Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 610 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: mafiaworld87

  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #234200

    http://www.youtube.com/watch?v=F-v0TWs7ia8

    αντίο μάγκα, καλό ταξίδι…. :)


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #234201

    Kωστή χρόνια πολλά φίλε να τα εκατοστήσεις ότι ποθείς με υγεία!!!! Σωτήρη (ivis) χρόνια πολλά και σε εσένα φίλε όπως και στα υπόλοιπα παιδιά!!! :)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #234456

    Χρόνια πολλά στα παιδιά !!!! :)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #234490

    http://www.youtube.com/watch?feature=playe…p;v=RMIhVfv-mrE

    οργή και λύπη…. για μια χώρα που δίδαξε τον πολιτισμό, να ερημώνει και να γενάει μετανάστες…. αλλά ξέρεται κάτι? οι ευθήνες εν τέλη είναι και δικές μας…. εμείς έχουμε την πίτα εμείς και το μαχαίρι…. :)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #234548

    Παιδιά σιγά σιγά την μάσα , είναι όλο χοληστερίνη είτε είναι αρνί είτε είναι κατσίκι , μην μας βγει καταστροφική η ημέρα με το πανάρχαιο αυτό έθιμο , έχουν χαθεί πολλοί άνθρωποι χωρίς πλακα .

    Θα ''πάνε'' ευτυχησμένοι κ. Θόδωρε!!! :angry:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #234552

    Λοιπόν συνταγές για σουβλιστό, κοκορέτσι, και κοντοσούβλι!

    Σουβλιστό: η επιλογή αρνιού ή κατσικιού είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα, εγώ προτιμώ αρνάκι. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να είναι αρκετά παχύ για να μην στεγνώσει! Πέρνουμε λοιπόν το αμνοερίφιο και αφού το περάσουμε προσεκτικά στην σούβλα και το στερεώσουμε καλά το αλήφουμε με βούτηρο φρέσκο λιωμένο αρκετά καλά! Κάνουμε ενα μείγμα με αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-θυμάρι-πάπρικα γλυκιά-σκόρδο σκόνη και το πασπαλίζουμε καλά μέσα έξω να ''παστώσει'' και εγώ όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι βάζω 1 λεμόνι αφού το τρυπήσω στην κοιλιά του αμνοεριφίου και μετά το ράβω!

    Κοκορέτσι: έχουμε γλυκάδια, σπλήνες, καρδιές, συκώτι, πνεύμονα, νεφρά κομένα σε μεγάλα κομάτια! Τα μαρινάρουμε με τα εξής: Λίγο ξύδι, αλάτι-πιπέρι, πάπρικα γλυκειά, ρίγανη, θυμάρι, κύμινο, σκόρδο τριμμένο, λίγο κρεμμύδι τριμμένο και μπαχάρι τριμμένο το αφήνουμε στην μαρινάδα 1 ημέρα. Περνάμε με την σειρά τα κομμάτια προσέχοντας στην αρχή και στο τέλος της σούβλας να βάλουμε καρδιά ώστε να μην μας ''λύσει'' το κοκορέτσι. Επίσης θα πρέπει να προσέξουμε η σούβλα μας να είναι τετράγωνη και όχι στρογγυλή! Τυλίγουμε με αρκετή μπόλια και στο τέλος με μπόλικο άντερο(καλοπλυμένο και τριμένο με λεμόνι). Καρφώνουμε μερικές οδοντογλυφίδες στο άντερο να μην μας λύσει και είναι έτοιμογια ψήσιμο!

    Κοντοσούβλι: περνουμε σπάλα χοιρινή χοντροκομμένη με αρκετό λίπος! Βάζουμε στο μπλέντερ ντομάτα όριμη καλά, πιπεριά πράσινη, σκόρδο, κρεμμύδι, μαιντανό, αλάτι-πιπέρι-ρίγανη, κρασί κόκκινο μπρούσκο, και σε αναλογία κιλού κρέατος μια κουταλιά της σούπας ΜΈΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ mafiawrold87 ! (αν δεν έχεται λυπάμε δεν ξέρεται τι χάνεται…. χαχαχαχχα :angry: , απο τον Σεπτέμβρη και μετά με την καινούργια σοδειά! ). Tα χτυπάμε καλά να γίνουν μία ενιαία σάλτσα! Βάζουμε το χοιρινό μας στην μαρινάδα για ένα βράδυ, και εν συνεχεία περνάμε στην σούβλα!

    Όλα τα ψησίματα σούβλας θέλουν προσεκτικό-σιγανό ψήσιμο, όσο ποιό σιγανό τόσο ποιό ωραιοψημένο θα βγεί το κρέας μας, στην αρχή αρχίζουμε απο ψηλά τις σούβλες και εν συνεχεία χαμηλώνουμε, όσο πέφτει η φωτιά. Για ενα μέτριο αρνί γύρω στα 12-13 κιλά χρειαζόμαστε γύρω στις 4 ώρες ψησίματος, για ενα κοντοσούβλι η κοκορέτσι μέτριο γύρω στις 2,5-3 ώρες (όταν δείτε το κοκορέτσι να αφρίζει απο επάνω πάει να πεί ότι είναι έτοιμο !

    Επίσης αυτές τις μέρες ένα άλλο πολύ σημαντικό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη! Πώς θα αγοράσουμε 1-2 κιλά κρέας(ας είναι και κοτόπουλο που είναι φτηνό) και να το αφήσουμε έξω απο μια πορτα ίσως δώσει χαρά αυτές τις μέρες που δεν φανατζόμαστε!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #234561

    καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα με υγεία και καλά φαγοπότια!!! :angry:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #234694

    Χρόνια πολλά στα παιδιά !!! :angry:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #200660

    Φίλε τώρα όποτε βρώ την ευκαιρία θα πάω για κανα ορτυκάκι απο Μάλεμε μεριά!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #235010

    Αγριοκούνελο σαβόρο:

    Πέρνουμε ενα αγριοκούνελο(και ήμερο μια χαρά είναι!) και το κόβουμε μικρά κομάτια. Το βάζουμε σε ενα μπώλ και κόβουμε κρεμύδι φέτες καρότο σκόρδο όλα χοντροκομένα. Προσθέτουμε το κουνέλι, μια κουταλιά ξύδι λίγο ελαιόλαδο και ένα ποτηράκι κόκκινο μπρόυσκο κρασί! Αφήνουμε το κρέας στην μαρινάδα για μια μέρα. Βάζουμε σε τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει καλά και τσιγαρίσουμε το κουνέλι μας μέχρι να πάρει χρώμα. Το αλατοπιπερώνουμε πασπαλίζουμε με αλεύρι λίγο και προσθέτουμε και την μαρινάδα μέσα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι αφήνωντας το να σιγοψηθεί! Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά καλά! Σβήνουμε με δυνατό ξύδι προσθέτουμε δεντρολίβανο αρκετό και μια κουταλιά θυμαρίσιο μέλι, αφήνουμε να χυλώσει η σάλτσα μας και σερβίρουμε! Προσοχή στις κούπες! :angry:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #200656

    Αντρέα ετοιμάζομαι για αύριο το πρωί-πρωί, ούτε φακούς ούτε τίποτα, πάντως εχθές αυτοί που βρήκα ήταν τούμπανο, διαλεχτούς τους έκανα αν μάζευα και τους λιανούς θα είχα μαζέψει πάνω απο 10 κιλά…. αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν οι μικροί χοχλιοί… γινόταν της κακομοίρας! Καλό σημάδι για του χρόνου!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #200646

    Χρόνια πολλά!!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #235030

    Εχθές περιοχή Κεραμειών 3kg σε μιά ωρίτσα ούτε, είχε αρκετούς αλλα έκανε κρύο και είχαμε και δουλειά, τους καλοταίσαμε και αναμένουμε το μπουμπούρισμα! :angry:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #235300

    Λοιπόν μιας και άγιες μέρες έρχονται θα δώσω μια νηστίσημη συνταγή μπάς και μας συχωρεθούν καμπόσες αμαρτίες.
    Λοιπόν έχουμε και λέμε: Χωριάτικη μακαρονάδα, βράζουμε μακαρόνια για 7' περίπου απο όταν το αλατισμένο νερό θα αρχίσει να βράζει. Τα σουρώνουμε και τους βάζουμε ελάχιστο ηλιέλαιο για να μην κολάνε, ανακατεύουμε καλά! Σε ενα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σκόρδο και κρεμμύδι ψιλοκομμένα, αφού πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε να τσιγαριστούν και κύβους μελιτζάνας, πιπεριάς, κολοκυθιού, μανιτάρι. Όταν μαραθούν λίγο τα λαχανικά μας σβήνουμε με λευκό κρασί και τα τραβάμε απο την φωτιά και τα φυλάμε σε ενα πιάτο. Στο τηγάνι μας τρίβουμε μπόλικη ντομάτα ώριμη και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι βασιλικό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να ελατωθούν τα υγρά και να ψηθεί η σάλτσα μας. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη βάζουμε μέσα τα σωταρισμένα λαχανικά μας να πάρουν μια βράση προσθέτουμε και τα μακαρόνια αρκετούς κύβους φέτας μερικές ελιές, ρίγανη και μερικά τοματίνια ολόκληρα! Γυρίζουμε μια ''τούμπα'' το όλο φαγητό και σερβίρουμε! Καλή σας όρεξη και καλές μετάνιες! :lol:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #200028

    Χρόνια πολλά!!!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 610 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων