ΛΕΪΣΜΑΝΙΩΣΗ

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 410 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/05/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    1345
    Justinian στις #29916

    Αδερφια γεια σας.. Τελικα οι προφυλαξεις για το καλαζααρ ειναι μυθος? Αν και κατα ολα τα χρονια στα οποια συντηρουσα κυνηγοσκυλο επερνα προφυλαξεις [spray,κολαρο και χαπι] δυστυχως πριν απο ενα μηνα εχασα τον συνκυνηγο μου με το κενο να ειναι δυσαναπληρωτο.. Υπαρχει τελικα κατι να αντιμετωπισει αυτον το ..θεριστη?


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    14/01/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    501
    coolis στις #42871

    ΦΙΛΕ JUSTINIAN ΕΙΧΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΜΠΟΞΕΡ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΩΚΟΥΝΟΥΠΙ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.

    ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2789
    kostask στις #336522

    Πέρα από το καθημερινό ψέκασμα του ζώου με αντικωνοπικό σπρέυ, η καλύτερη λύση είναι ένα ευρύχωρο σπιτάκι με σίτα. Τα σκυλιά θα πρέπει να κλείνονται μέσα λίγο πριν σουρουπώσει και μέχρι να βγεί ο ήλιος.

    Αν πάμε για κυνήγι κάπου και πρέπει να διανυκτερευσουμε στην ύπεθρο, ψεκάζουμε τα σκυλιά και βάζουμε κανα φιδάκι κοντα τους αλλά όχι πάνω τους.

    Κανένα φάρμακο απ’ όσα κυκλοφορούν δεν εξασφαλίζει τίποτα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #336526

    Πράγματι οι ασθένειες που μεταδίδονται με τα έντομα έχουν γίνει μάστιγα. Η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο μέλημα μας. Σε αυτά που προαναφέρθηκαν θα προσθέσω την συνεχή χρήση στο χώρο των σκύλων  εντομοαπωθητικών (ηλεκτρικών συσκευών). Να μη δημιουργούμε εστίες κοντά τους όπως λιμνάζοντα νερά , ανοιχτά φρεάτια, σωροί ξύλων τζακιού, κομμένων χόρτων κλπ. Μέσα στην πρόληψη ας συμπεριλαμβάνουμε και ένα δυο κτηνιατρικά check – up ετησίως, δεν κοστίζουν ακριβά, ή έγκαιρη διάγνωση δίνει περισσότερα ποσοστά θεραπείας με μικρότερο κόστος. Προσοχή στην άγρια εκμετάλλευση για την εξεύρεση του φάρμακου, η τιμή του στην Ιταλία είναι 4,9Ε το κουτί των 5ml. Τέλος οι σκύλοι που ζουν σε ταράτσες έχουν και ένα καλό, η φλεβοτόμος σκνίπα δεν πετά πάνω από 9 μ. από την επιφάνεια της γης, έτσι λένε.

    Φιλικά

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    434
    xirokos στις #42922

    Να προσθέσω ότι χρειάζεται και ένα ευχέλαιο…

    Αν είναι το τυχερό του…

    Σε ένα σκυλί που είχα με αυτό το πρόβλημα του έκανα ευθανασία μια που μόνο έτσι πιστεύω ότι μπορούμε περιορίσουμε το πρόβλημα.

    Επίσης αν παρατηρήσετε τα περισσότερα αδέσποτα έχουν το ίδιο πρόβλημα μια που τα αφεντικά τους τα αφήνουν να πεθάνουν με τη ησυχία τους….

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #42937

    μια που μόνο έτσι πιστεύω ότι μπορούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα.

    Έτσι λένε οι νόμοι. Γι αυτό απαγορεύεται η εισαγωγή των φαρμάκων. Μόνο που όταν έγινε ο νόμος (διάταξη; Υπ/κη απόφαση; δεν ξέρω) δεν υπήρχαν τα σύγχρονα φάρμακα που από την αρχή της θεραπείας ο σκύλος παύει να είναι φορέας.

    Ένας παρωχημένος νόμος καθιστά τους κτηνιάτρους παράνομους, υποθάλπει την παράνομη εισαγωγή και το λαθρεμπόριο και δίνει την ευκαιρία σε μαυραγορίτες να κάνουν χρυσές δουλειές. Το κυριότερο: πολλοί θρηνούν σκύλους που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Ίσως λέω ανυπόστατα πράγματα, ίσως είμαι πολύ λάθος ενημερωμένος. Αν ήταν όπως νομίζω γιατί οι εισαγωγείς φαρμάκων δεν κάνουν κάτι για να έχουν περισσότερα κέρδη; Αλλά πάλι γιατί στη δυροφυλαρίωση (και σε αυτή ο ξενιστής λειτουργεί ως φορέας) δεν απαιτείται ευθανασία και εισήχθησαν τόσα φάρμακα; Γιατί σε άλλες Μεσογειακές χώρες (Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλλία σίγουρα) θεραπεύουν τους σκύλους.

    Φιλικά

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    25/04/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    146
    ΣΑΜ3 στις #42956

     Καλησπερα απο συρο , σχετικα μετο καλαζαρ ειναι να μην σου τυχει τελικα μαγιατι να μην υπαρχουν στα φαρμακια να τα βρισκομαι ευκολα και πρεπει  να ιδρωνομε να τις βρουμε μεσω ανθρωπων στην ιταλια  εγω τελευταια επειδη τον εχω σε μπαλκονι πρεπει να ειναι γυρω στα 5 μετρα του κοβω καθε βραδι λιγω κρεμυδι σε ενα πιατο και το βαζω πανω απο το σπιτακι του. Μην  γελατε εγω το χρησιμοποιω στα κουνουπια τωρα ανοιγω ολο το σπιτι αναβω φωτα μπαινουν τα κουνουπια και φευγουν εχω βρει την υγειαν μου και δεν στοιχειζει και τιποτα ενα κοματι κρεμμυδι καθε βραδι. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ. φιλικα γιωργος.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #43033

     

    Γεια σου SAM3. Δεν πωλούνται στα φαρμακεία γιατί απαγορεύεται η θεραπεία.

    Όσο για το κρεμμύδι όταν είναι φρεσκοκομμένο είναι λίγο εντομοαπωθητικό όπως και το ξύδι. Υπάρχουν άλλα φυσικά προϊόντα όπως η  σιτρoνέλλα που μυρίζει όμορφα και παράγεται από το φυτό αρμπαρόριζα. Η απωθητικότητα διαφόρων ουσιών εξετάζεται σε ερευνητικά εργαστήρια με τον εξής τρόπο. Εγκλωβίζουν εκατοντάδες κουνούπια σε ένα διαφανή όρθιο παραλληλόγραμμο που είναι χωρισμένο σε διαδρόμους σαν δαίδαλος σχηματίζοντας από μέσα προς τα έξω ισομεγέθη διαμερίσματα. Στο κέντρο υπάρχει μία βαλβίδα από την οποία ελευθερώνεται ποσότητα απωθητικού. Παρατηρούν και καταγράφουν την μετακίνηση του πληθυσμού προς τα εξωτερικά διαμερίσματα του χώρου. Δοκιμάζοντας διάφορες φόρμουλες καταλήγουν σε αυτή που δίνει τα καλύτερα ποσοστά

    Φιλικά

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #43350

    EEEEEΠ. Από την άνοιξη, Απρίλιο ή Μάϊο ανάλογα με την περιοχή και τον καιρό. Εξ άλλου δεν είναι μόνο ή φλεβοτόμος σκνίπα είναι και τα κουνούπια με τη διροφιλάρια.

    Φιλικά

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/05/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    1345
    Justinian στις #44232

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΠΟΚΟΜΟΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ FORUM ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ..ΕΝΑ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ.. ΠΟΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΙΜΑ ΑΠΟ ΣΚΝΙΠΑ?ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ?ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ?

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    30/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    731
    basil01 στις #44239

     

    Τα κοντοτριχα θελουν παντα μεγαλυτερη προσοχη..

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/05/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    1345
    Justinian στις #44369

    Λογικα ετσι πρεπει να ειναι..Σαφεστατα ομως θα παιζει ρολο η περιοχη οπου κατοικει ο σκυλος.Ετσι για παραδειγμα ενας σκυλος που διαμενει κοντα σε λιμναζοντα νερα εχει περισσοτερες πιθανοτητες να προσβληθει απο εναν αλλο που διαμενει σε ξηρη τοποθεσια..

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    21/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1543
    BERETTA425 στις #44942

     FILE JUSTINIAN ETSI AKRIVWS EINAI.O FLEVOTOMOS KAI ALLA SKINAPAKIA ANAPARAGONTE K ZOUN SE PERIOXES ME NERA K YGRASIA.AKOMH KAI TA PIATAKIA APO TIS GLASTRES POU POTIZOUME STA MPALKONIA KAI MENOUN ME NERO MESA EINAI POLOS ELKSIS GIA AYTA!EDW STIN ITALIA POU VRISKOMAI LOGW SPOUDWN(IATRIKI) TA FARMAKA KIKLOFOROUN ELEYTHERA K EINAI K FTHNA OPWS EGRAPSE K O FILOS KALLISTON POLI SWSTA.

    VEVEA STIN ARXI PIGAN NA TO KANOUN OPWS STIN ELLADA(DEN VRISKONTOUSAN EYKOLA TA FARMAKA K EPREPE NA PERIMENEIS K NA TA XRISOPLIRWNEIS)EWS POU EGINE OLOKLIRI KINITOPOIISI APO IDIOKTHTES KAI I KYVERNHSH PIRE TA METRA TIS.

    DEN PREPI NA RIXNOUME POLLA NERA STOUS XWROUS TWN SKILIWN K EIDIKA NA AFINOUME LIMNOULES ME NERO,POLI KALI KATHARIOTHTA K EDW VAZOUN (EKTOS OLA TA PROLIPTIKA METRA POU SWSTA ANAFERTHIKAN PARAPANW APO TOUS FILOUS SIGINIGOUS)POLI PSILI SITA STON XWRO TON SKILIWN WSTE NA MIN PERNANE TA KOUNOUPIA.

    FILE JUSTINIAN EXW KINIGISEI STIN MITILINI MAZI ME TON PATERA MOU(MIKROS TOTE SE ROLO APORT!!)KAI DEN THA KSEXASW POTE TA POLU OMORFA SKIOURAKIA TIS LESVOU(PERIOXI PETRAS) POU APOTELOUN EIDIKI KATIGORIA SKIOURWN KAI TOUS DRUOKOLAPTES.MOU EIXAN KANEI POLI ENTYPWSI TOTE MAZI FISIKA ME TIS SARDELES TIS SKALAS KALLONIS POU PASTWNONTAN TO PRWI K TIS TRWGAN TO IDIO VRADY!!HPIRXE TOTE(1981) ENAS POLU KALOS OPLOURGOS STHN POLI TIS MITILINIS K POLY GNWSTOS.GNWRIZEIS KATI GIA AYTON?

    FILIKA BERETTA 425,VANGELIS

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #45006

    ΠΟΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΙΜΑ ΑΠΟ ΣΚΝΙΠΑ?ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ?ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ?

    Οι σκνίπες και τα κουνούπια προτιμούν να τσιμπούν σε περιοχές με πολλά αιμοφόρα αγγεία όπως π.χ. μουσούδα, πατούσες. Αυτές οι περιοχές έχουν λίγες τρίχες σε όλους τους σκύλους. Αλλά και στο μακρύ τρίχομα εύκολα τρυπώνουν.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/05/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    1345
    Justinian στις #45010

    Φιλε Βαγγελη εννοεις τον Αποστολου?

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 410 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων