Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων από τον ΚΟΑ

0

ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΧΑΪΑΣ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 202
ΤΗΛ.& FAX. 2610344348
ΠΑΤΡΑ – Τ.Κ.26334

ΠΑΤΡΑ:15.12.03

ΑΡ.ΠΡ.: 379

ΠΡΟΣ: ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟ ΤΥΠΟ

Στο υπέροχο δασός της Κάπελης 6 & 7 Δεκεμβρίου, ο Κυνοφιλικός Όμιλος Αχαΐας και ο Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας συν’ διοργάνωσαν Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων πρακτικού κυνηγίου C.A.C. σε θήραμα μπεκάτσα, για Αγγλικές και Ηπειρωτικές φυλές.

Οι δηλώσεις συμμετοχής αρκετές, για τον λόγω αυτό έπρεπε να γίνουν δυο τερρεν για τις αγγλικές φιλές και ένα για τις Ηπειρωτικές.
Σαράντα πέντε σκύλοι την πρώτη ημέρα Σάββατο, και πενήντα την δεύτερη ημέρα Κυριακή.

Οι παρουσίες σαφώς λιγότερες, μιας και οι αναφορές για την ύπαρξη πουλιών στο δάσος ήταν αποκαρδιωτικές , λίγα πουλιά και με πολύ κακή συμπεριφορά . Τελικά όπως και πέρσι έτσι και φέτος οι ήταν αυτοί που έδωσαν το παρόν και δεν πτοήθηκαν από τις κακές προβλέψεις , μιας και ο σκοπός πάνω από όλα είναι η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις του ομίλου μας , και η καταγραφή της πορείας της κυνηγετικής κυνοφιλίας.

Στο σημείο αυτό θα θελα να εκφράσω την προσωπική μου άποψη. Δεν θα πρέπει να βλέπουμε μόνο την διάκρισης του σκυλού μας για να τον παρουσιάσουμε στο πρακτικό κυνήγι, βέβαια αυτό είναι επιθυμητό, θα πρέπει να επιζητάμε την αξιοπρεπή παρουσία ενός σκυλού σε έναν αγώνα, ζητούμενο και στο κυνήγι . Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κριτών και της γενικής ομολογίας όλοι μας έχουμε πολύ καλά κυνηγόσκυλα, και θα πρέπει να τα παρουσιάζουμε. Για μένα αυτό είναι το μεγάλο επίπεδο ενός αγώνα πρακτικού κυνηγίου, όχι μόνο η παρουσία ενός παρά πολύ μικρού αριθμού σκύλων που θα , γιατί όπως λέει και η παροιμία ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Το υψηλό επίπεδο στο πρακτικό κυνήγι θα έρθει σιγά σιγά μέσα από όλα αυτά τα σκυλιά και θα είναι πραγματικό γιατί θα αντιπροσωπεύουν τους Έλληνες κυνηγούς.

Στον φετινό αγώνα υπήρχε πνεύμα συνεργασίας, δυο όμιλοι συνεργάστηκαν κόντρα στο κλίμα που επικρατούσε στον χώρο.
Εάν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη της κυνοφιλίας θα πρέπει να συνεργαζόμαστε και να δίνουμε λύσεις, ώστε να ξεπεραστούν τα τεραστία προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι όμιλοι της επαρχίας.

Θα πρέπει στους ενεργούς ομίλους που παρουσιάζουν έργο, να τους δίνεται η ευκαιρία να διοργανώνουν αγώνες σε χώρους όπου θα υπάρχουν οι δυνατότητες άγριου θηράματος, μιας και είναι το μοναδικό θήραμα για την σωστή αξιολόγηση των σκύλων.
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να προφασιζόμαστε τυπικότητες και να ακυρώνονται αγώνες που μοναδικό σκοπό έχουν την ανάπτυξη της κυνοφιλίας .

ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.Ο.Α.
Ν. ΚΑΓΙΑΦΑΣ

Αναφορές Κρίτων

Τερζής Παντελής:
Κάπελη ημέρα Σάββατο 6/12/03 τερρέν Ηπειρωτικών φυλών κριτής: ΤΕΡΖΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Κανένα σκυλί στην βαθμολογία.

DIAS TOY THERMAIKOY
D.K. αρσενικό, ερευνά ζωηρή, όχι τυπική παρ` όλο που το τερρέν ήταν ευνοϊκό, κατά την διάρκεια της ερευνάς έχανε την συγκέντρωση του . Δεν συνάντησε.

VANA
D.K. Θηλυκό, ερευνά ζωηρή, όχι τυπική παρ` όλο που το τερρέν ήταν ευνοϊκό, κατά την διάρκεια της ερευνάς είχε πολλές επιστροφές στον κυναγωγό δείχνοντας ότι δεν ήταν συγκεντρωμένη. Δεν συνάντησε.

ARCI
E.MΠ. αρσενικό ερευνά ζωηρή, όχι τυπική παρ` όλο που το τερρέν ήταν ευνοϊκό, οριακά για την επαφή με τον κυναγωγό, έξυπνη κινούμενη σε πονηρά σημεία. Δεν συνάντησε.

DIK
E.MΠ. θηλυκό ερευνά ζωηρή, όχι τυπική, πάντα σε επαφή με τον κυναγωγό, θα έπρεπε να κινηθεί λίγο πιο ανοικτά εκμεταλλευόμενη ποιο πολύ τερρέν, και το κουδούνι του. Δεν συνάντησε.

Όλοι οι κυναγωγοι χρησιμοποίησαν κουδούνι και μπίπερ για την φέρμα.

Λουκάκης Ανδρέας:
Φολόη ημέρα Σάββατο 6/12/03 τερρέν -1- Αγγλικών φυλών, κριτές: ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Κανένα σκυλί στην βαθμολογία.
Δεν έγινε ξεχωριστή αναφορά στα σκυλιά , υπήρχαν ζώα εξαιρετικά τα οποία έδειξαν το κυνηγετικό τους πάθος, την διάθεση τους με ανοιχτή ερευνά, σκυλιά τα όποια έδειξαν ότι κυνηγάνε μπεκάτσα, έλειπε όμως η ουσία έλειπε το αποτέλεσμα, έλειπε η μπεκάτσα με την οποία θα μπορούσαμε να τους δώσουμε την αξιολόγηση που πραγματικά θα τους ταίριαζε.

Φουτρής Ιωάννης:
Φολόη ημέρα Σάββατο 6/12/03 τερρέν -2- Αγγλικών φυλών, κριτές:
ΦΟΥΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κανένα σκυλί στην βαθμολογία.
Σε γενικές γραμμές ένα τερρεν με παρά πολύ καλά σκυλιά που με εντυπωσίασαν, είναι σημαντικό ότι έχετε πολύ καλές θηλυκές σκύλες.
Θα αναφέρω με την σειρά τους σκυλούς που άρεσαν περισσότερο.
AJAX πόιντερ, ένας σκύλος οποίος έχει ένα ρυθμό υπερβολικό για την μπεκάτσα, πολύ δυνατός σκύλος που αν φερμάρει θα πάει ψιλά, πάντως παραμένει σκυλί υπερβολικό για τον αγώνα αυτού του τύπου εδώ.
Ένα ζευγάρι πολύ καλά σκυλιά ο AXEL Αγγλικό σέτερ, και ο ΆΣΣΟΣ επίσης Αγγλικό σέτερ, ο ΑΣΣΟΣ άρεσε περισσότερο, ένας σκύλος που ήταν πολύ ενεργητικός μα παρά πολύ ενεργητικός, είχε απόλυτη συνέχεια έλεγξε δυο θέσεις, είχε πολύ καλή μέθοδο και νοοτροπία στην ερευνά του.
Ο AXEL ήταν και αυτός ένας σκύλος έμπειρος, ίσως σήμερα του έλειπε η απόλυτη αυτοσυγκέντρωση στο τερρεν, είχε περισσότερα σταματήματα από τον ΑΣΣΟ.
Η CIGA Αγγλικό σέτερ, ήταν μια πολύ καλή σκύλα με πολύ μεγάλη νοοτροπία, πολύ καλή μέθοδο, προς το τέλος έδειξε να της λείπει ενέργεια , η σκύλα δεν ήταν πολύ στα καλά της .
Η ΚΙΡΚΙ Αγγλικό σέτερ, ίσως το σκυλί που με εντυπωσίασε περισσότερο στον αγώνα, μια σκύλα εξαίρετη για την μέθοδο την νοοτροπία για την συνέχεια στην ερευνά της , ήταν ένα απόλυτο σκυλί, που έψαχνε με μεγάλη συνεχεία, μακριά, είχε επαφή και αυτή βρήκε μια θέση που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να δούμε την μπεκάτσα, πολύ καλή σκύλα.
Η ΜΙΑ Αγγλικό σέτερ, επίσης μια εξαίρετη σκύλα, εξαίρετη για την μέθοδο, την συνεχεία της και την κομψότητα που είχε σαν σέτερ, της λείπει ίσως περισσότερη νοοτροπία.
Ο LOYIGI Αγγλικό σέτερ, νεαρός σκύλος που μας έκανε την τιμή να έρθει να μας δει.
Η ZOYARA μια νεαρή πόιντερ με πολύ διάθεση και νοοτροπία ,δεν έδειξε να ξέρει πολύ καλά τον αγώνα.
Η ΑΣΙΑ μια ηλικιωμένη Αγγλική σέτερ, 13 ετών η οποία δεν έδειχνε ούτε τα μισά της χρόνια, μια σκύλα με μεγάλη νοοτροπία, που δυστυχώς και αυτή δεν βρήκε πούλια.

Τερζής Παντελής:
Φολόη ημέρα Κυριακή 7/12/03 τερρέν Ηπειρωτικών φυλών κριτής: ΤΕΡΖΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Κανένα σκυλί στην βαθμολογία.

DIAS TOY THERMAIKOY
D.K. αρσενικό, ερευνά καλή, κίνηση καλή, πήρε το τερρεν που του δόθηκε, επαφή με τον κυναγωγό καλή, δεν συνάντησε.
Κυνήγησε με μπίπερ.

ARHS
D.K. αρσενικό, ερευνά καλή, κίνηση καλή, επαφή με τον κυναγωγό πόλη καλή, δεν συνάντησε.
Κυνήγησε με κουδούνι, η ερευνά του ήταν στα όρια του κουδουνιού.

Το τερρεν που τους δόθηκε ήταν πλάγια με πυκνή βλάστηση, όχι όμως εξαιρετικά δύσκολη για τα σκυλιά. Το κάλυψαν σαν μπεκατσόσκυλα.

Λουκάκης Ανδρέας:
Φολόη ημέρα Κυριακή 7/12/03 τερρέν -1- Αγγλικών φυλών, κριτές: ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Κανένα σκυλί στην βαθμολογία.
Δε μου αρέσει να εκφράζω άποψη για σκυλιά πριν τελειώσουν και δεν έχουμε το τελειωτικό αποτέλεσμα που είναι η ένδειξη θηράματος, και είναι και η ουσία του αγώνα ,και το τελικό αποτέλεσμα ενός σκύλου. Θα ήθελα να πω όμως για εκείνους οι οποίοι κατηγορούν τους αγώνες, και για εκείνους που λένε ότι τα σκυλιά τρέχουν ένα τέταρτο, μακάρι να ήταν εδώ μακάρι να έβλεπαν αυτά τα σκυλιά σε μια διάρκεια της μιας ώρας , των δυο ωρών και ακόμα περισσότερο. Έχετε εξαιρετικά ζώα συγχαρητήρια, επίσης συγχαρητήρια στον Κυνοφιλικός όμιλο της Πάτρας στους κυνηγούς του, και στο επίπεδο τους, που έχουν τέτοια ζώα. Είστε πιστεύω από της κορυφαίες περιοχές της Ελλάδος με τέτοια ζώα, μερικά μόνο δείγματα από αυτά η DANAI o AJAX η CIGA και η KIRKI πιστεύω ότι θεωρούνται από τα κορυφαία κυνηγόσκυλα στην Ελλάδα, μακάρι να τα είχαμε όλοι μας .

Πονηρέας Διονύσης:
Φολόη ημέρα Κυριακή 7/12/03 τερρέν -1- Αγγλικών φυλών, κριτές:
ΠΟΝΗΡΕΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
Κανένα σκυλί στην βαθμολογία.

Αναφορά σε ένα σύνολο καλών σκύλων, τα περισσότερα από αυτά είναι σκυλιά που μπορούν να γίνουν πολύ καλά κυνηγόσκυλα, αλλά τώρα είναι νέα και άπειρα.
Θα αναφερθώ στους σκυλούς που μου άρεσαν παρά πολύ.
Ο ARGAN πόιντερ του κ. Μπίκου, είναι ένας σκύλος με πολύ ενδιαφέρον, με πολύ έντονο κυνηγετικό πάθος είχε διάρκεια και μέθοδο, που παρ όλο το νεαρό της ηλικίας του αυτό δεν μπορούσες να το διαπιστώσεις, ήταν ένας σκύλος που έψαξε παρά πολύ καλά το τερρεν, έτρεξε ζευγάρι με ένα έμπειρο σέτερ τον RAS του κ. Τσοπάνογλου το οποίο στο 80% της διαδρομής του ήταν παρά πολύ καλό, αλλά είχε μερικά κενά και σταματήματα.

Ο ποιο έμπειρος σκύλος του αγώνα ήταν ο ΑΣΣΟΣ Αγγλικό σέτερ, του κ. Καγιάφα, ο ΆΣΣΟΣ ήταν το σκυλί που σου έδινε την εντύπωση ότι πολύ δύσκολα θα άφηνε μια μπεκάτσα πίσω του, ήταν ο μοναδικός σκύλος που δεν πατούσε δρόμους με το που έβγαινε στο καθαρό ξαναγύριζε αμέσως στο πυκνό, είχε και αυτός πάθος και ένταση, δεν είναι σκύλος με ιδιαίτερη ποιότητα, αλλά είναι ένας πολύ μεγάλος κυνηγετικός σκύλος που είναι το ζητούμενο στον αγώνα μας.

Ο Κ.Ο.Α. και ο Ο.Ε.Κ.Σ.Α. ευχαριστεί τους κριτές, τους Κυναγωγούς που παρουσία σαν τα σκυλιά τους, την IMPERIAL FOODS για την χορηγία, την Γ! Κυνηγετική ομοσπονδία Πελοποννήσου για την συνεργασία, και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του αγώνα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων