Η θηροφυλακή στην επιτήρηση των ποταμών

0

Πραγματοποιήθηκε  ευρεία επιχείρηση επιτήρησης του ποταμού Βοϊδομάτη με την συμμετοχή πέντε (5) Δασικών του Δασαρχείου Κόνιτσας ,ενός Φύλακα Θήρας της 5ης ΚΟΗ και μελών των Δ.Σ.του Α.Σ.Ε.Α.Κόνιτσας, του Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων και του Πανελληνίου Συλλόγου Fly Fishing & Προστασίας Άγριας Πέστροφας “ΑΣΤΡΑΙΟΣ” στον ποταμό Βοϊδομάτη τόσο εντός όσο και εκτός πυρήνα Δρυμού.

Στο εκτός Δρυμού τμήμα του ποταμού έγιναν έλεγχοι σε όλους τους ερασιτέχνες αλιείς, διαπιστώθηκαν παραβάσεις κυρίως ως προς το μέγεθος των αλιευμάτων, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις και προειδοποιήσεις και μοιράστηκαν έντυπα με την ισχύουσα Νομοθεσία και χρήσιμα τηλέφωνα .

Τα στοιχεία των υπόλογων κρατήθηκαν και προειδοποιήθηκαν ότι εφόσον διαπιστωθεί σε επόμενο έλεγχο ότι παραβαίνουν την ισχύουσα Νομοθεσία θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στο εντός πυρήνα Δρυμού τμήμα του ποταμού όπου και απαγορεύεται παντελώς η αλιεία έγιναν αντιληπτά δύο (2) άτομα που αλίευαν, δυστυχώς όμως διέφυγαν την σύλληψη με την βοήθεια τρίτου ο οποίος εκτελούσε χρέη “τσιλιαδόρου”.
Οι τρεις Σύλλογοι ευχαριστούν θερμά τον Δασάρχη και τους Δασικούς Υπαλλήλους του Δασαρχείου Κόνιτσας αλλά και τον Θηροφύλακα της 5ης ΚΟΗ για΄την συμμετοχή τους στην επιχείρηση επιτήρησης και υπόσχονται την στήριξη και ανάδειξη του δύσκολου έργου τους, ενώ παράλληλα προειδοποιούν τους λάτρεις της λαθραλιείας ότι τέτοιες επιχειρήσεις θα επαναληφθούν με την συμμετοχή -ει δυνατόν- και άλλων αρχών και υπηρεσιών με καλύτερη προετοιμασία και συντονισμό.

Ioannina Fishing Club

thiropsarema

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων