ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: Διατροφή

  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #24418

    ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
    ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΘΕΜΑΤΑ

    Πιστεύετε ότι αγαπάτε το σκυλάκι σας και πως το φροντίζετε πολύ; Αλήθεια, τι το ταΐζετε;

    Ο,ΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
    Έχετε σκεφτεί πως ο σκύλος σας, ασχέτως αν είναι ένα μικρόσωμο χνουδωτό κουταβάκι συντροφιάς ή ένας ρωμαλέος φύλακας ή ο σύντροφος των κυνηγητικών σας εξορμήσεων, είναι ένα σαρκοφάγο ζώο όπως ο πρόγονός του ο λύκος; Αυτό σημαίνει πως το πεπτικό του σύστημα είναι κατασκευασμένο για να χωνεύει κυρίως σάρκες. Γνωρίζετε πως πολλές εξαιρετικές τροφές για μας, για τους σκύλους είναι ανθυγιεινές έως και θανατηφόρες; Για παράδειγμα το αλάτι που είναι απαραίτητο όχι μόνο για να νοστιμίζει το φαγητό μας αλλά και για τον οργανισμό μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ζωικά λίπη, οι σάλτσες, τα τηγανητά, τα τσιγαριστά, τα φλούδια της πατάτας, τα σταφύλια, ο μαϊντανός, οι σταφίδες, η σοκολάτα, η ζάχαρη, τα κουκούτσια του μήλου, τα ξινά φρούτα και πολλά άλλα που απλά παρουσιάζουν δυσπεψίες, τυμπανισμούς ή διάρροιες; Δεν είναι έτσι απλά. Γνωρίζετε, επίσης, πως οι σκύλοι προτιμούν να τρώνε το ίδιο φαγητό παρά την ποικιλία που αρέσει σε μας; Πως για την υγεία και μακροζωία τους η διατροφή τους πρέπει να είναι ισορροπημένη, δηλαδή να έχει τις σωστές αναλογίες πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπών και ινών. Να είναι πλήρης, δηλαδή να περιέχει όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες;
    Ίσως μου αντιπαραθέσετε πως το σκυλάκι σας είναι υγιέστατο. Ναι, προς το παρόν, μεγαλώνοντας θα φανούν τα προβλήματα… αν προλάβουν. Παχυσαρκία, αρθριτικά, ζάχαρο, δερματικά, τύφλωση, καρκίνοι κλπ. Μήπως στην επόμενη επίσκεψη στο κτηνίατρό σας θα ήταν καλό να συζητήσετε το θέμα;

    ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ.
    Εσείς καλά κάνετε, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την φυσική τροφή… αρκεί να μαγειρεύετε σωστά. Γνωρίζετε φυσικά πως περίπου το 65-70% της ημερήσιας τροφής πρέπει να είναι κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι χωρίς επικίνδυνα κόκαλα. 15-20% λαχανικά: καρότο, παντζάρι, κολοκυθάκια, κολοκύθες πράσινα (μαρούλι, σαλάτα, κινέζικο λάχανο κλπ) φασολάκια, διάφορα χορταρικά (σέλινο, σπανάκι), πατάτα (όχι πρασινισμένη, χωρίς φλούδια), λίγη ντομάτα κλπ. Το μπρόκολο μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Επειδή το έντερο του σκύλου είναι κατά πολύ μικρότερο του ανθρώπου, τα λαχανικά πρέπει να ψιλοκόβονται. Το ίδιο και τα φρούτα (μήλα, αχλάδια) που μπορούμε να τα προσθέσουμε στο γεύμα τους ωμά.
    Κρέας και λαχανικά ελάχιστα βρασμένα για να μην καταστρέφονται οι πολύτιμες ουσίες τους. 15% καλοβρασμένο ρύζι κατά προτίμηση με το φλούδι του με λίγους σπόρους βρώμης, σταριού, λιναρόσπορου και καλαμποκιού ή ζυμαρικά. Τα κόκαλα δεν είναι τροφή, όσα δε, θρυμματίζονται σε αιχμηρές σκλήθρες (ιδίως τα βρασμένα) είναι επικίνδυνα να τραυματίσουν το πεπτικό σύστημα. Δεν είναι όμως και καταδικαστέα, αργά και που, ένα φρέσκο ωμό μοσχαρίσιο γόνατο κομμένο στα 2 ή 4 (ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου) ή μία σπάλα θα «κρατήσουν συντροφιά» στο σκύλο, θα του καθαρίσουν τα δόντια και επειδή τα κόπρανα θα γίνουν πιο στερεά θα αδειάσουν και τους περιεδρικούς του αδένες.

    ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΞΗΡΗ ΤΡΟΦΗ.
    Άσε που γλυτώνουμε το μαγείρεμα και τα πλυσίματα των κατσαρολικών.
    Και εσείς, έχετε σκεφτεί καλά, έχετε κάνει όμως σωστή επιλογή τροφής; Η υψηλή τιμή του προϊόντος δεν σημαίνει απαραίτητα και καλή ποιότητα. Στις ξηρές τροφές υπάρχουν πολλά μυστικά, για παράδειγμα ας πούμε ότι αναφέρουν πως περιέχουν 30-32% πρωτεΐνη, ικανοποιητικό ποσοστό. Το θέμα όμως είναι από πού προέρχεται αυτή η πρωτεΐνη. Από καθαρό βρώσιμο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή από υποπροϊόντα σφαγείων (λαιμούς, αυτιά, πόδια, στομάχια, φτερά κλπ) ή ακόμη πενιχρότερα από σόγια. Καταλαβαίνεται την διαφορά τους σε θρεπτική αξία. Για να το διαπιστώσετε θα πρέπει να γνωρίζετε «αποκρυπτογράφηση» των συστατικών. Σε κάθε συσκευασία είναι υποχρεωμένος ο κατασκευαστής να τα αναφέρει με ποσοτική σειρά. Ας πούμε πως αναφέρει πρώτο «γεύμα κοτόπουλου» (γεύμα σημαίνει αφυδατωμένο) μετά διάφορα δημητριακά και σόγια, υποθέτετε λοιπόν πως η πρωτεΐνη προέρχεται από το κοτόπουλο…. λάθος, μπορεί να προέρχεται κατά 5ή10% και το υπόλοιπο από τα δημητριακά και την σόγια, άρα πολύ φτωχή. Ενημερωθείτε πριν αγοράσετε από έντιμους και γνώστες πωλητές. Υπάρχει και ένας αμερικάνικος διαδικτυακός τόπος ο οποίος έχει τεκμηριωμένα αξιολογήσει τις τροφές από το 1 μέχρι το άριστα 6: http://www.dogfoodanalysis.com Όσοι έχετε δυνατότητα πρόσβασης ψάξτε το, θα εκπλαγείτε.

    Α!!! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΑΓΜΕΝΟΙ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ BARF
    BARF (biologically appropriate raw food) ή στην απλή γλώσσα των κυνοφίλων raw. Πιο απλά: ωμή, φυσική τροφή. Μπράβο και σε εσάς, αρκεί να μη τα βγάζεται μόνο για βοσκή. Σαν ψαγμένοι που είστε σίγουρα θα ξέρεται πως τα κρέατα θα πρέπει να είναι φρέσκα και καθαρά, τα κοτόπουλα να έχουν πρώτα καταψυχθεί σε βαθειά κατάψυξη για να μην υπάρχει πρόβλημα σαλμονέλας, όλα να προέρχονται από επίσημα σφαγεία (ιδιαίτερα τα χοιρινά) και τα λαχανικά να είναι πλυμένα και ψιλοκομένα. Οι αναλογίες 80% κρέας και 20% λαχανικά, χορταρικά, σπόροι και φρούτα.
    Το αυγό είναι πολύ καλή τροφή για τον σκύλο αλλά να το δίνετε μόνο μαγειρεμένο. Αν το δίνετε ωμό πετάξτε το ασπράδι γιατί καταστρέφει κάποιες βιταμίνες από τον οργανισμό του σκύλου.
    Ένα είναι σίγουρο, αφού διαβάσατε όλο το άρθρο σημαίνει πως αγαπάτε το σκύλο σας.

    Υ.Γ. Για όποια σχόλια / ερωτήσεις για τα παραπάνω μπορούμε να τα συζητήσουμε στο θέμα “διατροφή κυνηγόσκυλων”


Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων