Συνεχής η προσπάθεια της θηροφυλακής για να εξαλειφθεί το φαινόμενο των θηλιών!

0

Συνεχής είναι η προσπάθεια της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων για να εξαλειφθεί το απαράδεκτο φαινόμενο της τοποθέτησης θηλιών, αλλά και για να συλληφθούν οι όποιοι δράστες.
thkoma8Έτσι με επιτυχία ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της περιοχής Αμυνταίου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και ο Θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμυνταίου κατόρθωσαν και έπιασαν επ’ αυτοφώρω δύο άτομα. Πρόκειται για αλλοδαπούς, που δεν έχουν καμία σχέση με την ιδιότητα του κυνηγού και οι οποίοι είχαν τοποθετήσει τις θηλιές ώστε να πιάσουν διάφορα είδη.
Η αξιοποίηση των πληροφοριών και η συντονισμένη δράση των θηροφυλάκων οδήγησε στη σύλληψη των δραστών. Οι θηλιές (παγίδες) είχαν τοποθετηθεί εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Καραντουρού» του νομού Φλώρινας. Αμέσως στο σημείο έσπευσε και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Σ. Νταμπίζας και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη!
Αντίστοιχα περιστατικά είχαν εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές, όπως πρόσφατα στο νομό Σερρών, όπου καταστράφηκε από τη θηροφυλακή μεγάλος αριθμός παγίδων. Το φαινόμενο πιθανόν να εντείνεται καθώς λόγω της κρίσης διάφοροι μη κυνηγοί χρησιμοποιούν τις θηλιές για αναζήτηση ποιοτικής τροφής.

Υπενθυμίζουμε πως και αρκετά κυνηγόσκυλα έχουν πιαστεί σε τέτοιες θηλιές και για αυτό για άλλη μια φορά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης καλεί τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εξόδους τους με τα σκυλιά τους

hunters.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων