Ζ’ ΚΟΘ: “Να μην αλλάξει το ισχύον καθεστώς στο κυνήγι”

0

Τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος γύρω από κυνήγι ζητά από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Κυνηγητικών Συλλόγων Θεσσαλίας, με ψήφισμα που εξέδωσε μετά τη συνέλευση των διοικητικών συμβουλίων των Συλλόγων Κυνηγών Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Μαγνησίας.

Στη συνέλευση, που έγινε στα γραφεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας στη Λάρισα, τα Δ.Σ. των Κυνηγετικών Συλλόγων της περιοχής ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες εξελίξεις από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ευάγγ. Μπαλατσό ο οποίος επικεντρώθηκε στην αναμενόμενη απόφαση ενόψει της νέας περιόδου τονίζοντας ότι οι κυνηγοί ζητούν «να μην αλλάξει το ισχύον καθεστώς», καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει σε αλλαγές, χωρίς να προηγηθεί διάλογος».

Όπως, μεταξύ άλλων σημειώνεται στο ψήφισμα της συνέλευσης «καταγγέλλουμε με τον πλέον σαφή και αδιαπραγμάτευτο τρόπο, κάθε πρόθεση και προσπάθεια αλλαγής του υφιστάμενου νομικού καθεστώτος, που αφορά την οργάνωση και λειτουργία των Κυνηγετικών Οργανώσεων όλων των βαθμίδων.

Διευκρινίζουμε και καθιστούμε γνωστό σε όλους ότι με το ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο οι αρμόδιες Κρατικές Αρχές έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο επί της σύστασης, λειτουργίας, οργάνωσης και τον πλήρη έλεγχο όλων των πράξεων, πρωτοβουλιών, δράσεων και ενεργειών των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του κυνηγίου είναι ο λαθροθήρας, γι’ αυτό οργανώσαμε και λειτουργεί, όπως νομικά προβλέπεται, εδώ και 40 χρόνια η Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων, κάτω από τον αυστηρό έλεγχο και εποπτεία των αρμόδιων Δημοσίων Υπηρεσιών και έχει επιτελέσει τεράστιο έργο πάταξης της λαθροθηρίας, όπως έχει επισήμως αναγνωρισθεί στο εσωτερικό και στο εξωτερικό!

Καταγγέλλουμε κάθε πρόθεση και προσπάθεια κατάλυσης της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων που θα φέρει, ως αναμφισβήτητο αποτέλεσμα, σοβαρότατο και ανεπανόρθωτο πλήγμα στην πραγματική προστασία του περιβάλλοντος, διότι αφαιρεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες την τεράστια συμβολή στην κρατική προσπάθεια που προσφέρουν οι φύλακες θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων, μέρα νύχτα, με χιλιάδες ελέγχους, κάλυψη εκατομμυρίων χιλιομέτρων σ’ όλη την επικράτεια, παραπομπή χιλιάδων παραβατών στη Δικαιοσύνη».

«Είναι παντελώς αστήρικτη και ατεκμηρίωτη κάθε σκέψη μείωσης χωρικά και χρονικά του κυνηγίου στη χώρα μας. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι, η χώρα μας δεν έχει ποτέ καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για τη θήρα, επειδή ακριβώς σέβεται πλήρως το Κοινοτικό Δίκαιο.

Ζητάμε και παρακαλούμε ιδιαίτερα, τον αρμόδιο για τη θήρα υπουργό, να λάβει σοβαρά υπόψη του τη θέληση όλων ανεξαιρέτως των κυνηγών να συνεχισθεί το τεράστιο έργο των Κυνηγετικών μας Οργανώσεων για την πραγματική προστασία του περιβάλλοντος, όπως έχουν επί δεκαετίες έμπρακτα αποδείξει και που επιτυγχάνεται μόνο με την υφιστάμενη νομική και λειτουργική οργάνωσή τους, τη διατήρηση της θηροφυλακής, τη μη αύξηση των απαγορεύσεων χωρικά, τη μη μείωση των κυνηγετικών περιόδων χρονικά.

Ζητάμε ν’ αποφευχθούν κάθε είδους ατεκμηρίωτες αλλαγές που στερούνται αντικειμενικότητας και έχουν ως αφορμή το συναίσθημα και τις εκτός πραγματικότητας έμμονες ιδέες» με τον κ. Μπαλατσό να επισημαίνει ότι το ψήφισμα θα επιδωθεί στον πρωθυπουργό όσο και στον αρμόδιο υπουργό Παν. Λαφαζάνη.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Η συνέλευση έληξε με αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στη Θεσσαλική Ομοσπονδία των κυνηγών. Για το νέο Δ.Σ. ψήφισαν 19 αντιπρόσωποι (βρέθηκαν 19 έγκυρα ψηφοδέλτια) και οι υποψήφιοι έλαβαν: Λάμπρ. Γιώτης (18 ψήφους), Βησσαρ. Δοβλατανιώτης (16), Ευάγγ. Μπαλαντίνας (15), Ευάγγ. Μπαλατσός (19), Αθαν. Σιαφαρίκας (17), Στέργ. Συρταδιώτης (19) και Αναστ. Τόλιος (17). Τέλος στην Ε.Ε. εκλέγονται οι Δημ. Βελάνης (16) και Ιωάν. Τίρχας (15). Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες.

eleftheria.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων