Επιχείρηση διάσωσης όρνεου στην Ελούντα.!

0

Ένα ακόμη νεαρό Όρνιο εντοπίστηκε στην θάλασσα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Τσιφλίκι της Ελούντας. Οι λουόμενοι είδαν το Όρνιο να πέφτει στο νερό και έσπευσαν να το βγάλουν από την θάλασσα.
Ο κ. Γεώργιος Πικράκης  – που είναι και διασώστης – αφού το βοήθησε επικοινώνησε με τους εθελοντές μας οι οποίοι με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Δασών Ν. Λασιθίου παρέλαβαν το ζώο.

Πρόκειται για φετινό μικρό πουλί (το μέγεθος ξεγελά γιατί τα πουλιά αναπτύσσονται και παίρνουν το μέγεθός τους πολύ σύντομα), 7-8 μηνών περίπου, το οποίο  λόγω απειρίας απομακρύνθηκε, χάθηκε από την ομάδα του και ο αέρας το έριξε στην θάλασσα. Ήταν πολύ τυχερό που έπεσε σε μέρος όπου υπήρχαν λουόμενοι και που αντέδρασαν άμεσα. Παίρνει την κατάλληλη αγωγή και ήδη σήμερα είναι πολύ καλύτερα. Λόγω του πολύ νεαρού της ηλικίας του δεν θα απελευθερωθεί άμεσα γιατί δεν έχει καλές ελπίδες επιβίωσης αλλά θα μείνει στο ΕΚΠΑΖ σε μεγάλο κλωβό με άλλα του είδους του και θα απελευθερωθεί του χρόνου.

«Κάθε χρόνο αρκετοί άπειροι γύπες πνίγονται με αυτόν τον τρόπο. Όταν εντοπίζουμε λοιπόν ένα τέτοιο πουλί στην θάλασσα πρέπει αμέσως να το βγάλουμε από το νερό,  να το ασφαλίσουμε σε κάποιον κλειστό χώρο και να απευθυνθούμε στην αρμόδια Διεύθυνση Δασών για να το παραλάβει και να το παραδώσει στην αρμόδια οργάνωση προστασίας άγριας ζωής, ώστε  να πάρει άμεσα την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για να μην κινδυνέψει η ζωή του από ξηρό πνιγμό λόγω της εισρόφησης νερού στους πνεύμονες.

Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε τον διευθυντή της Διεύθυνσης Δασών Ν. Λασιθίου κ. Μανώλη Συλιγάρδο για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση, αλλά και το Δασοφύλακα από το Δασοφυλακείο Νεαπολέως κ. Γεώργιο Πρινιωτάκη  που παρέλαβε και μετέφερε το άτυχο ζώο με μεγάλη φροντίδα και προσοχή», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 www.creteplus.gr/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων