Συνταγή για τσίχλες

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 102 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/07/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    272
    ssbk23 στις #23277

    Πρώτη μέρα κυνηγίου για εμένα και κατάφερα 4 τσίχλες.Αυτό που μένει είναι να τις φάμε.Η σύζηγος (παιδί της πόλης) λίγο επιφυλακτική για το αν θα τις φάει.Τις μαγείρεψα εγώ λοιπόν, και τις "έκρυψα" λίγο.

    ΤΣΙΧΛΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

    ΥΛΙΚΑ

    4 τσίχλες, ξεκοκκαλισμένες
    λίγο ελαιόλαδο
    Λιαστές ντομάτες( ποσότητα ανάλογα τα γούστα)
    μισό κρεμμύδι
    μια σκελίδα σκόρδο
    κρασί
    1 βαζάκι πέστο (125ml)
    ζυμαρικά (πέννες)
    αλάτι
    πιπέρι

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    Βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά να βράζει.Παράλληλα σε ένα αντικολητικό κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνοντας μέσα τις τσίχλες.Τις τσιγαρίζουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να βγάλουν το αίμα τους και να αρχίζουν να ροδίζουν.Μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε το κρεμμύδι , ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε, και αφού πάρει χρώμα και το κρεμμύδι ρίχνουμε και το σκόρδο.Στην συνέχεια ρίχνουμε και τις λιαστές ντομάτες, και σβήνουμε με το κρασί προσθέτοντας και το αλατοπίπερο.Μόλις αρχίσει να στεγνώνει από το κρασί προσθέτουμε και το πέστο με λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά.Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
    Εν τω μεταξύ, έχουμε ρίξει τα ζυμαρικά στο νερό και τα βράζουμε σε στυλ αλ-ντέντε(να "κρατάνε" λίγο).Τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα χωρίς λάδι ή βούτυρο.Στην συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο της άλλης κατσαρόλας με τις τσίχλες και το πέστο, στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
    Σερβίρουμε και προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα ή κάποιο άλλο τυρί στο πιάτο.

    Καλή όρεξη!!


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/03/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    5016
    MICHEL123GR στις #262168

    Πρώτη μέρα κυνηγίου για εμένα και κατάφερα 4 τσίχλες.Αυτό που μένει είναι να τις φάμε.Η σύζηγος (παιδί της πόλης) λίγο επιφυλακτική για το αν θα τις φάει.Τις μαγείρεψα εγώ λοιπόν, και τις "έκρυψα" λίγο.

    ΤΣΙΧΛΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

    ΥΛΙΚΑ

    4 τσίχλες, ξεκοκκαλισμένες
    λίγο ελαιόλαδο
    Λιαστές ντομάτες( ποσότητα ανάλογα τα γούστα)
    μισό κρεμμύδι
    μια σκελίδα σκόρδο
    κρασί
    1 βαζάκι πέστο (125ml)
    ζυμαρικά (πέννες)
    αλάτι
    πιπέρι

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    Βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά να βράζει.Παράλληλα σε ένα αντικολητικό κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνοντας μέσα τις τσίχλες.Τις τσιγαρίζουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να βγάλουν το αίμα τους και να αρχίζουν να ροδίζουν.Μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε το κρεμμύδι , ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε, και αφού πάρει χρώμα και το κρεμμύδι ρίχνουμε και το σκόρδο.Στην συνέχεια ρίχνουμε και τις λιαστές ντομάτες, και σβήνουμε με το κρασί προσθέτοντας και το αλατοπίπερο.Μόλις αρχίσει να στεγνώνει από το κρασί προσθέτουμε και το πέστο με λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά.Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
    Εν τω μεταξύ, έχουμε ρίξει τα ζυμαρικά στο νερό και τα βράζουμε σε στυλ αλ-ντέντε(να "κρατάνε" λίγο).Τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα χωρίς λάδι ή βούτυρο.Στην συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο της άλλης κατσαρόλας με τις τσίχλες και το πέστο, στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
    Σερβίρουμε και προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα ή κάποιο άλλο τυρί στο πιάτο.

    Καλή όρεξη!!

    Ωραιος ο φίλος, εχω ενα προβληματισμο εαν ειχες ενα κιλο προβατινα και καμια εικοσαρια τσίχλες μαγειρεμενες ετσι που λες τι θα προτιμούσες;

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/07/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    272
    ssbk23 στις #262162

    Ωραιος ο φίλος, εχω ενα προβληματισμο εαν ειχες ενα κιλο προβατινα και καμια εικοσαρια τσίχλες μαγειρεμενες ετσι που λες τι θα προτιμούσες;

    Προβατίνα RULES!!!!!!
    Kαλό το κυνήγι, δε λέω , αλλά μην τα ισοπεδώσουμε και όλα!!! :unsure:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/03/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    5016
    MICHEL123GR στις #262161

    Προβατίνα RULES!!!!!!
    Kαλό το κυνήγι, δε λέω , αλλά μην τα ισοπεδώσουμε και όλα!!! :)

    :unsure: :) B) και πάλι ΣΩΣΤΟΣ!!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/03/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    5016
    MICHEL123GR στις #189631

    Πάντως αμα μας εκανες το τραπεζιμε με τσίχλες δεν θα ελεγα οχι αρκει να ερχοταν ο φιλαρακος μου ο Λουης που μενει στα μερη σου!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    17/08/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    2559
    KYNIGOSDK στις #262144

    Προβατίνα RULES!!!!!!
    Kαλό το κυνήγι, δε λέω , αλλά μην τα ισοπεδώσουμε και όλα!!! :unsure:

    Οχι την προβατα ρε παιδια μπροστα στις τσιχλες :) B) ασε που εχει και λιπαρα και προκαλει χολιστερινη :) .Τσιχλες δαγκωτο τοσο αγωνα δινουμε για δαυτες ασε που κανουν καλο στο πεπτικο συστημα B) :)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8660
    victz στις #189633

    Τσιχλες τσιχλες και παλι τσιχλες. Μη τα κανουμε ολα ισιωμα. Καλη η προβατινα, καλο το κοψιδακι, αλλα η τσιχλα ειναι εκλεκτος μεζες. Μολις τελειωσουν τοτε ναι, πεφτουμε στα υπολοιπα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/03/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    5016
    MICHEL123GR στις #262142

    Οχι την προβατα ρε παιδια μπροστα στις τσιχλες :unsure: :) ασε που εχει και λιπαρα και προκαλει χολιστερινη B) .Τσιχλες δαγκωτο τοσο αγωνα δινουμε για δαυτες ασε που κανουν καλο στο πεπτικο συστημα :) B)

    Το τραγούδι ¨γεννήθηκες για την καταστροφή¨ το ξέρεις έτσι είναι η προβατίνα άσε λιπαρά, χοληστερίνες κοίτα μόνο γεύση και απόλαυση!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    4009
    herbi στις #261175

    τσιχλες στο αλουμινοχαρτο..

    εχουμαι τις τσιχλεςμας ανιγμενες και οχι ξεκουφισμενες.
    τις αλατοπιπερονουμαι και εγω προσοπικα βαζω και σκονη μπαρμπεκιου και σκορδου τις βαζουμαι αντικριστα την μια με την αλη και στη μεση μια κουταλια στακοβουτιρο.
    σε ενα μεγαλο κοματι αλουμινοχαρτο βαζουμαι ανα δυαδες τα πουλεια και της τηληγουμαι ολες μαζι οπος της πατατες.

    τις βαζουμαι για 25 λεπτα μεσα στα καρβουνα και οταν ανηξουμαι το αλουμινοχαρτο και εχει ψηθει με το στακοβουτιρο θα σας τρεχουναι τα σαλια..
    τοσο ζουμερες που δεν φανταζεσται..

    ενδικνεται για συντροφια καλη παρεα διπλα στο τζακι εξω να βρεχει και πολυ τσικουδια.. ;) ;)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/05/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1516
    benetos στις #190058

    Σλουρππππ! Το στακοβουτυρο τι ειναι?

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    01/03/2010
    Αρ. μηνυμάτων:
    2275
    NIKFRA στις #261098

    τσιχλες στο αλουμινοχαρτο..

    εχουμαι τις τσιχλεςμας ανιγμενες και οχι ξεκουφισμενες.
    τις αλατοπιπερονουμαι και εγω προσοπικα βαζω και σκονη μπαρμπεκιου και σκορδου τις βαζουμαι αντικριστα την μια με την αλη και στη μεση μια κουταλια στακοβουτιρο.
    σε ενα μεγαλο κοματι αλουμινοχαρτο βαζουμαι ανα δυαδες τα πουλεια και της τηληγουμαι ολες μαζι οπος της πατατες.

    τις βαζουμαι για 25 λεπτα μεσα στα καρβουνα και οταν ανηξουμαι το αλουμινοχαρτο και εχει ψηθει με το στακοβουτιρο θα σας τρεχουναι τα σαλια..
    τοσο ζουμερες που δεν φανταζεσται..

    ενδικνεται για συντροφια καλη παρεα διπλα στο τζακι εξω να βρεχει και πολυ τσικουδια.. ;) ;)

    Ρε συ τι στακοβουτιρο λες στους ανθρωπους που θα το βρουναι ? Και τους ανοιγεις την ορξη .Εγραψες παλλη :P Και γιατι να μην το κανουν με γραβιερα (πολυ λιπαρο τιρη κατεβαζει λαδι στο ψησιμο ) που θα βρουναι ποιο ευκολα η ενα ζωηκο λιπος η κατι αλλο λιπαρο .

    Η στακα ειναι η τσιπα (η μεβρανη που πιανει το φρεσκο προβιο γαλα , οχι τιποπηοιμενο ) απο το γαλα το προβιο .Οταν το βαλεις στο τυγανι γηνεται οπος το βουτιρo .

    Ενας τρωπος μαγηρεματος της στακας ο ποιο κλασικος ειναι στο τυγανι με λιγο αλεβρι ειναι αυτο που βρησκεις στις ταβερνες εδω .Πολυ ψωμι (καρφωνεις ενα κοματι ψωμι στο πιρουνι και βουτα στη στακα ) θελει για τη βουτα μη πας για ελεχο χολιστερινης με τιποτα αλλα πολυ ωραιο αρωμα .

    Uploaded with ImageShack.us

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/07/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    272
    ssbk23 στις #261092

    Αυτά είναι ρε παληκάρια!!! Καιρός ήταν να ανοίξουμε ένα θέμα με συνταγές για τα κυνήγια μας……..
    Περιμένω μεγαλύτερη ανταπόκριση… ;)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    01/03/2010
    Αρ. μηνυμάτων:
    2275
    NIKFRA στις #190070

    Ενας γνωστος μου ελεγαι οτι το κυνηγι πρεπει να ξερεις να το πιανεις , να ξερεις να το μαγηρευεις και να ξερεις να το τρως .Για μενα πρωσοπικα ενω εχω φαει με πολους και διαφωρους τροπους μαγηρεματος την τσιχλα εκει που μπωρω να τη φαω μεχρι σκασμου ειναι στο τυγανι (ο ποιο απλος τροπος) αλατι φρεσκοαλεσμενο πιπερι και λιγη ριγανουλα , αρκατο λαδι (Κρητηκο)στο τυγανι και λιγο τις ξεροψηνουμαι και την τρως ολοι (με τα κοκαλα ,προσοχη καλο μασημα )και βαζεις το μπουκαλι το κρασι διπλα και φρεσκο ζημοτο απο ξηλοφουρνο ψωμι για τη βουτα στο λαδι , α ξεχασα το λεμονακι μετα που θα ψηθουν . Και αν εχεις καλη περεα ?

    Αλλοι τωποι ειναι στη σακουλα (διαφανες σακουλες για φουρο απο super market )εκει η τσιχλα δεν μ αρεσει αλλα το ζουμακι στη σακουλα απεχτο.Μετα ειναι ατζεν πηλαφι οπως λεμαι εμεις εδω δηλαδη με ριζακι κοκκινηστο στο τσικαλι .Στο καρβουνο ωραια , πατεντα για να μη στεγνωση ειναι βουτηρο μαλακο ξηνεις μια σκελιδα σκορδο και το ανακατευεις απο μιση κουταλια του γλυκου στη κυλια και μπενει στη σκαρα , με πλατη στη σκαρα στην αρχη .Με τ αυγα στο τυγανι ομελετα και βαζεις και λιγο τιρακι

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    4009
    herbi στις #261069

    Ρε συ τι στακοβουτιρο λες στους ανθρωπους που θα το βρουναι ? Και τους ανοιγεις την ορξη .Εγραψες παλλη ;) Και [size=5][color=”#FF0000″]γιατι να μην το κανουν με γραβιερα[/color][/size] (πολυ λιπαρο τιρη κατεβαζει λαδι στο ψησιμο ) που θα βρουναι ποιο ευκολα η ενα ζωηκο λιπος η κατι αλλο λιπαρο .

    Η στακα ειναι η τσιπα (η μεβρανη που πιανει το φρεσκο προβιο γαλα , οχι τιποπηοιμενο ) απο το γαλα το προβιο .Οταν το βαλεις στο τυγανι γηνεται οπος το βουτιρo .

    Ενας τρωπος μαγηρεματος της στακας ο ποιο κλασικος ειναι στο τυγανι με λιγο αλεβρι ειναι αυτο που βρησκεις στις ταβερνες εδω .Πολυ ψωμι (καρφωνεις ενα κοματι ψωμι στο πιρουνι και βουτα στη στακα ) θελει για τη βουτα μη πας για ελεχο χολιστερινης με τιποτα αλλα πολυ ωραιο αρωμα .

    [url=”http://imageshack.us/photo/my-images/94/imagescasrn9lh.jpg/”%5D%5Bimg%5Dhttp://img94.imageshack.us/img94/5279/imagescasrn9lh.jpg%5B/img%5D%5B/url%5D

    Uploaded with [url=”http://imageshack.us”%5DImageShack.us%5B/url%5D

    δεν τρογω πωτε τυροκομικα.. ;) :P ;)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    01/03/2010
    Αρ. μηνυμάτων:
    2275
    NIKFRA στις #261068

    δεν τρογω πωτε τυροκομικα.. ;) :P ;)

    Σιγα μη μαγαρισω τη στακα και τη γραβιερα ;)

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 102 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων