Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 803 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: steve

  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/08/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    853
    steve στις #480118

    Ερωτηση : η μορφη που δεινη ενα στροφιο στο φυσιγγι συγουρα δεν ειναι για ομορφια εχει να κανει με το βαρος γομωης ή με την προοδευτικοτιτα της πυριτιδας ;;;

    Φίλοι Πρόδρομε και Σπύρο, κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη η μορφή του ρελιού είναι απλά «καλλωπιστικό» στοιχείο, κι έχει να κάνει μόνο με την προσωπική αντίληψη και τη … «δημιουργική φαντασία» του κατασκευαστή του στροφείου. Και φυσικά με το προσωπικό γούστο του κάθε γομωτή ή ιδιογομωτή, στο ποιο στροφείο να επιλέξει.
    Δεν πιστεύω ότι έχει κάποια άξια λόγου επίδραση, στατιστικά μετρήσιμη, στο βλητικό αποτέλεσμα του φυσιγγίου.
    Παρατηρούμε σε εργοστασιακά φυσίγγια να υπάρχουν διαφορές στη μορφή (προφίλ) του ρελιού από εταιρεία σε εταιρεία ακόμη και σε φυσίγγια ίδιων προδιαγραφών, και όχι ανάλογα με το βάρος της γόμωσης.
    Βέβαια ανάλογα με το υλικό του κάλυκα (πλαστικός – χάρτινος) και το πάχος του, λογικό είναι να του ταιριάζει καλύτερα κάποιο συγκεκριμένο στροφείο.
    Αλλά αυτές οι … «επιστημονικές» θεωρίες, που μας ήρθαν αν δεν κάνω λάθος σχετικά πρόσφατα εξ Ιταλίας, ότι για κάθε γόμωση, για κάθε βάρος σκαγιών, απαιτείται διαφορετικό προφίλ και πάχος ρελιού, δηλ. διαφορετικό στροφείο, κατά την άποψή μου είναι … παραμύθια της Χαλιμάς – μαρκετίστικα κόλπα για να πουλάνε πολλά (και πανάκριβα) στροφεία.
    Πιστεύω ότι η απαιτούμενη «αντίσταση», ώστε να γίνει σωστή καύση της πυρίτιδας, ασκείται κατά κύριο λόγο από την ίδια τη μάζα των σκαγιών λόγω αδρανείας, γι’ αυτό εξάλλου χρησιμοποιείται για κάθε γόμωση (βάρος σκαγιών), διαφορετική πυρίτιδα, με την ανάλογη προοδευτικότητα (κατάλληλη ταχύτητα καύσης).
    Και πολύ λιγότερο εξαρτάται από το ρέλι – και δεν καταλαβαίνω πως μπορεί μια ελαχιστότατη διαφοροποίηση στη μορφή του ρελιού να προκαλέσει αισθητή διαφορά στο βλητικό αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης «συνταγής».
    Αυτό που μπορεί να έχει σημασία είναι το βάθος του ρελιάσματος, αλλά βασικά μόνο αν συνεπάγεται αυξημένη συμπίεση της πυρίτιδας, για την ακρίβεια της συνολικής στήλης της γόμωσης – μεγάλη «στατική πίεση», που μπορεί να προκαλέσει αυξημένες έως υπερβολικές πιέσεις – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα δώσει και ανάλογου μεγέθους αύξηση της αρχικής ταχύτητας.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/08/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    853
    steve στις #478788

    έχει πάρει κανένας αυτό το στροφείο να μας πεί εντυπώσεις;;;;;
    http://www.idiogomosishop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=1810

    Μάνο, το έχω πάρει εγώ και είμαι ευχαριστημένος. Βασικά δεν έχω δοκιμάσει πολλά στροφεία, αρχικά (το 2004) είχα πάρει το Τ2 από το Siarm
    http://www.siarm.com/product_info.php?cPath=2_105_103_153_168&products_id=306
    (καθώς και αυτό http://www.siarm.com/product_info.php?cPath=2_105_103_153_167&products_id=1389 που χρησιμοποιώ μόνο για ρελιαστά) και πρόπερσι νομίζω πήρα αυτό που λες από το airgunshop.
    Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι κάνει ελάχιστα πιο παχύ ρέλι από το Τ2 αλλά πιο καλό και “ομορφο” κατά τη γνώμη μου. Εμένα προσωπικά μου αρέσει περισσότερο από το Τ2, και το χρησιμοποιώ μόνιμα πλέον.
    Να πω ότι τα φυσίγγια τα κλείνω με τη Lee Load All και τα ρελιάζω ελαφρά με ένα απλό Black & Decker που το έχω προσαρμόσει σε μια απλή βάση.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/08/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    853
    steve στις #478717

    …μονοσκάνδαλο μπλιαχ!!!

    Ευκαιρία βρήκε ο φίλος Μάριος – άλλο που δεν ήθελε! – να “προπαγανδίσει” υπέρ του δισκάνδαλου δίκαννου. :yahoo:
    Όμως ο φίλος Βασίλης (ZABALA213) αναφέρθηκε σε μια συγκεκριμένη ζημιά: σπάσιμο βελόνας επικρουστήρα. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, θα συμφωνήσω μαζί του, ότι το όπλο απλά μετατρέπεται σε “μονόκαννο” και δεν έχει σημασία αν είναι δισκάνδαλο, ή μονοσκάνδαλο (και βάλουμε τον επιλογέα στην ανάλογη θέση).
    Αν μιλήσουμε γενικά για διάφορες ζημιές στους μηχανισμούς, τότε ναι έχει πλεονέκτημα το δισκάνδαλο. Αλλά και πάλι, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, ξεχωριστούς και πραγματικά ανεξάρτητους μεταξύ τους πυροδοτικούς μηχανισμούς έχει μόνο το δίκαννο με “ολόκληρες φωτιές”. Γιατί στα άλλα συστήματα (Anson-Deeley, Blitz, κλπ.) οι δυο πυροδοτικοί μηχανισμοί στεγάζονται στον ίδιο χώρο, οπότε ένα σπασμένο εξάρτημα του ενός μπορεί κάλλιστα να μπλοκάρει και τον άλλο. 😥
    Γενικά πάντως, όπως είπε κι ο φίλος μου ο Βίκτωρας … ουτε με το δισκανδαλο δεν εισαι καλυμενος, αν ειναι να σε κυνηγαει η τυχη :yahoo:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/08/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    853
    steve στις #478085

    Τις συγκεκριμένες τις έχω κι εγώ. Τις είχα πάρει για το λόγο ότι είναι από τις πιο λεπτές που κυκλοφορούν, γιατί κι εγώ ότι άλλες είχα δοκιμάσει έβρισκαν στο κτένι του κοντακιού. Όμως διαπίστωσα δυστυχώς ότι και με αυτές μου συμβαίνει το ίδιο.
    Η ανάπτυξη του θέματος από τον Γιώργο (kapnas 125+25) με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, πιο απόλυτα δε γίνεται! Οι επεξηγήσεις του είναι πολύ αναλυτικές και εύστοχες. Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλοί που βολεύονται με τέτοιου είδους ωτασπίδες (ωτοκαλύπτρες), απλά ούτε και εμένα δεν με βολεύουν. Πράγματι σε μένα ισχύουν όλα αυτά ακριβώς που περιγράφει ο Γιώργος: Και ο λαιμός μου είναι πολύ κοντός, και επωμίζω δυναμικά κουμπώνοντας σφιχτά πάνω στο χτένι. Έτσι η δεξιά ωτασπίδα βρίσκει (χτυπάει) στο κοντάκι κι αυτό είναι πολύ ενοχλητικό, και μάλιστα τη στιγμή που πρέπει να πατήσεις τη σκανδάλη!
    Τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα στις Napier Pro-9
    http://www.ebay.co.uk/bhp/napier-pro-9 για το σκοπευτήριο – στο κυνήγι, καλώς ή κακώς, δεν φοράω.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/08/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    853
    steve στις #477745

    Δεν έχω ξαναγράψει σ’ αυτό το τόπικ αφού εδώ δεν έχουμε καρακάξες, μόνο κουρούνες αλλά όχι σε ανησυχητικούς αριθμούς (τουλάχιστον στο χωριό μου – αν και όποτε μου δοθεί ευκαιρία δεν τους χαρίζω).
    Πριν μερικές μέρες όμως είδα στην αρχική σελίδα του e-artemis το παρακάτω δημοσίευμα, που μάλλον πέρασε απαρατήρητο αφού δεν είδα να το σχολιάσει κανείς:
    http://www.e-artemis.gr/476833/news/last-news/erevna-apomithopii-tin-kaki-fimi-ton-korakoidon/
    Δεν ξέρω, αλλά εμένα δεν μου άρεσε αυτό. Δεν μπορεί να κάνουν λάθος όλοι οι κυνηγοί και οι άνθρωποι της υπαίθρου, και να έχει δίκιο η συγκεκριμένη “έρευνα”. Μου θυμίζει την παροιμία “Έλα παππού να σου δείξω τ’ αμπελοχώραφά σου”.
    Εξάλλου από όσο γνωρίζω υπάρχουν αρκετές άλλες έρευνες που αποδεικνύουν το αντίθετο, αυτό που ξέρουμε όλοι.
    Σιγά-σιγά θα μας πουν ότι τα κορακοειδή είναι και ωφέλιμα στην πανίδα (ναι, το λέει κάπου και αυτό!) :wacko:
    Ίσως είμαι καχύποπτος, αλλά 2-3 τέτοιες … “έρευνες” να δουν το φως της δημοσιότητας, δεν θέλει πολύ να αφαιρεθούν τα κορακοειδή από τον πίνακα θηρεύσιμων ειδών (με δεδομένο ότι δεν τρώγονται κιόλας). :negative:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/08/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    853
    steve στις #475123

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    Απίστευτο το τι μπορεί να κάμει ένας κεραυνός! Έχω δει τις συνέπειες κεραυνών σε δέντρα και σε κολώνες της ΔΕΗ, αλλά αυτό που είδα προχθές στην παλιά εκκλησία (1862) και το νεκροταφείο του χωριού μου, δεν περιγράφεται:

    :scratch:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/08/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    853
    steve στις #474789

    Καλημέρα, μετά από πολλές μέρες που δεν μπόρεσα να μπω στο φόρουμ, αφού το λάπτοπ στο σπίτι τα ‘παιξε, στη δουλειά τελευταίες μέρες του χρόνου γινόταν ο κακός χαμός, στο δε χωριό που ήμουν από την πρωτοχρονιά, το σήμα στο κινητό ήταν άθλιο, πολύ ασθενές και όλο διακοπές, κάθε φορά που προσπαθούσα μόνο τα νεύρα μου έσπαγε.
    Καταρχήν λοιπόν να ευχηθώ σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία ατομική και οικογενειακή, και το 2015 να φέρει στον καθένα ότι επιθυμεί.
    Χρόνια Πολλά στους Γιάννηδες που γιορτάζουν σήμερα.
    Και επίσης, έστω και … ετεροχρονισμένα, εύχομαι Χρόνια Πολλά στους φίλους που γιόρταζαν τις προηγούμενες μέρες (Χρήστους, Μανώληδες, Στέφανους, Βασίληδες, Θεοφάνηδες κλπ.)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/08/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    853
    steve στις #472701

    Φίλοι Δημήτρη και Μάκη, δεν νομίζω να έχουμε κάποια ουσιαστική διαφωνία, δεν υποστήριξα ότι οι πιέσεις δεν παίζουν ρόλο, απλά εξέφρασα μια επιφύλαξη στο ότι “σιδέρωμα σημαίνει πάντα πιέσεις πάνω από 900 bar”, και μίλησα και για άλλους παράγοντες που μπορεί να συντελέσουν ώστε να συμβεί και με μικρότερες πιέσεις.
    Δυστυχώς δεν έχω αυτό τον καιρό άδειους κάλυκες 12αρηδες. Που να φανταστώ ότι θα γινόταν αυτή η συζήτηση, ώστε να έχω κρατήσει τέτοιους κάλυκες ή να τους έχω φωτογραφήσει. Γι’ αυτό και δεν θα αναφέρω συγκεκριμένα φυσίγγια που το έχω παρατηρήσει αυτό. Πάντως επιφυλάσσομαι με την πρώτη ευκαιρία να ανεβάσω φωτογραφίες.
    Τη φωτο με τα 16αρια την έβαλα ενδεικτικά, για να δείξω τη διαφορά, επειδή έτυχε να τα ρίχνω αυτό τον καιρό, και σκέφτηκα να τα φωτογραφήσω. Εγώ πιέσεις δεν έχω τη δυνατότητα να μετρήσω, ούτε έχω στοιχεία από κανονάκια, μπορώ όμως να σας πω τα συστατικά και τις δοσολογίες τους από δικές μου επανειλημμένες μετρήσεις, και να κρίνετε αν κάποιο είναι παραφορτωμένο ή όχι.
    LAMBRO CLASSIC 16:
    Κάλυκας Nobelsport 16/70/16 – 686 – A1 1,30gr – SurerG21 -28gr No.9 – *
    (Μέχρι πέρυσι η Lambro ανέφερε πυρίτιδα την Α1 και είχαν 1,30 γρ. Φέτος αναφέρει την A1 speciale, και βρήκα μέσα 1,40 γρ. Οι κάλυκες της φωτο είναι από τα καινούρια).
    ROTTWEIL 16 CLASSIC:
    Κάλυκας Cheddite 16/70/16 – Cx1000 – PSB1 1,50gr – Z2/M21 – 28gr No.8 – *
    Πως σας φαίνονται; … Και το παρακάτω “πως το βλέπετε” ;
    GM3 SPECIAL cal.16 (ΚΥΡΓΙΑΣ):
    Κάλυκας Cheddite 16/70/16 – Cx1000 – GM3 1,40gr – SuperG21 – 28gr No.8 – *
    :scratch: :unsure:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/08/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    853
    steve στις #472497

    Επανέρχομαι στο θέμα του «σιδερωμένου» κάλυκα, γιατί έχω μια αμφιβολία αν μιλάμε όλοι ακριβώς για το ίδιο πράγμα. Βάζω μια πρόσφατη φωτογραφία από δυο φυσέκια που ρίχνω στο κυνήγι, όπου φαίνεται χαρακτηριστικά η διαφορά “σιδερωμένου” και μη, όπως τουλάχιστον το εννοώ εγώ.
    Είναι cal.16 αλλά δεν νομίζω να έχει σημασία. Το άσπρο είναι Lambro classic 16 και το κόκκινο Rottweil 16 της ΔΟΡΚΑΣ. (Το συγκεκριμένο το είχα πάρει πριν 2-3 χρόνια, λίγο πριν η ΔΟΡΚΑΣ τους αλλάξει ονομασία από Rottweil σε R16 και R12 – κι επίσης πρώτη φορά τα είδα σε κόκκινο κάλυκα – πάντα στα 25-30 χρόνια που τα έπαιρνα ήταν σε μαύρο).
    (Να πω ότι το Rottweil είναι αισθητά πιο «δυνατό» από το Lambro – αν και τα δυο είναι 28 γρ).

    Αν ως «σιδέρωμα» εννοούμε αυτό που φαίνεται στους κόκκινους κάλυκες (εγώ πάντως μόνο τέτοιο έχω δει, και σε αυτό αναφέρομαι), είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σε φυσέκια του εμπορίου. Και επειδή μαζεύω κάλυκες από το σκοπευτήριο για αναγόμωση, το συναντώ πολύ συχνά και σε σκοπευτικά φυσέκια και απορώ που άλλοι συνάδελφοι δεν το έχουν προσέξει, όπως π.χ. ο φίλος μου ο Βίκτωρας, που κι αυτός μαζεύει κάλυκες από το σκοπευτήριο.
    Γι’ αυτό, δεν αμφισβητώ βέβαια ότι πολύ υψηλές πιέσεις, σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται, θα προκαλούν “σιδέρωμα” του κάλυκα, αλλά υποθέτω ότι είναι κι άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο σ’ αυτό, και ότι δεν είναι πάντα (και μόνο) σημάδι «υπερβολικών» πιέσεων. Γιατί … δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι … σχεδόν το ¼ των φυσιγγίων της αγοράς ξεπερνούν τα 900 bar πιέσεις. 🙁

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/08/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    853
    steve στις #471639

    Έχω μια ερώτηση όχι ιδιογόμωσης αλλά νομίζω εσείς θα ξέρετε καλύτερα να την απαντήσετε… Ρίχνοντας πρόσφατα ένα Express Long Range Remington είδα ότι το κλείσιμο του κάλυκα ΔΕΝ είχε σιδερωθεί ίσιο όπως στα άλλα φυσίγγια αλλά είχε μείνει «μισάνοιχτο» με μια διάμετρο ανοίγματος ίσως 30% μικρότερη από το g. 12.
    Επίσης να πω ότι στο σημείο αυτό ήταν σκληρά τα αυτάκια και σταθερά σε αυτό το σημείο ανοίγματος παρότι έβαλα το δάχτυλο μέσα και προσπάθησα με ελαφρά πίεση να τα ανοίξω κι άλλο και δεν μετακινήθηκαν…
    Εσείς που βλέπετε και φωτογραφίζετε συνέχεια τέτοια φαινόμενα και διαφορετικά είδη «πατήματος» (καλά το λέω?) τι γνώμη έχετε?

    Αλέξανδρε, αυτό είναι φυσιολογικό και συμβαίνει συχνά και στα δικά μας (ευρωπαικά) φυσίγγια, δηλαδή δεν μένουν πάντα τα χείλη του κάλυκα “σιδερωμένα” (εντελώς κυλινδρικά), αλλά πολλές φορές μισοκλείνουν μετά τη βολή. Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί παλιότερα εδώ στο φόρουμ. Πολλοί θεωρούν το “σιδέρωμα” του κάλυκα σαν σημάδι υψηλών πιέσεων, η γνώμη μου είναι ότι περισσότερο έχει να κάμει με τις ιδιότητες του πλαστικού, την τάση του να επανέρχεται, είτε μερικώς είτε πλήρως, στην πρότερη μορφή του μετά από μια στιγμιαία παραμόρφωση. Γιατί όπως καταλαβαίνεις, τη στιγμή που εξέρχεται η γόμωση από τον κάλυκα, όλοι οι κάλυκες είτε ευρωπαικοί είτε αμερικάνικοι σιδερώνονται στιγμιαία – κανένα είδος πλαστικού κάλυκα δεν μπορεί να αντέξει πιέσεις 500, 600 ή 700+ bar χωρίς να “κολλήσει” εξολοκλήρου στα τοιχώματα της θαλάμης.
    Όσο για το ότι οι συγκεκριμένοι κάλυκες (Remington) είναι σκληρότεροι, πράγματι καμία σχέση δεν έχουν (και γενικά οι αμερικάνικοι) με τους ευρωπαικούς, και όχι μόνο στη σκληρότητα. Γι’ αυτό και τα αμερικάνικα φυσίγγια έχουν πολύ ρηχό κλείσιμο, εν αντιθέσει με το βαθύ σφιχτό ρέλιασμα των ευρωπαικών. Κι επίσης οι αμερικάνοι ιδιογομωτές τους αναγομώνουν πάρα πολλές φορές, και τους κλείνουν μόνο με το πάτημα της μηχανής, χωρίς να ασχολούνται με στροφεία, ρελιάστρες, δράπανα κλπ.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/08/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    853
    steve στις #471603

    Μπράβο φίλε Μάριε, πολύ ωραίο το φωτορεπορτάζ σου. :good: … Τη μπεκάτσα μόνο δεν είδαμε, αλλά δεν πειράζει! 😉
    Η μόνη ένστασή μου είναι ως προς τον τρόπο ανεβάσματος των φωτογραφιών ως συνημμένα (attachments), που απ’ ότι βλέπω συνηθίζεται τώρα τελευταία στο artemis. Θα συμφωνήσω με τον φίλο Αλέξανδρο (Crellion), ότι δεν είναι τόσο βολικό να τις ανοίγεις και να τις κλείνεις μια-μια για να τις δεις, ειδικά αν είναι πολλές όπως εν προκειμένω. Άσε που καθυστερούν κάπως να ανοίξουν (δεν ξέρω αν αυτό γίνεται μόνο στο δικό μου pc.)
    Θα ήταν πιο βολικό να τις ανεβάζαμε μέσω κάποιου site φιλοξενίας φωτογραφιών, όπως imageshack, photobucket, postimage κλπ. ώστε να εμφανίζονται κανονικά μέσα στο μήνυμα, σαν να διαβάζουμε περιοδικό.
    Προσωπικά έχω βρει ως πιο βολικό το http://postimage.org/?lang=greek
    Είναι πανεύκολο, είναι και στα ελληνικά, δεν χρειάζεται καν να κάνεις εγγραφή, φορτώνει πολύ γρήγορα, δεν έχει διαφημίσεις κλπ. Καλό είναι να επιλέγεις και: “Αλλαγή μεγέθους: 640×480 (for message boards)” ώστε οι φωτό να μην “ξεχειλώνουν” τις σελίδες του φόρουμ. Παραθέτω ένα παράδειγμα, από μια δική μου πρόσφατη (χθεσινή) φωτογραφία:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/08/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    853
    steve στις #471007

    Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Να είστε καλά.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/08/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    853
    steve στις #470268

    ….εγώ όμως τί κάνω τώρα?
    Υπάρχουν στο εμπόριο φυσίγγια 65χλσ?Μπορώ να χρησιμοποιήσω τσιχλοφύσιγγα του εμπορίου 28-30,31 γρμ?
    Αν γνωρίζετε κάτι,περιμένω τις γνώμες σας.
    Σας ευχαριστώ πολύ.

    Σύμφωνα με τους κανονισμούς της C.I.P. σε θαλάμες 65 χιλ. δεν επιτρέπονται φυσίγγια 70 χιλ., επιτρέπονται όμως φυσίγγια 67 χιλ.
    Υπάρχουν κάποια φυσίγγια 65 χιλ.Αυτά που τυχαίνει να ξέρω είναι:
    Το English Classic της Nobelsport στα 30 γρ. με μάλλινη τάπα. Το χρησιμοποιούσε πριν 2-3 χρόνια ένας φίλος μου (με όπλο με 70αρες θαλάμες βέβαια) σε ορτύκια και τσίχλες και του άρεσε πολύ.
    Και το B&P MB Gigante 32 γρ. με μάλλινη τάπα και ρελιαστό κλείσιμο. Ίσως να υπάρχουν κι άλλα που δεν ξέρω.
    Με κάλυκα 67 χιλ. υπάρχουν αρκετά. Αναφέρω μερικά που μου έρχονται στο μυαλό κι έχω δοκιμάσει. Στα 30 έως 32 γρ:
    ΟΚ της Nobelsport
    NIKE της B&P
    ECO της Gorilla Shoots
    LAMBRO DIRECT 32 (διασποράς).
    Επίσης το B&P 3MB TRICOLOR, με χάρτινο κάλυκα, μάλλινη τάπα και ρελιαστό κλείσιμο, αλλά κάπως “βαρύ” στα 34 γρ.
    Και το LAMBRO ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΙΤΡΙΝΟ, κι αυτό “βαρύ” 35-36 γρ.
    Αυτά τα δυο τελευταία τα ανέφερα απλά επειδή είναι 67 χιλ. … αλλά καλύτερα να μην χρησιμοποιηθούν σε παλιά όπλα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/08/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    853
    steve στις #470189

    Bρήκα και το άλλο άρθρο για τα RC….βέβαια αυτές οι γομώσεις προωρίζονται μόνο για σκοπευτήριο και μάλιστα για προπόνηση…..
    http://www.clay-shooting.com/features/rc-goes-mass-market/

    Αυτά φαίνονται πιό φθηνά,να μήν πω φθηνιάρικα.

    Φθηνά μπορεί, αλλά «φθηνιάρικα» δεν θα τα ‘λεγα. Μια χαρά μου φαίνονται. Πολύ καλές ταχύτητες, χαμηλές πιέσεις, πολύ καλό βλητικό αποτέλεσμα. Τι άλλο να πω, τα λέει όλα ο Εγγλέζος.
    Όσο για το χαμηλό κόστος, κατά την άποψή μου δικαιολογείται:
    Αφενός από τα σκάγια που, όπως λέει, δεν έχουν υψηλό ποσοστό αντιμονίου όπως τα προηγούμενα, είναι δηλαδή τα λεγόμενα «ημίσκληρα» – αλλά μήπως κι εδώ όλα σχεδόν τα φυσίγγια τέτοια δεν έχουν? Εξάλλου, εκτός από τη σκληρότητα, απ’ ότι βλέπω στις φωτο μια χαρά φαίνονται, σφαιρικότατα, ομοιόμορφα και γυαλιστερά!
    Αφετέρου από τα υπόλοιπα υλικά και κυρίως τους κάλυκες με χαμηλό μέταλλο, που να πω εδώ ότι τους «κόβω» μάλλον για ισπανικής προέλευσης, εξάλλου και το καψούλι φαίνεται να είναι το ισπανικό G. Επίσης και η πυρίτιδα μοιάζει με την ισπανική CSB5.
    Ο συγκεντρωτήρας δεν ξέρω τι είναι, αλλά από όσο θυμάμαι, σίγουρα τον ίδιο τύπο είχα βρει στο γνωστό RC32 και στο RC2 Competition sporting 28gr (σε περσινές παρτίδες – σε παλιότερες δεν θυμάμαι) και πιθανόν και σε άλλα.
    Θα είχε ενδιαφέρον, αν τα έφερναν κι εδώ, να δούμε τι τιμή θα είχαν! Ο Εγγλέζος λέει ότι εκεί η διαφορά είναι πάνω από 60 λίρες στα 1000 φυσίγγια σε σχέση με το «ακριβό» RC4, που σημαίνει 1,5 λίρα (πάνω από 2 ευρώ) φθηνότερο το κουτί των 25, διαφορά διόλου ευκαταφρόνητη για αυτούς που πάνε συχνά σκοπευτήριο.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/08/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    853
    steve στις #469908

    Δύο νέα φυσίγγια παρουσίασε η Cheddite σκοπευτικά ,στα 24γρμ.Δυστυχώς η παρουσίαση είναι στα αγγλικά…αλλά πολύ ενδιαφέρουσα.
    Αγνωστο άν θα εισαχθούν στη χώρα μας.
    http://www.clay-shooting.com/reviews/smart-shooting/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook

    Δέν ξέρω άν θα είναι τα φθηνότερα ,αλλά δέν ήξερα πού να το βάλω.

    Σίγουρα, με μέταλλο 16 mm και επινικελωμένο, δεν θα είναι κι από τα φθηνότερα , και ειδικά το ένα (smart strike, με 4% αντιμόνιο) μάλλον θα “τσούζει”! 😉
    Πάντως, πράγματι ενδιαφέρον το άρθρο. Να τονίσω κάποια σημεία που πρόσεξα διαβάζοντάς το:
    1) Ο συγκεντρωτήρας είναι ο GT της Nobelsport! Το ίδιο είχα προσέξει φέτος και στα απλά σκοπευτικά της Cheddite (Drago skeet – trap) που φέρνανε εδώ στο σκοπευτήριο, ενώ παλιότερα είχαν τον δικό της τον aquila… :scratch:
    2) Φαίνεται κι εδώ ότι θεωρούν θετικό να προκόβονται τα πτερύγια των συγκεντρωτήρων.
    3) Οι πυρίτιδες προφανώς είναι στο ένα η Aquila-SV (… a thin, square cut flake (and also pink) powder …) και στο άλλο η Drago-SV (… a thicker, green disc flake powder …)
    (Την Aquila-SV έχουν και τα “Drago skeet & trap” που ανέφερα πιο πάνω).
    4) Από το συγκριτικό τεστ των δυο φυσιγγίων επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά το πλεονέκτημα των “σκληρών” σκαγιών. 😉
    5) Επίσης βλέπουμε ότι ταχύτητες 410-412 m/s θεωρούνται από τους Άγγλους “υψηλές” και μάλιστα για σκοπευτικά φυσίγγια 24 γρ. όταν εδώ πολλοί τις θεωρούν μέτριες ή χαμηλές ακόμη και για τσιχλοφύσιγγα! (… the Smart Strike and SG Young are fast loads averaging in excess of 410 metres per second, which is top-end speed.) :good:

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 803 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων