ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης

0

ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4 – 546 35
ΤΗΛ. (031) 219.656 – 246.640- 218.448 FAX: 219.656,
www.hunters.gr e-mail : komath@spark.net.gr, hunters@hunters.gr
Θεσσαλονίκη 8/5/2001 / Αρ. Πρωτ. 535

 

ΠΡΟΣ κ. Ηλία Γούδη
Διεύθυνση Marketing
EBΓΑ Ιερά Οδός 88 10447 Αθήνα

Κοινοποίηση: κ. Κύρο Φιλίππου Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΒΓΑ

Θέμα: Διαμαρτυρία για τηλεοπτικό spot της εταιρείας σας.

Αξιότιμε κ. Γούδη,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας σας με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης όσο και με τον Γενικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας μας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε και γραπτώς την αγανάκτηση του κυνηγετικού κόσμου για τηλεοπτικό spot διαφήμισης προϊόντος σας.
Όπως σας επισημάνθηκε ο τρόπος προβολής που επιλέχθηκε και το “σενάριο” της ταινίας σας εμπεριέχει τα εξής στοιχεία, που δυστυχώς δημιουργούν λανθασμένο μήνυμα προς το τηλεοπτικό κοινό.

v Παρουσιάζεται μια “γελοιογραφία” κυνηγών
v Παρουσιάζονται παράνομα μέσα κυνηγιού, δημιουργώντας την εντύπωση ότι αυτό συμβαίνει στην ελληνική επικράτεια.
v Παρουσιάζεται χαιρέκακο αντικυνηγετικό ύφος, συνδυασμένο με νεαρό, δήθεν “οικολόγο” που απολαμβάνει παγωτό.
v Παρουσιάζεται πτώση δήθεν απογοητευμένου κυνηγού μέσα στη βάρκα, δυστυχώς δίνοντας την εντύπωση ότι έπαθε καρδιακό επεισόδιο,
v Η όλη γενικά εικόνα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ελληνική κυνηγετική πραγματικότητα, και πιθανόν να άρεσε σε Κεντροευρωπαίους ή Αμερικανούς, αλλά είστε η Ελληνική Βιομηχανία Γάλακτος & Αλεύρου Α.Ε. και το spot σας προβάλλεται στην ελληνική τηλεόραση

Όπως αντιλαμβάνεστε η δυσφορία των 61 κυνηγετικών Συλλόγων αρμοδιότητας μας, με τα 60.000 μέλη, είναι έντονη και απαιτεί την ικανοποίησή τους. Είναι φανερό ότι θίγετε την δραστηριότητα μιας μεγάλης κοινωνικής ομάδας 300.000 Ελλήνων, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειες τους είναι και�καταναλωτές. Πιστεύουμε ότι δεν θα τους αγνοήσετε εις χάριν μιας διαφημιστικής οικονομικής πραγματικότητας. Η ευστοχία ενός μηνύματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά καλό είναι να μη δημιουργεί παρανοήσεις και να μη θίγει νομικά κατοχυρωμένες δραστηριότητες και κοινωνικές ομάδες.

Περιμένουμε δράσεις αποκατάστασης της δυσάρεστης αυτής κατάστασης καθώς και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες δημοσιοποίησης των δράσεων αυτών. Και συγκεκριμένα ζητούμε την άμεση απόσυρση του διαφημιστικού spot. Σας ενημερώνουμε ότι θα συζητηθεί το θέμα και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, αλλά και στη Γενική Συνέλευση όλων των Κυνηγετικών Συλλόγων (61) της Μακεδονίας και Θράκης, ώστε από κοινού να καταδικάσουμε την ενέργεια σας αυτή, που ανεξάρτητα από προθέσεις, θεωρούμε ότι προσβάλει τον κυνηγετικό κόσμο. Επίσης σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για χρήση όλων των νόμιμων (ή ένδικων) μέσων που διαθέτουμε.
Ζητούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για την απόφαση που θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταρείας σας,

Λυπούμαστε για την όλη κατάσταση, αλλά δεν έχουμε ουδεμία ευθύνη και μας είναι αδιανόητο να αγνοήσουμε τις έντονες αντιδράσεις των χιλιάδων μελών μας. Μπορεί “η απόλαυση να μην έκανε ποτέ τόσο θόρυβο” αλλά δυστυχώς προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γ. Δέλλιος
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ι. Πολυχρόνης
Share.

Leave A Reply


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων