• Ο/Η kokerkost 64 απάντησε στο θέμα ΦΑΣΣΕΣ στη συζήτηση Θηράματα πριν από 4 έτη, 7 μήνες

  Με αφορμή από άλλα θέματα του φόρουμ αλλά και συζητήσεις που γίνονται σε κυνηγετικά στέκια για επικείμενες περικοπές στην κυνηγετική περίοδο από κάποιους ανεγκέφαλους, όσο αφορά τη φάσσα έχω να πω τα εξης.

  Τεκμηριωμένα είναι το τελευταίο από τα θηράματα που θα φωλεοποιήσουν μετά τη λήξη του κυνηγίου και αυτό μετά τις αρχές Μαίου. Γεννάει 2 αυγά (σπάνια 3), 2 φορές και από αυτά επιζούν σχεδόν όλα (οι λόγοι είναι πολλοί και κάποια στιγμή θα αναφερθώ). Επίσης και οι αποδημητικές (επιστρόφια) φεύγουν από τη χώρα μας τέλη Μαρτίου. Ασχετοσύνη λοιπόν η απαγόρευση τις τελευταίας εβδομάδας του Φεβρουαρίου πριν λίγα χρόνια. Κανονικά θα έπρεπε να επιτρέπεται μέχρι τις 10 Μαρτίου όπως ήταν παλαιότερα.

  Κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους η τεκμηρίωση να υπερισχύσει της βλακείας!!

  • Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες .. η μόνη μου διαφωνία έχει να κάνει μόνο με το ασχετοσύνη.. και είναι η εξής
   Τόσα χρόνια που κόβονται διάφορα απο το κυνήγι και κόβονται απο άσχετους..δεν πέρασε ούτε ένας σχετικός του αντικειμένου του οποίου κλήθηκε να διαχειριστεί ..?? Γιατί ότι κόβεται δεν μπαίνει σχεδόν ποτέ ξανά στο τραπέζι αλλά παγιώνεται ..?? Και εν τέλει γιατί μόνιμα θα πρέπει να καθόμαστε σ’ ένα στημένο τραπέζι με λάθος λογικές..??


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων