Αποστολή θηροφύλαξης Ζακύνθου και Νήσων Στροφάδων

0

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου απέστειλε στην Ζάκυνθο ομάδα Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων οι οποίοι περιπολούν στο νησί με τέσσερα τζιπ περιπολικά προκειμένου να εντοπίσουν σημεία παραβατικότητας και να προβούν άμεσα στην πρόληψη και την καταστολή τους σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζακύνθου. Στις περιπολίες που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν υπερυψωμένες φυλάχτρες εντός δασικών περιοχών οι οποίες στην συνέχεια καταστράφηκαν από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες.

Παράλληλα με την θηροφύλαξη της Ζακύνθου συνεχίζεται όπως κάθε χρόνο, από την αρχή της δημιουργίας του σώματος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, η αποστολή εναλλασσόμενων ομάδων Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων στις Νήσους Στροφάδες. Η επιχείρηση θα διαρκέσει καθ’ όλο το διάστημα της εαρινής μετανάστευσης των αποδημητικών πτηνών έτσι ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε κρούσματα παράνομης θήρας, εξασφαλίζοντας την ανεμπόδιστη συνέχιση του προγραμματισμένου ταξιδιού τους.

Θα πρέπει για πολλοστή φορά να σημειώσουμε ότι όλη αυτή η επιχείρηση κάθε χρόνο χρηματοδοτείται ως γνωστό αποκλειστικά και μόνο από τους κυνηγούς μέλη μας, από την συνδρομή που καταβάλλουμε. Καμία άλλη επιχορήγηση δεν υπάρχει, ούτε από την πολιτεία, ούτε από κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι στις άμεσες προτεραιότητες των Κυνηγετικών Οργανώσεων είναι πάντα η τήρηση των Νόμων, η ουσιαστική πληθυσμιακή διαχείριση αλλά και η προστασία του θηράματος, είτε πρόκειται για ενδημικό, είτε για αποδημητικό είδος.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι η αποτελεσματικότητα της Θηροφυλακής και το έργο της έχει αναγνωριστεί από το BirdLife International αναφέροντας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την παράνομη θανάτωση των Πτηνών, το οποίο έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2011 στη Λάρνακα της Κύπρου, ότι τα τελευταία 10 χρόνια οι παραβάσεις που αφορούν την πτηνοπανίδα στην Ελλάδα έχουν μειωθεί σημαντικά και εκτιμάται ότι έχουν ιδιαίτερα χαμηλή ένταση πλέον, αποδεικνύοντας το αποτελεσματικό έργο της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Είναι σαφές ότι το τεράστιο έργο και η προσφορά της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων δεν μπορεί να υποκατασταθεί από λόγια και επιδοτούμενες μελέτες επί χάρτου, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την ανεπάρκεια, την άγνοια ή την δόλια σκοπιμότητα, την ιδεοληψία ή την αδικαιολόγητη και ανεκδιήγητη εμπάθεια των οποιονδήποτε να θέσουν σε κίνδυνο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας, αλλά και την κυνηγετική δραστηριότητα όπως αυτή ασκείται νόμιμα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων