Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: xristos


 • Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  29/12/2012

  Αρ. μηνυμάτων:
  5
  xristos στις #404375

  Μόλις επιστρεψαμε σπίτι από ένα ωραίο πρωινό!Τα μέρη δείχνουν οτι ανανεώνονται συνεχώς από “πτηνά”!έτσι και σήμερα μέ πολύ ποδάρώμα σηκώσαμε 6 πουλία και καρπωθήκαμε τα 5!τα πουλιά δεν ήσαν ανύσηχα και δεχόντουσαν  πολύωρη φέρμα !Για να δούμε η συνέχεια τι μας επιφιλάσει!Αναμένονται κακόκαιρίες!


  ¨ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΟ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ¨  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  29/12/2012

  Αρ. μηνυμάτων:
  5
  xristos στις #402976

  Επιτέλους μετά από μια εβδομάδα κυνηγετικής αδράνειας ειχαμε ένα όμορφο πρωϊνό!!Βροχερός καιρός και ιδανική ευκαιρία για πρωινή εξόρμηση!!αποτέλεσμα 3 σηκώματα με 3 καρπώσεις , την μια εξ’ αυτών ατίθαση που δεν δέχτηκε φέρμα!!τα πτηνά πάντως παρέμειναν Πελοπόννησο και απλά αλλάζουν συνεχώς περιοχές!!!

   


  ¨ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΟ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ¨

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  29/12/2012

  Αρ. μηνυμάτων:
  5
  xristos στις #401408

  Οι περισσότεροι χωματόδρομοι είναι κάτω από 5 χιλιόμετρα από την κοντινότερη άσφαλτο… Ο ποδαρόδρομος είναι το πιο εύκολο πράγμα να συνηθίσεις και από τα πιο αξιοπρεπή οπότε μη στενοχωριέσαι θα περνάμε καλά και στο… κυνήγι στα χρόνια της κρίσης.

  Πριν 70 χρόνια που κυνηγούσε ο παππούς μου και όλοι οι αθάνατοι αυτοί κυνηγοί σε όλη την Ελλάδα δεν υπήρχαν ούτε δρόμοι, ούτε αυτοκίνητα ούτε σκυλόκουτα ούτε ΤΠΤ!!!!Ξεκινούσαν το πρωί με ένα κομμάτι ψωμί και 2 ελιές στο σακίδιο και γυρνούσαν το βράδυ διανύωντας τεράστιες αποστάσεις!!!Και μας τώρα (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα), μας κακοφαίνεται!!!


  ¨ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΟ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ¨


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  29/12/2012

  Αρ. μηνυμάτων:
  5
  xristos στις #401394

  Χαιρετώ όλους τους μπεκατσάδες και καλή χρονιά να έχετε..

  Ήθελα να κάνω μια ερώτηση για ένα μπίπερ σε αυτό το θέμα που είναι ενεργό και όποιος θέλει ας μου απαντήσει είτε εδώ είτε σε π.μ. για να μη χαλάμε τη ροή του θέματος.
  Πείρα το μπίπερ το κινέζικο ( http://www.smart-cover.gr/product_info.php?products_id=1046 στο ένα τρίτο της τιμής που το έχει αυτό το σάητ) και πάνω που έμαθα πως να το βάζω σωστά στο σκύλο για να παίζει καλά (γιατί δεν βαράει το ίδιο σε κάθε σημείο του λαιμού) προχτές η ένταση του έγινε ξαφνικά μηδενική. Έχανα το σκύλο στο δάσος κλπ. Το άνοιξα, το στέγνωσα με το σεσουάρ και άλλα τέτοια κόλπα και τελικά φαίνεται να παίζει. Αλλά επειδή είμαι σίγουρος ότι θα ξαναβγάλει προβλήματα λέω να πάρω ένα άλλο.
  Έχω ακούσει καλά λόγια για αυτό http://www.smart-cover.gr/product_info.php?products_id=143 το canibeep. Αλλά έχω μπερδευτεί…άλλοι λένε ότι παλιά ήταν καλό και τώρα σε καινούργια έκδοση είναι χάλια κλπ.. μπορεί κάποιος να μου πει αν αξίζει να το πάρω ?

  Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με ευχάριστες κυνηγετικές εξορμήσεις!

  Το canibeer το παλιό απλά δεν παίζεται!!!ένας φίλος μου του έχει φτιάξει πιο μεγάλο ηχείο απο τεφλόν και πραγματικά η ένταση του φτάνει και απ΄ τα πιο απομακρυσμένα σημεία!το καινούργιο αν το χρησιμοποιείς σε έρευνα και φέρμα μαζί να ξέρεις πως δεν θα το ”χορταίνεις” μπαταρίες!αν βέβαια κάνεις πολύωρα κυνήγια!Είναι όντως πολύ ανθεκτικό και το ”value for money” εξαιρετικό!


  ¨ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΟ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ¨


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  29/12/2012

  Αρ. μηνυμάτων:
  5
  xristos στις #400806

  Καλησπέρα και χρόνια σας πολλά! Μόλις εγγράφηκα στο site και παραθέτω την πρόσφατη εμπειρία από αρκαδία!κανονίσαμε λοιπόν με την κοπέλα μου ένα τετραήμερο στην ορεινή αρκαδία !Απ την εξόρμηση δεν θα έλειπε ασφαλώς ένα εκ των 2 μου setter και κυνηγί στα μαγευτικά μπεκατσοτόπια της περιοχής!Αποφάσισα να πάρω μαζί το νεαρότερο setter 14 μηνών ο οποίος έχει ξεκινήσει φέτος σε μπεκάτσα με 5 πουλιά δικά του!στην περιοχή αυτή (ΒΥΤΙΝΑ) δεν έχει τύχει να ξανακυνηγίσω καθώς κυνηγώ προς ορεινή Κυνουρία και Βλαχοκερασιά!Από φίλους που γνωριζουν την περιοχή μου ανέφεραν 2 περιοχές!Για τον λόγο βέβαια οτι θα κυνηγούσα μόνος σε αγνωστα μέρη γνώριζα εκ των προτέρων πως δεν μπορω να καλύψω την περιοχή που επιθυμούσα!Περιληπτικά για να μην κουράζω λόγω του οτι ο παγετός έκανε την εμφάνιση του τα πουλιά μπορούσες να τα συναντήσεις ΠΑΝΤΟΥ!κυριολεκτικά παντού!Και σε έλατο (2 πουλια) και σε ντούσκο (3 πουλιά) και σε μικτό έλατο-ντούσκο (2 πουλιά)!συνήθως όμως σε ρεμματιές που τις διέσχιζε κάποιο ρυάκι!Απ τα 7 “σηκώματα” πήρα μόνο 2 μπεκάτσες!κέρδισε όμως bonus εμπειρίας ο κούταβος και βέβαια η κοπέλα μου που μέχρι πρότεινος έβλεπε τις μπεκάτσες μόνο στην τσάντα, παρακολούθησε  απο κοντά των σκύλο να ”αγωνίζεται” και να φερμάρει!Φίλε Bi αν θες περιοχές σε pm!


  ¨ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΟ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ¨

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων