Patternmaster & Wad Wizzard choke tubes

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 18 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8970
    leo στις #29495

    Έχει κανείς εμπειρία με αυτά τα τσοκάκια; Είναι και τα δύο βασισμένα στην φιλοσοφία της μηδενικής σύσφιξης, αλλά με μικρά “εμπόδια” μέσα στο τσοκ, που δημιουργούν στιγμιαία καθυστέρηση του συγκεντρωτήρα, και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουν υψηλές συγκεντρώσεις σε μεγάλες αποστάσεις, ιδίως με χοντρά νούμερα σκαγιών, Νο 2 – ΒΒΒ, καθώς και με δράμια.
    Επειδή όλα αυτά ακούγονται ωραία όταν τα διαβάζεις στα site των κατασκευαστών, καλό θα ήταν να άκουγα και μία εμπειρία από κάποιον που να τα έχει δοκιμάσει.
    Σίγουρα ο GUN DOCTOR θα έχει κάτι παραπάνω να μου πει για το θέμα.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/02/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    297
    GUN DOCTOR στις #51780

    POU TA ANAKALHPTHS FILE LEO!!!

    DEN EXO THN PARAMHKRHN IDEA PALIKARI,DEN TA EXO DOKIMASEI ,OUTE TA EXO PIASEI STA XERIA MOU.

    ALLA TORA POU TO ANEFERES THA GINEI KAI AUTO.

    NA EISE KALA PANTA

     

     

     

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/03/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    2174
    stratri1 στις #51789

     Είναι και τα δύο βασισμένα στην φιλοσοφία της μηδενικής σύσφιξης, αλλά με μικρά “εμπόδια” μέσα στο τσοκ, που δημιουργούν στιγμιαία καθυστέρηση του συγκεντρωτήρα, και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουν υψηλές συγκεντρώσεις σε μεγάλες αποστάσεις, ιδίως με χοντρά νούμερα σκαγιών, Νο 2 – ΒΒΒ, καθώς και με δράμια.

    ————

    Μικρά εμπόδια;;;;

    Δηλαδή καθυστερεί ο συγκεντρωτήρας και βγαίνουν νωρίτερα τα σκάγια απο μέσα του; Αυτό δεν συνεπάγεται και μεγαλύτερη διασπορά;

    Για βοήθησέ με λίγο Λεωνίδα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8970
    leo στις #51794

    Τριαντάφυλλε, οι κατασκευαστές τους ισχυρίζονται ότι τα κοινά τσοκάκια δεν δημιουργούν συγκεντρώσεις πιέζοντας τα σκάγια, αλλά ότι το στένωμα του τσοκ καθυστερεί τον συγκεντρωτήρα, και τα σκάγια ανενόχλητα από τον συγκεντρωτήρα, βγάζουν σφικτότερες ντουφεκιές. Με το δικό τους σύστημα, το φαινόμενο αυτό επιτυγχάνεται χωρίς σύσφιξη, και ισχυρίζονται ότι μειώνουν πάρα πολύ και το μήκος της ατράκτου των σκαγιών.

    Κάτι δεν μου “κολλάει” βέβαια με όλα αυτά, γι αυτό και ρώτησα γνώμες κάποιων που πιθανόν τα έχουν δοκιμάσει.

    Ρίξε και μιά ματιά στα site τους:

     

     

    http://www.patternmaster.com/chokes.html

     

    http://www.wadwizard.com/Works.htm

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    02/03/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    705
    Vardeos στις #51801

    Στο παρακάτω site μπορείτε να δείτε κάποια πράγματα παραπάνω νομίζω. Έχει και ένα video σε flash για τον τρόπο λειτουργίας

     

    http://www.patternmasterstore.com/

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    31/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1117
    Hunter.Gr στις #51811

    Για την ακρίβεια, με τον τρόπο αυτό, φρενάρει λίγο η τάπα και δεν εμβολίζει τα σκάγια κατά την έξοδό τους από την κάννη.  Ας μην ξεχνάμε ότι τη στιγμή που τα σκάγια βγαίνουν από την κάννη, αρχίζουν να επιβραδύνονται.  Την ίδια στιγμή η τάπα επιταχύνεται ακόμα από τα αέρια της καύσης και “χτυπάει” τα σκάγια σκορπίζοντάς τα (θεωρητικά τουλάχιστον).

    Κάτι παρόμοιο κάνουν και οι οπές εκτόνωσης που έγιναν μόδα τα τελευταία χρόνια.  Ρίχνουν την πίεση λίγο πρίν βγεί η γόμωση από την κάννη με αποτέλεσμα η τάπα να κόβει λίγο ταχύτητα και να αφήνει ανενόχλητα τα σκάγια να φύγουν ομαλά.  Καλά είναι όλα αυτά όταν γίνονται σε τσοκάκια.  Λυπάμαι όσους τρυπάνε τις κάννες των όπλων τους.  Ποιός καθαρίζει τις οπές μετά από κάθε κυνήγι…

    Κάπου είχα διαβάσει (δεν θυμάμαι πού) για πειράματα όπου αγριεύουν την εσωτερική επιφάνεια του τσόκ για τον ίδιο λόγο.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    02/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1256
    steel στις #51818

    Μια απορία ρε παιδιά, εμποδίζουν μόνο την τάπα, δεν φθείρουν και τα σκάγια???

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    10/06/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    749
    old-timer στις #51842

    ΛΕΟΝΑΡΔΕ,

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ…?????

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/09/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    923
    leovar στις #51843

    Οκ Αλκη ,

    Θα κατεβάσω και φωτογραφία με μέτρηση των τσόκ .

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/09/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    923
    leovar στις #338682

    Αυτά τα Wad Wizard τα έχω προμηθευτεί εδώ και 6 μήνες και ένα τσοκάκι Patternmaster , ίσως θυμάται ο φίλος Λεωνίδας , προ 8 μηνών . Καθ’ότι το Patternmaster τότε κατασκευαζόταν μόνο για Benelli-Beretta  mobilchoke , έχει κάνει ευτυχισμένο , όπως μου διηγείται εκείνος , ένα φίλο μου ο οποίος κυνηγάει με Benelli Mancino !

    Τα Wad Wizard που βλέπουμε παρακάτω έχουν σπείρωμα και διατομή optima plus  ,  είναι πολύ καλής μηχανουργικής επεξεργασίας , με χοντρά τοιχώματα , δέχονται όλων των ειδών τις γομώσεις και η σύσφιξή τους είναι στο χείλος 18,18mm .

    Τα χρησιμοποιώ στο κυνήγι με τα εξής φυσίγγια Winchester : SFH high velocity με συγκεντρωτήρα με STH high velocity με συγκεντρωτήρα  X123XC extra long range χωρίς συγκεντρωτήρα .

    Αν φαίνονται λίγο λαδωμένα , λόγω γράσσου , στη φωτογραφία , αυτό οφείλεται σε κάποιο φίλο  , με τα πειστικότατα γραπτά του οποίου  εμπέδωσα τις αρετές της καλής συντήρησης !

     

    Click to view full size image

    Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται το supreme που είναι έσω-έξω μήκους 10,89cm . Το συγκεκριμένο σε δοκιμή σε χαρτόνι  μου έδειξε ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα , πυκνή κατανομή στα 35 μέτρα , χωρίς κενά ή συσσωματώσεις , ακριβώς ότι δείχνουν και οι Αμερικάνοι στην ιστοσελίδα τους . Ομως , σύμφωνα με τις δοκιμές μου και την εμπειρία στο κυνήγι , δέ θα μας ικανοποιήσουν για μακρινές βολές πέρα απο τα 40 το πολύ 50 μέτρα , σίγουρα ! Από τα 50 μέτρα και μετά , προσωπικά χρειάζομαι τσοκάκι full , x-full , xx-full με ή χωρίς συγκεντρωτήρα . Ούτε φυσικά , τα no limits  με τον ανάποδο συγκεντρωτήρα θα δουλέψουν με αυτά τα τσοκάκια που έχουν δοντάκια . 

    Click to view full size image

     

    Το έσω-έξω μετά τα 8cm , όπου και τα δοντάκια , έχει παράλληλο τμήμα μήκους 3,8cm. και ενώ το δίνουν για μεγάλες αποστάσεις δεν είναι full choke .

    Click to view full size image

    Αυτό είναι το swat , μήκους 8 cm το οποίο χρησιμοποιώ σε μικρότερες αποστάσεις και είναι εξ’ ίσου καλό . Αυτό που έχω να πώ για το συγκεκριμένο είναι οτι δεν κλαίω τα λεφτά μου , για το κυνήγι που κάνω , στα 20 – 25 μέτρα όπως τα κλαίω με κάποιο άλλο ! 

    Η σύσφιξη καί των δύο είναι η ίδια , μέχρι τα δοντάκια . Είσοδος 18,84mm που γίνεται προοδευτικά 18,18 mm πρίν τα δοντάκια .

    Το βασικό , μου τα έστειλαν με το ταχυδρομείο  .

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8970
    leo στις #338685

    Λεονάρδε, ευχαριστώ για την αναλυτική παρουσίαση. Κάτι ψιλοθυμόμουν ότι κάποιος είχε ένα τέτοιο τσοκάκι, αλλά δεν θυμόμουν ότι ήσουν εσύ. Γιατί δεν μίλαγες τόσες μέρες;

    Πάντως, απ’ ότι κατάλαβα, δεν κάνουν για πολύ μακρινές ντουφεκιές, για τον σκοπό που ήθελα να το αγοράσω εγώ. Μας μένει λοιπόν το Super full. Με το δικό μου (Colonial) δεν είμαι και τρομερά ευχαριστημένος. Δείχνει υπέροχο στα 36,5 μέτρα, αλλά από κει και πέρα, άντε γεια! Έχεις κάποια άλλη μάρκα super full να προτείνεις; Έχω στείλει και e-mail στον George Trulock να μου πει κι αυτός τι προτείνει από τα τσοκάκια του.

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    434
    xirokos στις #51866


    [indent]
    [indent]

    …..http://www.mpcsports.com/  ……


    [/indent][/indent]

    Λεονάρδε,

    Το εν λόγω μαγαζί στέλνει στην ελλάδα?

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8970
    leo στις #51882

    Ευχαριστώ για το site. Παλιότερα, κάποιος το είχε ξανααναφέρει, νομίζω ο Βαγγέλης (dr).

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8970
    leo στις #51903

    Λεονάρδε, sorry που σε ζαλίζω. Αυτό το “με το ταχυδρομείο” που αναφέρεις, είναι αδασμολόγητο; Και αν ναι, μέχρι τι ποσό; Έχει κι άλλα ωραία πραγματάκια αυτό το site!

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    434
    xirokos στις #51904

    Αυτό που είδα σε αυτό το μαγαζί είναι ότι τα μεταφορικά είναι πολύ ακριβά. Για αγορά 40δολ τα μεταφορικά είναι 60δολ????!!!!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 18 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων