Ρύπανση από φυτοφάρμακα στη λίμνη Κάρλα

0

Ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου, στο πλαίσιο προστασίας της λίμνης Κάρλας, διεξάγει δράση ενημέρωσης των κατοίκων της προστατευόμενης περιοχής για την αποτροπή ρίψης σκουπιδιών, μπαζών και υπολειμμάτων συσκευασιών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων στην Τάφρο 2Τ. Όπως ανακοινώνει: «Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου παρατηρούνται φαινόμενα ρίψης σκουπιδιών, μπαζών και υπολειμμάτων συσκευασιών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων στην Τάφρο 2Τ, η οποία είναι η κύρια τάφρος μεταφοράς νερού από τον Πηνειό στην Κάρλα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη ρύπανση της λίμνης Κάρλας, επιβαρύνοντας τη διαβίωση της πανίδας και της ιχθυοπανίδας.

Ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου, στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης, έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού, αναρτώντας αφίσα σε σημεία ενδιαφέροντος (δημοτικά κτήρια, Κ.Ε.Π., καφενεία, Κ.Α.Π.Η., καταστήματα γεωργικών φαρμάκων κ.α.) και μοιράζοντας φυλλάδια στους κατοίκους.

Επίσης, το προσωπικό του Φορέα σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλελέρ θα οργανώσουν δράση καθαρισμού της Τάφρου 2Τ εντός των επόμενων ημερών».

www.eleftheria.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων