Πρώτη μέρα κυνηγίου για εμένα και κατάφερα 4 τσίχλες.Αυτό που μένει είναι να τις φάμε.Η σύζηγος (παιδί της πόλης) λίγο επιφυλακτική για το αν θα τις φάει.Τις μαγείρεψα εγώ λοιπόν, και τις "έκρυψα" λίγο.
ΤΣΙΧΛΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
4 τσίχλες, ξεκοκκαλισμένες
λίγο ελαιόλαδο
Λιαστές ντομάτες( ποσότητα ανάλογα τα γούστα)
μισό κρεμμύδι
μια σκελίδα σκόρδο
κρασί
1 βαζάκι πέστο (125ml)
ζυμαρικά (πέννες)
αλάτι
πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά να βράζει.Παράλληλα σε ένα αντικολητικό κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνοντας μέσα τις τσίχλες.Τις τσιγαρίζουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να βγάλουν το αίμα τους και να αρχίζουν να ροδίζουν.Μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε το κρεμμύδι , ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε, και αφού πάρει χρώμα και το κρεμμύδι ρίχνουμε και το σκόρδο.Στην συνέχεια ρίχνουμε και τις λιαστές ντομάτες, και σβήνουμε με το κρασί προσθέτοντας και το αλατοπίπερο.Μόλις αρχίσει να στεγνώνει από το κρασί προσθέτουμε και το πέστο με λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά.Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
Εν τω μεταξύ, έχουμε ρίξει τα ζυμαρικά στο νερό και τα βράζουμε σε στυλ αλ-ντέντε(να "κρατάνε" λίγο).Τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα χωρίς λάδι ή βούτυρο.Στην συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο της άλλης κατσαρόλας με τις τσίχλες και το πέστο, στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα ή κάποιο άλλο τυρί στο πιάτο.
Καλή όρεξη!!