ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΑΘ

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 24 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #28686

    Πριν λίγες μέρες έλαβα το Κυνηγετικό Εγχειρίδιο της ΚΟΜΑΘ.
    Κατ’ αρχήν θα πρέπει να παρακαλέσω να δεχτούν τα συγχαρητήρια μου οι εμπνευστές αυτού του έργου και όσοι ασχολήθηκαν για την πραγματοποίησή του. Γιατί αυτό; Γιατί απλά με «ανέβασαν» σαν κυνηγό. Αισθάνομαι περήφανος που (έστω και μία) κυνηγητική οργάνωση έχει επιστήμονες συνεργάτες που παράγουν χειροπιαστά έργα για την βελτίωσή μας. Τυπώθηκαν 60.000 αντίγραφα, θα διαβαστούν από πολύ περισσότερους, έστω αν εντυπωθούν στον καθένα 2-3 θεματάκια τότε θα έχουν αλλαχθεί / διαμορφωθεί 150.000 απόψεις.
    Πριν εκφράσω την άποψή μου το μελέτησα προσεκτικά, είναι ένα «εγχειρίδιο» με όλη την σημασία της λέξης, δηλαδή είναι ένα βιβλιαράκι που «φωλιάζει» στην χούφτα για χρήση ανά πάσα στιγμή.
    Με απλά και σαφή λόγια, πολύ περιεκτικά και εύκολη κατανομή των θεμάτων δίνει την δυνατότητα σε όλους να διευρύνουν τις γνώσεις τους.
    Περιέχει τα πάντα, για τις οργανώσεις μας, για τα προγράμματα τους, τα ήθη και τις αρχές του κυνηγίου, θέματα ασφαλείας, για τους βιότοπους αλλά και θέματα που αγγίζουν και τον πιο αλλεργικό στο διάβασμα όπως για όπλα, φυσίγγια, βλητική, θηράματα, κυνηγόσκυλα κλπ.
    Μπράβο και καλή συνέχεια.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    3557
    JIMPAP στις #79761

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ Κυνηγετικό Εγχειρίδιο ??????????????????

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #79786

    Ίσως με ένα τηλεφώνημα ή φαξ ή μειλ στην ΚΟΜΑΘ.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    21/10/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    1528
    BillCentro στις #79788

    γνωρίζουμε πληροφορίες ??

    email = ???

    fax = ???

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    31/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1117
    Hunter.Gr στις #79810

    ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ: http://www.hunters.gr

    Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε σε 60.000 αντίτυπα από την ΚΟΜΑΘ και μοιράστηκε δωρεάν σε όλους τους κυνηγούς της Μακεδονίας και της Θράκης.  Στάλθηκε επίσης σε Συλλόγους, περιοδικά, ιστοσελίδες και άλλους φορείς του χώρου μας.  Πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια που ελπίζουμε να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

    Να σημειώσουμε επίσης ότι η ΚΟΜΑΘ εκδίδει κάθε χρόνο τον “Πανθήρα”, ένα ετήσιο βιβλίο, σε 5.000 αντίτυπα τα οποία μοιράζονται δωρεάν σε όλους τους σχετικούς με το κυνήγι φορείς, σε πολιτικούς κλπ.

    Φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα να σταλούν και σε κυνηγούς εκτός ΚΟΜΑΘ.  Αλλά όποιος ενδιαφέρεται δεν χάνει τίποτα να επικοινωνήσει με την ΚΟΜΑΘ. Τηλέφωνα κλπ είναι στην ιστοσελίδα τους.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #79916

    Δεν νομίζω να έχουν μοιραστεί όλα τα έντυπα, κάντε ένα τηλεφώνημα ίσως φτάσει στα χέρια σας. Οι Υπεύθυνοι της ύλης επιθυμούν να ακούσουν σχόλια και παρατηρήσεις ούτως ώστε η δεύτερη έκδοση να είναι βελτιωμένη.

    Όσα από τα μέλη μας ανήκουν στην ΚΟΜΑΘ και διαβάσουν το βιβλιαράκι, παρακαλώ θερμά να καταθέσουν σε αυτό το θέμα τις απόψεις τους.

    Φιλικά

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    29/12/2005
    Αρ. μηνυμάτων:
    613
    69,85 στις #80443

    Πολύ πετυχημένο βιβλίο μέ προσέγγιση σέ όλους τούς τομείς πού περικλείουν τήν έννοια κυνηγός-κυνήγι. Διάβασα γιά τίς ράτσες σκύλων,από τί ταλαιπωρούνται,τήν απόδοση τών όπλων,γιά τήν βιολογία τών θηραμάτων κ τό συμπέρασμα πού κατέληξα είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ !  Χρήστος.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/02/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    942
    Νεοπτόλεμος στις #81214

    Πραγματικά όταν το πήρα στα χέρια μου … εμεινα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΟΣ με το περιεχόμενο του. Με ξάφνιασε όπως αντιλαμβανεστε διότι δεν εχουμε συνηθίσει σε κατι ΤΟΣΟ ολοκληρωμένο.

    Τότε πρόσεξα και το ονομα του Γιαννη (Kalliston Hellas) που είναι αυτός που εγραψε για τα σκυλιά (πλην των λαγωνικών). Καταπληκτικες οι περιγραφές των χαρακτηριστικών σωματικών και συμπεριφοράς της καθε ρατσας. Για τον λόγο αυτό μαλιστα Γιαννη σου είχα στείλει και προσωπικο μύνημα μεσω του e-artemis forum με συγχαρητήρια. Τα επαναλαμβανω και δημοσίως.!!!

    Παρόλο που ο Γιαννης ουτε καν αναφερθηκε ότι ήταν υπευθυνος της ύλης για τα κυνηγόσκυλα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2126
    THEOD στις #81228

     

      Για όσους το γνωρίζαμε από το εγχειρίδιο, η “εμπλοκή” του Γιάννη Νικολακόπουλου, δεν ήταν έκπληξη, το αντίθετο μάλιστα, ο “κατάλληλος άνθρωπος” στον κατάλληλο χώρο …!!!

     Όσοι παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς το έργο των Ομοσπονδιών, νομίζω ότι θα πρέπει να “εξάρουμε” όλως ιδιαιτέρως το έργο της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ, που είναι πρωτοποριακό και κινείται σε ευρωπαϊκά πλαίσια και οφείλεται και στο ΔΣ της, που απαρτίζεται από πολύ αξιόλογα στελέχη με μεγάλο εύρος γνώσεων περί τα “κυνηγετικά” και δίνει ως Κ.Ο την εντύπωση, ότι εκεί, τίποταδεν “αφήνεται” στη τύχη του. 

     Και βέβαια τα θερμότερα συγχαρητήρια και τα εύσημα αξίζουν και στο Γενικό Δντή της, τον γνωστό θηραματολόγο και επιστήμονα Περικλή Μπίρτσα – που σε όλους μας δίνεται η ευκαιρία τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο στην Diana να τον ακούσουμε και να τον ρωτήσουμε ότι θέλουμε – αλλά και στον επιστημονικό της συνεργάτη, τον Κυριάκο Σκορδά, του οποίου οι γνώσεις και οι στοιχειοθετημένες απόψεις σε καταπλήσσουν …

     Είναι λοιπόν χρέος μας και ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης, η αναφορά συγκεκριμένων προσώπων που στελεχώνουν τις Κ.Ο, όπως εν προκειμένω, ο Περικλής Μπίρτσας και ο Κυριάκος Σκορδάς της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ, των οποίων η επιστημονική προσφορά και η ουσιαστική συμβολή εγγυώνται καλύτερες μέρες, για το πολύπαθο κυνήγι στη χώρα μας…

     Τίποτε επομένως δεν πρέπει να μας εκπλήσσει για τη δουλειά που γίνεται εκεί…  

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/12/2005
    Αρ. μηνυμάτων:
    36
    tzimmy στις #81265

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΚΟΛΑΥΚΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΟΜΑΘ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣ….ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ(ΣΕ PDFπχ) σκαναρισμα κλπ θα εχει γι αυτό αντιρρηση η ΚΟΜΑΘ….ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ…….

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    26/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    5753
    Prowler ® στις #81839

    Τα κατάφερα και εξασφάλισα μερικά αντίτυπα, όποιος θέλει, ας μου στείλει pm…..

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    3557
    JIMPAP στις #82641

    ENA MEΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ ΜΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    26/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    5753
    Prowler ® στις #83000

    Μου έχουν μείνει ακόμα μερικά αντίτυπα, όποιος θέλει ας στείλει pm, τώρα που γυρίζει!!!!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    21/10/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    1528
    BillCentro στις #83486

    Ευχαριστώ τον Μάριο για το αντίτυπο..

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8660
    victz στις #83491

    Μολις πριν λιγες μερες το λαβα και γω. Καταρχην, ενα μεγαλο ευχαριστω στο Μαριο που μου το στειλε. Και επισης να επισημανω, οτι το λιγο που διαβασα, γιατι μιλαμε για ενα βιβλιο κυριολεκτικα, δειχνει δουλεια καλη, οχι προχειρη, και πραγματικα αξιζει το κοπο και το χρονο που θα χρειαστει κανεις για τη μελετη του.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 24 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων