Γ’ ΚΟΠ – Νομοθετική Ρύθμιση για την Θηροφυλακή

0

Γ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24
ΤΗΛ: 2610 361671/ 72
FAX: 2610 346614
E-mail: Kyn_om_p@OTENET.gr

ΠΑΤΡΑ 12-12-2003

Αρ. Πρωτ: 1329

ΠΡΟΣ: Κυνηγετικούς Συλλόγους Πελ/σου.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥθΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ

Με συγκεκριμένο Νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, στην παράγραφο 3 τον άρθρου 267 του Νόμου περί Θήρας προστίθενται τα κάτωθι εδάφια:
« Οι αναγνωριζόμενοι ως ιδιωτικοί φύλακες θήρας, θεωρούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, υπάλληλοι κατά την έννοια τον άρθρον 13 περίπτωση α’ τον Ποινικού Κώδικα, δυνάμενοι να προβαίνουν σε όλες τις προανακριτικές πράξεις για τις παραβάσεις των περί θήρας διατάξεων, όπως το άρθρο 289 του δασικού Κώδικα, ορίζει. Στις σχετικές δίκες μπορούν να παρίστανται, χωρίς προδικασία και ανεξαρτήτως περιουσιακής ζημιάς ως πολιτικές ενάγουσες και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις. Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες καταρτίζουν προγράμματα κίνησης των θηροφυλάκων, τα οποία κοινοποιούν στις οικίες δασικές αρχές, υποχρεούνται, δε να παρακολουθούν την υλοποίηση τους, παρέχοντας κάθε αιτούμενη πληροφορία και αρωγή προς τις δασικές αρχές.
Ms απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, μετά από εισήγηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος καθορίζονται τα καθήκοντα και οι περιορισμοί, τα προσόντα, η ηλικία, και λοιπά θέματα που αφορούν την πρόσληψη και τη λειτουργία των φυλάκων θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων ».

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση λύνει δια παντός την νομιμότητα και τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής αλλά και της θηροφυλακής των Συλλόγων και καταργεί την οποιαδήποτε αμφισβήτηση όσων επεδίωξαν να δημιουργήσουν ζητήματα για την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή.

Η κοινωνία μας αλλά και όλοι οι νόμιμοι κυνηγοί υιοθέτησαν και χειροκροτούν τη δημιουργία αυτού του σώματος, που στόχο έχει την διαφύλαξη του θηράματος, την αειφορική ανάπτυξη του, τον διαχειριστικό θηρευτικό έλεγχο, την τήρηση των Νόμων και την αναβάθμιση του προφίλ του Έλληνα κυνηγού.

Το σώμα αυτό που δημιουργήθηκε με τις δικές μας συνδρομές λειτουργεί συνεπικουρώντας το έργο που είναι υποχρεωμένη η πολιτεία να προσφέρει στον Έλληνα πολίτη αλλά και το περιβάλλον με βάση τις αρχές του Συντάγματος. Για μας αποτελεί ένα πρόσθετο όπλο απέναντι στον κάθε κακοπροαίρετο αντικυνηγό, και στους
ισχυρισμούς του για ανεξέλεγκτο κυνήγι.

Επισημαίνουμε λοιπόν στους φίλους κυνηγούς ότι είναι υποχρεωμένοι να δέχονται το σχετικό έλεγχο από τα όργανα της θηροφυλακής. Όπως επίσης έχουμε επισημάνει και στα όργανα της θηροφυλακής ότι οφείλουν να σέβονται τον κυνηγό και την νόμιμη και συμβατή με το περιβάλλον δραστηριότητα του, που λέγεται κυνήγι.

Ο Πρόεδρος: Μαρκόπουλος Κων/νος
Ο Γεν. Γραμματέας: Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων