Απόπειρα ανθρωποκτονίας

0

 2260-123-kop.jpg

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 Τ.Κ. 26222
ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
E-mail: info@kynomp.gr

Απόπειρα ανθρωποκτονίας, με πρόθεση κατά συρροή, από λαθροθήρες εναντίον των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Κατσαρελά Κωνσταντίνου και Φωτεινόπουλου Δημητρίου καθώς και του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κου Αναστασόπουλου Αναστάσιου πραγματοποιήθηκε την 09-02-2008 και ώρα 21:00 στην θέση «Ρίζα» Χριστιανούπολης Μεσσηνίας.
Ο Κ.Κ. του Α. και ο Τs. Pl. όταν εντοπίστηκαν από τους ανωτέρω Θηροφύλακες και τον πρόεδρο του Κ.Σ. Κυπαρισσίας να κυνηγούν παράνομα την νύχτα με προβολέα τράπηκαν σε φυγή αφού ο πρώτος πυροβόλησε με κυνηγετικό δίκαννο εναντίον τους και μάλιστα εν ψυχρώ, στο άκουσμα της ιδιότητάς τους. Στη συνέχεια ο ίδιος στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε στο έδαφος και κατά την ώρα που πλησίαζαν οι Θηροφύλακες σηκώθηκε και προέταξε το όπλο εναντίον τους. Ευτυχώς ο δεύτερος πυροβολισμός που ακολούθησε δεν βρήκε τον στόχο του και εφόσον δεν είχε την ευκαιρία και για τρίτη βολή, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.
Οι δράστες οδηγήθηκαν στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα των Φιλιατρών όπου ακολούθησε η διαδικασία του αυτοφώρου και απαγγέλθηκαν από τον Εισαγγελέα υπηρεσίας εναντίον τους εκτός από τις κατηγορίες για παράνομη θήρα από κοινού με χρήση προβολέα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων, αντίσταση κατά της αρχής (ο πρώτος), απείθεια εναντίον του δεύτερου, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατά συρροή εναντίον του πρώτου, καθώς και η κατηγορία εναντίον του πρώτου της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή!!!
Ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος δήλωσε ότι: «Αυτή λοιπόν είναι η κατάσταση που πολλές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιους ελεεινούς, άνανδρους και πρόστυχους χαρακτήρες. Εμείς δηλώνουμε ότι τόσο η θηροφύλακή μας στην Πελοπόννησο όσο και τα διοικητικά συμβούλια των οργανώσεών μας μαζί με την Ομοσπονδία έχουμε δημιουργήσει, και θα συνεχίσουμε, μία ασπίδα φύλαξης του θηράματος στην περιοχή και βεβαίως έχουμε δώσει κι έναν όρκο τιμής για την πάταξη, την καταστολή και την καταπολέμηση της λαθροθηρίας. Και αυτό πρέπει να το σκέφτεται καλά ο οποιοσδήποτε επιχειρεί τέτοιου είδους ενέργειες και πράξεις παράνομες γιατί είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορούμενου».
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου εκφράζει την απέχθειά της ενάντια στην αποκρουστικότητα και τη δυσοσμία που αναδύουν αυτού του είδους τα απολιθωμένα «καρκινώματα» της Ελληνικής υπαίθρου και είναι βέβαιη ότι με την συνδρομή της κυνηγετικής οικογένειας θα χαθούν και τα τελευταία ίχνη τους.

– Ο Πρόεδρος – – Ο Γ. Γραμματέας –

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων