Συνεργασία όλων για την προστασία του αγριόγιδου

0

Αρωγός στην προστασία του πληθυσμού των αγριόγιδων είναι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, η οποία είχε επισημάνει το πρόβλημα του παράνομου κυνηγιού εδώ και δυόμισι χρόνια.

Από τον Ιούνιο του 2014 είχε ενημερώσει εγγράφως τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση για τον κίνδυνο του προστατευόμενου πληθυσμού και ζητούσε τη λήψη μέτρων, καθώς στα ελληνοαλβανικά σύνορα δεν έχει δικαίωμα ελέγχου η θηροφυλακή.

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στη λαθροθηρία του προστατευόμενου είδους της άγριας πανίδας «αγριόγιδο» σε περιοχή του Γράμμου, η Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «θα θέλαμε να εκφράσουμε τη στήριξή μας στην προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπίσει το εν λόγω φαινόμενο. Άλλωστε η Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου με το υπ. αριθμ. 350/03-06-2014 έγγραφό της προς τη Γενική Αστυνομική Δ/νση περιφέρειας Ηπείρου, ενημέρωνε για το συγκεκριμένο θέμα, και ζητούσε τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την καταπολέμηση του φαινομένου, μιας και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή δεν έχει αρμοδιότητα στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

“Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να συμπράξουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να προστατεύσουμε το σπάνιο αυτό είδος της άγριας πανίδας”.

epiruspost.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων