σχετικά με το πείραμα της δικής σου ανάρτησης που λέει ξεκάθαρα ότι στα μακρύκανα μέχρι τα 76 εκ. ανεβαίνουν λίγο οι ταχύτητες, άρα και το βεληνεκές αλλά και με τον Αιγινίτη που εξηγεί σχολαστικά εκεί το τι γίνεται σχετικά με την μακρυά κάνη και την ευθυβολία. (Κάτι καινούργιο όμως σε παρακαλώ, όχι να μου αναφερθείς πάλι σε πράγματα που τα έχω απαντήσει διότι δεν θα απαντώ).

  Υ.Γ. τις ύβρεις σου δεν τις σχολιάζω απλά στις επιστρέφω στο πολλαπλάσιο, άλλωστε όποιος δεν μπορεί να απαντήσει καταφεύγει σε ύβρεις 

  Αυτό προφανώς το έγραψες για τον εαυτό σου.

   

     Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/10/2019

  Αρ. μηνυμάτων:
  32
  italarm στις #520507

   ΑΛΛΑ….. Συμβαίνει αρκετές φορές να εμφανίζονται στο φόρουμ διάφοροι «τύποι», που συμπεριφέρονται ΑΘΛΙΑ στους συνομιλητές τους, με την ανοχή της «δημοκρατικής» ΜΗ διαχείρισης του ιστότοπου!!!

  Είδες τι τύποι υπάρχουν βρε παιδάκι μου, ε;

  νάτος πάλι

  πάλι μπούρδες γράφει και παρότι ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΆΕΙ Η ΚΟΤΑ 

  Είπα κι εγώ, πόση ώρα θα κρατηθεί χωρίς το πραγματικό του πρόσωπο! Χαχαχα γιατί δεν παίρνεις τη γνώμη και κάποιου άλλου γιατρού;


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/10/2019

  Αρ. μηνυμάτων:
  32
  italarm στις #520503

  μπο μπο… τη μάνα να σου έβριζε, έτσι δε θα έκανες. τελικά, το μέγεθος (παντού) παίζει ρόλο και κάνει τη διαφορά!! παντού και βλητικά και σεξουαλικά και στα βλήματα.

  Ο άνθρωπος έχει ξεφτιλιστεί παντελώς. Βέβαια δεν είναι σε θέση να το καταλάβει. Εδώ δεν είναι σε θέσει να καταλάβει τι διαβάζει. Μάλιστα η κατάσταση του παρουσίασε επιδείνωση μετά από την τάπα που έφαγε δημοσίως για το ότι ενώ αρχικά υποστήριξε ότι το μήκος της κάνης επηρεάζει έστω και λίγο το βεληνεκές, μετά αναίρεσε τον εαυτό του. Τώρα περιορίζεται στο να κάνει ότι δεν διαβάζει πουθενά στο άρθρο του Αιγινήτη τα όσα παρέθεσα. Προσβάλλοντας τον και αυτόν μάλιστα διαστρεβλώνοντας τα λόγια του. Ανακάλυψε μάλιστα και κάτι ακόμα, ότι εγώ κατατάσσω στις μακριές κάνες και αυτές των 71 εκ. Ας του εξηγήσει λοιπόν ο θεράπων ιατρός του (εγώ δεν έχω καμιά δουλειά) ότι εγώ απάντησα στην ερώτηση που έλεγε ποιο μήκος κάνης θεωρώ κατάλληλο για το κυνήγι του αγριόχοιρου. Όχι από ποιο μήκος και πλέον θεωρώ εγώ ότι μια κάνη κατατάσσεται στις μακριές.

  (Αν και για την εποχή μας τα 71 εκ. δεν τα λες κοντόκανα, εγώ θα πω είναι το μέτριο μήκος. Tα ανάφερα σαν το πιο επιεικές μήκος κατ΄εμέ, γι΄αυτούς που κυνηγούν αγριόχοιρο στο πυκνό και θα είχαν ένα 51 εκ. – 66 εκ. Τα μακρύκανα θεωρώ ότι αρχίζουν από τα 74 εκ. Επίσης να πω ότι και τα 72,5 εκ. της Baikal, έχει άριστα αποτελέσματα, σχεδόν μακρύκανου.)


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/10/2019

  Αρ. μηνυμάτων:
  32
  italarm στις #520359

  Γιατί οι κάνες slug ειναι κοντες? Αφού προορίζονται από τον κατασκευαστή για την χρήση μονοβολου δεν θα ηταν καλύτερο να είναι 71-76cm αφού με αυτά τα μήκη εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ευθυβολια?

  <hr />

  i hunt therefore i am

  Γεια σου mitsosvinci. Σου απάντησε ο Γιάννης. Εγώ θα προσθέσω ότι εκτός από το ότι υπάρχουν και μακρύκανα slug, η έννοια του slug δεν έχει να κάνει τόσο με την κάνη όσο με τα σκόπευτρα που ο σκοπός τους είναι να διορθώνουν τις αποκλίσεις από τον στόχο στις μακρινές βολές, ενώ με σταθερά σκόπευτρα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Υπάρχουν επίσης μακρύκανα με τσοκάκια που δεν απαγορεύει κανείς την κατασκευή του 5* τσοκ για μονόβολο. Κάθε άλλο, αυτά είναι που θα στοχεύσουν ικανοποιητικά στα 100 – 120 μέτρα.

  Στα 60 μέτρα, ναι είναι λίγο δύσκολο αυτο. Ίσως ο φίλος που το ποσταρε έγραψε λάθος το νούμερο των σκαγιων.

  <hr />

  i hunt therefore i am

  Ναι, αυτό το έχω τονίσει εξ΄αρχής. Ίσως να ήταν Νο 7, όχι πιο κάτω απ΄όσο θυμάμαι. Και είπα ότι η καραμπίνα ΔΕΝ πέρασε το νοβοπάν. Άσε το italarm… σεβασμός στο krupp essen.   :yes:


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/10/2019

  Αρ. μηνυμάτων:
  32
  italarm στις #520353

  Εσύ βέβαια έχεις αναιρέσει τον εαυτό σου διότι αρχικά έχεις παραδεχτεί ότι το μήκος της κάνης επηρεάζει το βεληνεκές.

  ΠΌΤΕ ΒΡΕ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΊΑΝ ΒΛΗΤΙΚΈ ΤΟ ΕΊΠΑ ΑΥΤΌ; ΟΤΑΝ ΤΟΝΙΖΑ ΟΤΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΙΑΣ ΚΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΗΤΙΚΑ; Ή ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΑΜΕΛΗΤΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ;;;; μου αρέσει που με “κατηγορείς” ότι δεν ξέρω να διαβάζω χαχαχαχ μην προσπαθείς με φτηνιάρικες σοφιστείες να αποδείξεις τα αναπόδεικτα

  εν κατακλείδι: από το μήκος της κάννης είναι απείρως πιο σημαντικοί παράγοντες 1ον ο σκοπευτής 2ον τα μέτρα του κοντακίου 3ον ο συνδυασμός τσοκ-φυσιγγί ναι οι μακρύτερες κάννες δίνουν ελάχιστα πιο μεγάλες ταχύτητες, σε τιμές που ναι μεν είναι υπαρκτές πλην όμως αμελητέες

  Άρα στην ερώτηση του θέματος αν το μήκος της κάνης επηρεάζει το βεληνεκές έστω και λίγο, η απάντηση σου ήταν ένα καταφατικό ναι. Πρόσεχε λοιπόν γιατί μου θυμίζεις τα άτομα που φοράνε εκείνη την άσπρη ρόμπα με τα μακρυά μανίκια που δένουν πίσω στην πλάτη.


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/10/2019

  Αρ. μηνυμάτων:
  32
  italarm στις #520352

  ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: προτείνεις την χρήση μακριάς κάννης και μονόβολου στο κυνήγι αγριογούρουνου; με τι σύσφιξη; ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΏ ΝΑ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ 

  Έχεις φάει μεγάλο κόλλημα μαζί μου μικρέ. Το μικρέ έχει πλατιά έννοια. Ας είναι, δεν πειράζει. Θα σου κάνω τη χάρη πάλι λοιπόν να απαντήσω, όχι για ΄σένα αλλά για την ερώτηση. Προτείνω μακρυά κάνη (71 – 76 εκ.) με 5* τσοκ σωλήνα για μονόβολο στην δεξιά κάνη και 3* και 8βολα με συγκεντρωτήρα στην αριστερή. Ο συγκεντρωτήρας ακυρώνεται στο πυκνό και βάζουμε 9βολα με μεσόταπα ή μάλλινη τάπα. Το μονόβολο στα 5* δεν ακυρώνεται ποτέ. Αυτά τα είπα βάση δικής μου εμπειρίας αλλά και ικανότητας δικής μου. Καλό πάντως είναι να κυνηγάμε μεγάλα θηράματα μόνο με μονόβολα και στις δύο κάνες. Ή θα το πάρω ή θα το χάσω, όχι να το τραυματίσω και να ψοφήσει μακρυά και να το χάσω. Με τα 9βολα πολλές φορές συμβαίνει να υπάρχει τραυματισμός χωρίς κάρπωση.


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/10/2019

  Αρ. μηνυμάτων:
  32
  italarm στις #520351

  ΝΑ ΣΤΟ ΞΑΝΑΕΠΑΝΑΛΆΒΩ;;;

  σε προκαλώ να μας πεις ΕΝΑΝ (εκτός φυσικά της ημιμαθούς αυθεντίας σου), δίνοντας φυσικά και μια ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ (λινκ) που να ΣΕ επιβεβαιώνει.. Κι εγώ θα σε παραδεχτώ!!!!

  ΕΜΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ ΜΕ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ

   

  Φίλε μου συμφορουμίτα συγγνώμη, μήπως είσαι ανισόρροπος; Στο λινκ που ανάρτησα σε αποστομώνει ο Αιγινίτης. Άνοιξε τα μάτια σου να διαβάσεις καλά. Τα λόγια που έχω παραθέσει είναι του Αιγινίτη από την σελίδα, δεν είναι δικά μου.

   

   


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/10/2019

  Αρ. μηνυμάτων:
  32
  italarm στις #520343

  Με εσένα όπως σου είπα έχω τινάξει τα ”σανδάλια” μου. Δεν μου αρέσει καθόλου να συζητώ με άτομα που έχουν προσβλητικό λόγο και δεν ξέρουν ούτε να διαβάζουν. Φαίνεται πως έχεις μεγάλη ανάγκη να μου μιλάς εσύ. Πάραυτα κι εγώ θα σου ξανά πω ότι εσύ δεν μπήκες ούτε στον κόπο να διαβάσεις τι λέει ο Αιγινήτης στο λινκ που ανάρτησα μήπως και καταλάβεις τι και για πιο λόγο λένε οι ειδικοί ότι λένε και όπως τα λένε. Εσύ βέβαια έχεις αναιρέσει τον εαυτό σου διότι αρχικά έχεις παραδεχτεί ότι το μήκος της κάνης επηρεάζει το βεληνεκές. Επίσης δεν έχεις μπει στον κόπο να διαβάσεις στο άλλο θέμα που έχω ανοίξει ποια είναι η άποψη μου σχετικά μ΄αυτό που με ρωτάς με υφάκι εξυπνάκια για τα μονόβολα.  https://www.e-artemis.gr/forumz/topic/%ce%bc%ce%bf%ce%bd%cf%8c%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%cf%8e%ce%bd-%cf%80%ce%b9%ce%ad%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bd%ce%ae%cf%82-%ce%b4/


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/10/2019

  Αρ. μηνυμάτων:
  32
  italarm στις #520301

  Εχεις μπει φιλε μου να κυνηγισεις μπεκατσα μεσα σε ζουγκλα και να σε δω πως θα ελιχθείς δεξια αριστερα με τη νεροσωληνα που θες να κυνηγας…….

  Αυτό zabala 213 έχει να κάνει με το πως έχει μάθει ο καθένας και τι τον βολεύει με το κυνήγι του. Το θέμα συζήτησης δεν είναι αν πρέπει να καταργήσουμε τα κοντόκανα αλλά η σχέση του βεληνεκούς με το μήκος της κάνης. Η συζήτηση βέβαια πήγε γενικότερα στα πλεονεκτήματα των μακρύκανων. Η προσωπική μου άποψη και εμπειρία λέει ότι αν κάποιος έχει μάθει πως να δουλεύει το μακρύκανο θα μπορεί άνετα να κυνηγάει και στα κοντινά μπεκάτσα ή ορτύκι. Επίσης, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια ”ζούγκλα” που να μπορώ να κυνηγάω με 66 πόντους κάνη και με 76 όχι. Ίδιο χρόνο σκόπευσης θέλω και με 66 πόντους κάνη και με 76 όποια κι αν είναι η ”ζούγκλα” – μπεκατσότοπος. Εκτός κι αν υπάρχει κάποια ζούγκλα – μπεκατσότοπος που δεν φαντάζομαι αλλά τότε εγώ δεν θα μπορώ ούτε με την 66 και θα θέλω πιστόλι.

  Υ/Γ: Το ντουφέκι μου είναι italarm – gardone – krupp essen του 1958 με 74 εκ. κάνη. Το είχε ο πατέρας μου απ΄τον παππού μου. Ο πατέρας μου έλεγε ”σεβασμός στο krupp essen”. Έχω κάνει όλα τα κυνήγια με αυτό και δεν το αλλάζω με τίποτα. Έχω και ένα baikal με βιδωτά τσοκάκια δίκανο φυσικά και πλαγιόκανο με 72.5 εκ. κάνη αλλά είναι πιο βαρύ και γενικά δεν το ευχαριστιέμαι όπως το italarm. To πιο βαρύ εμένα δεν με πειράζει καθόλου, κάθε άλλο, απλά το λέω σαν πληροφορία. Μόνο στα γουρούνια προτιμώ το baikal, αλλά στα πουλιά και ειδικά στα παπιά ξέχασε το, italarm χωρίς συζήτηση.


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/10/2019

  Αρ. μηνυμάτων:
  32
  italarm στις #520300

  Θέλω να ρωτήσω τι άποψη έχετε σχετικά με το αν, έστω και ελάχιστα, το μήκος της κάνης επηρεάζει το βεληνεκές. Δεν θέλω κάποιος με κοντόκανο να απαντήσει βιαστικά ΄΄οχι΄΄ ή ΄΄ναι΄΄ κάποιος με μακρύκανο. Θέλω εμπεριστατωμένη άποψη. Ευχαριστώ.

  Αγαπητέ, αυτή είναι η αρχική σου δημοσίευση στο παρόν νήμα. Όπου εμφανίζεσαι περίπου… αδαής, μέχρι 3 δημοσιεύσεις πιο κάτω όπου εμφανίζεσαι με παγιωμένη και μη αμφισβητήσιμη άποψη και απατώντας λέξη προς λέξη σε όποιον “τόλμησε” να έχει διαφορετική από την δική σου.

  Να ξερεις ότι σεβομαι τις αποψεις σου απλα και μονο επιδη κάθε ανθρωπος εχει τις δικες του …….αλλα να προσπαθεις τοσες μερες ( ενώ μπηκες ως απειρος και καλα ) να μας μαθεις ποσα απιδια χωρα ο σακος ……..τουλάχιστον εμενα με ξεπερνα….μιας και είμαι και αντιδραστικο στοιχειο…….!!!! Καλα κυνηγια σου ευχομαι ( αν και δεν νομιζω να εισαι κυνηγος και υποψιάζομαι ότι άλλος είναι ο σκοπος σου……. ) :bye:

  Θανάση και zabala213 έχετε κάνει ένα λάθος. Με την αρχική μου δημοσίευση ήθελα να δω και την άποψη άλλων για τη σχέση του βεληνεκούς  με τα μήκη των κανών. Όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει σχέση έστω και μικρή. Αυτήν την άποψη έχω κι εγώ. Δεν είναι κακό. Η συζήτηση όμως έφυγε απ΄αυτό και πήγε στη σχέση της ευθυβολίας με τα μήκη των κανών. Κάτι ευνόητο δηλαδή που ομολογούν και όλοι οι εκπαιδευτές σκοποβολής και οι ειδικοί για τα όπλα.


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/10/2019

  Αρ. μηνυμάτων:
  32
  italarm στις #520244

   τονίζω ότι: ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, η ΣΥΣΦΙΞΗ ΣΤΟΜΙΟΥ ΚΑΝΝΗΣ (ΤΣΟΚ) ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ

  Ευχαριστούμε για την πληροφορία και ειδικά για το ”ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ”. (Και για το τόνισμα βεβαίως βεβαίως. Πρόσεχε να μην σου φύγει κανένας τόνος). Αλήθεια, γιατί λες ο σημαντικότερος; Υπάρχει και το μήκος της κάνης; Κοίταξε να δεις, αυτά στα απάντησα και πιο πριν. Δεν μιλάμε για συγκέντρωση λόγο τσοκ, αλλά λόγο κάνης. Αν θες να αναμασάς τα ίδια, αναμάσα τα όσο θες.

  για την ταμπακιέρα ούτε λέξη μεγάλε!!!!

  “Μακριές κάννες …μικρά μυαλά”

  έτσι τιτλοφορείται το άρθρο του Δάσκαλου, Νικήτα Κυπρίδημου στο Έθνος – Κυνήγι

  Τι ούτε λέξη; Δεν το έχω διαβάσει και δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι που δεν το έχω διαβάσει εγώ. Μπορεί π.χ. να μιλάει για ΄σένα, οπότε τι να σχολιάσω; Αν πάλι μιλάει για κάποιους που φαντάζονται εξωπραγματικά πράγματα και πάλι δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Επίσης δεν ξέρω τι στόχο έχει με αυτά που λέει και αν δηλαδή θέλει να επισημάνει κάποια πράγματα που θεωρεί αυτός πιο σημαντικά να τα έχει στο νου του ένας αρχάριος κυνηγός παρά να έχει τα μήκη των κανών, χωρίς βέβαια να λέει ρητώς ότι το μήκος της κάνης δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο στο βεληνεκές και στην ευθυβολία. Γι΄όλα αυτά λοιπόν θα πρέπει να διαβάσω κάτι ο ίδιος χωρίς κοψίματα και ραψίματα και μετά θα μπορώ να πάρω θέση.

  Υ/Γ:

  α) Είναι τουλάχιστον παιδαριώδες το να μιλάει κάποιος στο ίντερνετ και να νομίζει ότι ξέρει με ποιόν μιλάει ή αν είναι παλαιότερος απ΄αυτόν στο site.

  β) Όταν σε κάποιον εξηγούμε αλλά και δείχνουμε με στοιχεία και αποδείξεις το πως έχουν κάποια πράγματα και αυτός συνεχίζει το βιολάκι του, τινάζουμε τα σανδάλια μας και τον αφήνουμε στην κοσμάρα του.

   


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/10/2019

  Αρ. μηνυμάτων:
  32
  italarm στις #520207

  Του Μπάμπη Αιγινήτη

  Σχέση μήκους κάνης και εύστοχης βολής

  Το μήκος της κάνης ενός όπλου, συντελεί σημαντικά στην ακρίβια της σκόπευσης. Η απόκλιση ενός χιλιοστού σε ένα όπλο με μήκος κάνης 65 εκ. μετατρέπεται στα 35 μέτρα σε μια απόκλιση της βολής υπερβολικά μεγάλη, σαφώς μεγαλύτερη απ΄ότι σ΄ένα όπλο με κάνη μήκους 76 εκ.

   

  Πηγή:  https://www.knf.gr/eksoplismos-kynigiou/kynigetika-opla/mikos-kannis-poio-einai-katallilo/


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/10/2019

  Αρ. μηνυμάτων:
  32
  italarm στις #520206

  συμφωνώ με αυτο όμως πιστεύω ότι η αλλαγή τροχιάς γίνεται αισθητή μετα τα 70-80 μετρα.

  Αν ήταν έτσι φίλε μου ποιος μίλαγε. Εδώ υπάρχει το πρόβλημα στο μονόβολο με 5* τσοκ. Κάτω από 71 εκ. κάνη είναι πολύ αισθητά τα προβλήματα στόχευσης. Στα 66 εκ. κάνη το πρόβλημα στόχευσης με μονόβολο γίνεται αισθητό από τα 40 μέτρα και όσο πιο κοντή κάνη τόσο σε πιο κοντινή απόσταση γίνεται αισθητό, μέχρι που το πρόβλημα έρχεται και γίνεται αισθητό απ΄τα 30 – 35 μέτρα. Τώρα βέβαια αν κάποιος στα μέρη του κυνηγάει αγριογούρουνο στο πυκνό που απ΄το πολύ κλαδί δεν μπορεί ούτε να περάσει και το γουρούνι θα του βγει στα δύο – τρία μέτρα και θα ντουφεκάει αναγκαστικά με εννιάβολα και χωρίς σημάδι, δεν τον ενδιαφέρουν αυτά που συζητάμε.


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/10/2019

  Αρ. μηνυμάτων:
  32
  italarm στις #520190

  φίλε μου θεωρώ χωρίς να ειμαι ειδικός οτι απο τη στιγμή που μια κανη με φουλ τσοκ μπορεί να ρίξει μονοβολα τότε κανένα αλλο τσοκαρισμα δεν θα έχει θέμα.

  Σωστά, αν κάποιο μονόβολο ενδείκνυται για φουλ τσοκ κάνες, τότε από θέμα διαμέτρου κάνει για όλα τα άλλα τσοκαρίσματα.

  το θέμα της ακριβειας πιστεύω οτι θα απασχολήσει έναν σκοπευτή αλλα όχι έναν κυνηγο που θέλει να ρίξει ενα μονοβολο στα πλευρά η στο σβέρκο ενός αγριόχοιρου

  Εδώ υπάρχει ένα μικρό θεματάκι. Κανονικά το μονόβολο θέλει 5* ανοιχτό τσοκ σωλήνα. Κάποιο μονόβολο που συνίσταται και για φουλ τσοκ κάνες, μπορεί μεν να μπορούμε να το ρίξουμε με ασφάλεια, αλλά στο μονόβολο όσο στενεύει η κάνη τόσο ανεβαίνουν οι πιέσεις, οι θερμοκρασίες, το λάκτισμα και κατά συνέπεια η παραμόρφωση του βλήματος με αποτέλεσμα το χάσιμο της ευθυβολίας του. Όσο πιο κοντά θα είναι το θήραμα, τόσο δεν θα γίνεται αισθητό το πρόβλημα, όσο όμως είναι πιο μακριά, τόσο πιο αισθητό θα γίνεται το πρόβλημα και θα φτάνουμε μέχρι την αστοχία.  Τα πράγματα καλυτερεύουν πολύ με τα τύπου sabot μονόβολα, ειδικά με το sauvestre.


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/10/2019

  Αρ. μηνυμάτων:
  32
  italarm στις #520188

  Φαντάζομαι πως η συζήτηση έχει ακαδημαϊκό χαρακτήρα, αφού όπως και να έχει οι απειροελάχιστες διαφορές που προκύπτουν πρακτικά στο κυνήγι δεν έχουν αντίκρυσμα.

  Γεια σου Θανάση. Επέτρεψε μου να σου πω ότι οι διαφορές δεν έχουν αντίκρυσμα στο κυνήγι της τσίχλας, της μπεκάτσας και γενικά σε θηράματα που θα βρεθούν σχετικά κοντά. Αν μιλήσουμε για θηράματα που θα βρεθούν σε μακρινές αποστάσεις το αντίκρυσμα είναι πολύ μεγάλο και από πλευράς βεληνεκούς και από πλευράς ευθυβολίας. Όταν λένε όλοι οι ειδικοί ότι (με το ίδιο φυσίγγιο και τσοκάρισμα) για κάθε 20 εκ μεγαλύτερης κάνης αυξάνεται κατά 2 δέκατα του δευτερολέπτου η ταχύτητα, (η αύξηση τερματίζει περίπου στα  76 εκ. κάνη) αυτό δεν είναι καθόλου μικρό νούμερο αν θα το αποδώσουμε σε βεληνεκές για μακρινά θηράματα. Αυτό δεν μας το έχουν πει οι ειδικοί πόσο μεταφράζεται σε μέτρα, αλλά η δική μου εμπειρία λέει ότι είναι πάνω από 10 μέτρα δραστικό βεληνεκές ανάμεσα σε ένα 76αρι και ένα 66αρι.

  Υγ. Τώρα το πρόσεξα, 60 μέτρα; και 32 γραμ, 8 νο;;;;;

  Ναι.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 30 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων