Κυνηγετικά Νέα

0

Τα Κυνηγετικά Νέα, η πιο έγκυρη φωνή για τη Φύση, την Άγρια Ζωή, την Ύπαιθρο και τους Ανθρώπους της, κυκλοφορούν την Τετάρτη 1η Μαρτίου, σε όλα τα περίπτερα της χώρας.

Τα θέματα αυτού του φύλλου

Η άγρια “συμμορία” της Πίνδου

“Σεσημασμένη” για οκτώ χρόνια, τουλάχιστον, ήταν η παρέα των τεσσάρων λαθροθήρων από το Ελατοχώρι και το Πέραμα Ιωαννίνων, που πιάστηκαν να μακελεύουν τα αγριόγιδα στο Τσεπέλοβο. Την ημέρα των γιορτασμών για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κατάφεραν να… “απελευθερώσουν” τα αγριόγιδα της Πίνδου, από τη δράση της ομάδας που τα μακέλευε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Άφησαν τα τουφέκια για να ξαναφτιάξουν ένα σπίτι
Οι κυνηγοί ενός χωριού πρωτοστατούν για να βοηθήσουν μία οικογένεια, που το σπίτι της καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά!

AΓΡΙΑ ΖΩΗ
Τα μυστικά γύρω… από μια λυκοφωλιά
Αν και θεωρητικά οι λυκοφωλιές βρίσκονται σε περιοχές μακριά από κάθε ανθρώπινη όχληση, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί φωλιές και σε αποστάσεις ενός ή δύο χιλιομέτρων… από χωριά!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Οι θηροφύλακες “ενοχλούν”, απλά επειδή… δουλεύουν!
Είναι εντυπωσιακό, αλλά κανένας άλλος φορέας εκτός από τη θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων, δεν έκανε το παραμικρό για να προστατεύσει τα αγριόγιδα από τους λαθροθήρες του Τσεπέλοβου.

EΙΔΗΣΕΙΣ
“Ραδιενεργά” αγριογούρουνα τρομάζουν και την Τσεχία
Από τα 614 ζώα που εξετάστηκαν στο διάστημα από το 2014 έως το 2016, σχεδόν τα μισά διαπιστώθηκε ότι ήταν “μολυσμένα” με ραδιενέργεια, σε ποσότητα που ξεπερνούσε τα όρια ασφαλείας!

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Μία “καταμέτρηση” για τα καπριά των Ιωαννίνων
Τι είδαν και τι ομολογούν Αρχηγοί ομάδων στην Ήπειρο, για όσα είδαν και έζησαν
στις παγάνες της φετινής σεζόν…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέος αγώνας από τους γητευτές των γερακιών
Τη νομιμοποίηση της ιερακοθηρίας και στην Ελλάδα διεκδικούν από το αρμόδιο υπουργείο, οι 50 εκπαιδευτές γερακιών που δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα μας…

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Αξέχαστη ημέρα στα Φλάμπουρα της Πρέβεζας
Κελαηδότσιχλες, κοτσύφια και κοκκινότσιχλες ήταν σαν να… “συναγωνίζονταν” μεταξύ τους, για το ποιο είδος έχει τους μεγαλύτερους πληθυσμούς

ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ
Οι “ελπιδοφόροι”… από νηπιακή ηλικία
Χρήσιμοι κανόνες για την επιλογή του κουταβιού, που αύριο θα κληθεί να μεγαλουργήσει στα λαγοτόπια της χώρας μας…

STOEGER M3000
Από τις πιο καλές για τα λεφτά τους!
Η νέα καραμπίνα της Stoeger διατίθεται στην ελκυστική τιμή των 660 ευρώ, αλλά η κατασκευή και η ποιότητά της καθορίζονται από τα στάνταρ που θέτει… η ίδια η Beretta

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Η “απληστία” δεν φτάνει χρειάζεται και… φαντασία
Ανεξάρτητα από το εάν ένας σκύλος ανοίγεται πολύ ή όχι, αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την έρευνα ενός μπεκατσόσκυλου, είναι… η φαντασία!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Αποχαιρετισμός στη χρονιά που τέλειωσε…
Ο καιρός που ξανοίγει σπρώχνει με ορμή τα ταξιδιάρικα πουλιά να φύγουν γι’ αλλού, αλλά θα γυρίσουν πίσω με τις πρώτες βροχές του Οκτώβρη και τις φθινοπωρινές πάχνες

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μετάθεση για το Μάρτη η “επιστροφή”  της μπεκάτσας
“Επιστρόφια” μπεκάτσας στη Θεσσαλία δεν έγιναν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φλεβάρη, επειδή προφανώς πήραν χρονική… μετάθεση για τον Μάρτη!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων