Κρίτωνα άσε τα πουλιά και ασχολήσου με τα σημαντικά…

0

Ο γνωστός γερακάρης Σταύρος Αθανασίου πασχίζει για την επαναφορά της αρχαιοελληνικής τέχνης της Ιερακοθηρίας στην χώρα που την γέννησε.  Τα αρπακτικά πλέον χρησιμοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις για την ήπια εκδίωξη πτηνών όπου αυτά δημιουργούν προβλήματα, όπως τα αεροδρόμια. Τον τελευταίο καιρό ένας ευρωπαϊκός θαλασσαετός εκπαιδεύεται από τον Σταύρο Αθανασίου για να πετάξει πάνω από το καινούριο γήπεδο της ΑΕΚ.

Αυτό ενόχλησε, προφανώς τον βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη. ο οποίος έκανε την προηγούμενη εβδομάδα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τον αετό της ΑΕΚ, μόνο που πιάστηκε αδιάβαστος. Ο βουλευτής του Γιάνη  Βαρουφάκη ισχυρίστηκε ότι ο αετός αυτός είναι Χρυσαετός (Aquila chrysaetos), ένα είδος προς εξαφάνιση και -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- «ένας από τους πιο μεγαλοπρεπείς αετούς της Ευρώπης, αποτελεί πραγματικό κόσμημα της βιοποικιλότητας στη χώρας μας. Το είδος υφίσταται άμεσες πιέσεις που σχετίζονται με τη θανάτωσή του από τη λαθροθηρία και τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων».

Ωστόσο διασύρθηκε διότι όπως γνωστοποίησε ο Σταύρος Αθανασίου, εκπαιδευτής του αετού δεν είναι Χρυσαετός (δηλαδή ένα είδος προς εξαφάνιση), αλλά Ευρωπαϊκός Θαλασσαετός. Συγκεκριμένα είχε πει: «Ο συγκεκριμένος αετός της ΑΕΚ είναι ευρωπαϊκός θαλασσαετός που ήδη εκπαιδεύεται και σε πολλές περιπτώσεις στο βάθος των αιώνων αποτέλεσαν σύμβολο θεών έως και ομάδων. Ο συγκεκριμένος αετός δεν είναι άγριος. Δεν τον πήραμε δηλαδή από τη φύση. Επαναλαμβάνω, είναι εκτρεφόμενος. Γεννήθηκε γι’ αυτό το πράγμα».

Χθες το βράδυ ο Κρίτων Αρσένης προσπάθησε να δημιουργήσει και πάλι ντόρο και ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά. Ρώτησε αν επιτρέπεται να έχει κάποιος στην κατοχή του ένα ζώο σπάνιας πανίδας και η απάντηση ήταν θετική αν έχει τα απαραίτητα έγγραφα. Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο κ. Αμυράς το Υπουργείο έχει ζητήσει τον έλεγχο όλων των πιστοποιητικών για τον αετό της ΑΕΚ και του κ. Αθανασίου.

Μετά τον κ. Αρσένη τον πείραξε που θα «πετάει» ο αετός στον ουρανό της «Αγιά Σοφιάς». Για να λάβει την απάντηση ότι εκδήλωση με συμμετοχή ζώου επιτρέπεται αν αδειοδοτηθεί από το Δημοτικό συμβούλιο πριν την εκδήλωση και με την προϋπόθεση ότι ο επιβλέπων κτηνίατρος συντάξει σχετική έκθεση.

https://www.enwsi.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων