Το Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΚΟ Ηπείρου

0

Η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, ως σωματείο (ΝΠΙΔ) συνεργαζόμενο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς με απώτερο στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την διατήρηση της βιοποικιλότητας, εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για τη διατήρηση και αύξηση των θηραμάτων και της άγριας πανίδας γενικότερα, μέσω της αειφορικής διαχείρισης του περιβάλλοντος και της θήρας.

Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων δημιουργήθηκε το Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο «Άγριας Πανίδας και Αειφόρου Θήρας» στην περιοχή Λιγκιάδες των Ιωαννίνων. Η υλοποίηση του έργου έγινε μέσα από το διασυνοριακό πρόγραμμα Thiropedia, με στόχο τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Στο πρωτοποριακό Περιβαλλοντικό Κέντρο παρέχεται η δυνατότητα γνωριμίας με τα ταξινομημένα σε κατηγορίες είδη άγριας πανίδας της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω Εικονικής Ξενάγησης που προσφέρει πληροφορίες για τη βιολογία τους καθώς και την επίδραση που ασκεί η ανθρώπινη δραστηριότητα σε αυτά αλλά και της κατάδειξης των σωστών πρακτικών ανάπτυξης των δραστηριοτήτων αυτών που δεν υποβαθμίζουν το περιβάλλον, μέσω ενός 3D Ηλεκτρονικού Παιχνιδιού που είναι επίσης διαθέσιμο.

Το Κέντρο στεγάζεται σε κτίριο που δημιουργήθηκε από την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου. Έχει έκταση συνολικά 104,625 τ.μ. και η Ε’ ΚΟΗ είναι υπεύθυνη για την λειτουργία και την διατήρησή του.

Σας προσκαλούμε λοιπόν από κοντά να γνωρίσετε την εμπειρία του Περιβαλλοντικού Εκπαιδευτικού Κέντρου που απευθύνεται ιδανικά σε παιδιά και τους προσφέρει τη δυνατότητα να δούνε τα σημαντικότερα είδη της άγριας πανίδας, μέσα από διαδραστικούς πίνακες και εργαλεία, εντυπωσιακές φωτογραφίες και ενημερωτικό οπτικοακουστικό υλικό μέσο σε ένα ευχάριστο περιβάλλον που συνδυάζει τη γνώση με τη συμμετοχή και τη διασκέδαση.
Πα περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.thiropedia.com ή να καλέσετε στα 26510 22109, 26510 28029 ή στο 6974712151 (οι ώρες και οι μέρες καθορίζονται με ραντεβού).

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων