Συνταγή για τσίχλες

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 102 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Ανενεργός
    Ημ. εγγραφής:
    26/12/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    9371
    blanco στις #250488

    Άντε να πούμε και μια συνταγή για τσίχλες….. πέρνουμε 10 τσίχλες τις καθαρίσουμε πολύ-πολύ καλά και προσέχουμε να μην τις ανοίξουμε τελείως αλλά μόνο απο πίσω λίγο. Φτιάχνουμε ένα μίγμα απο αλάτι-πιπέρι-πάπρικα γλυκιά-θυμάρι-μουστάρδα σκόνη και σκόρδο. Πασπαλίζουμε καλά τις τσίχλες μέσα έξω να ''παστώσουν'' κόβουμε κομάτια κεφαλοτύρι και γεμίζουμε τις κοιλιές απο τις τσίχλες. Βάζουμε σε πήλινο σκεύος στον πάτο κόκκινο κρασί φέτες ντομάτα και λίγο κρεμύδι σε φέτες, απλώνουμε τις τσίχλες πάνω και απο επάνω τους βάζουμε φέτες μπέικον. κόβουμε μερικά κυβάκια απο φρέσκο βούτηρα και τα βάζουμε απο πάνω… σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140'C για 40 λετπά έπειτα δυναμώνουμε τον φούρνο στους 180'C και ψήνουμε για άλλα 10'. Τις σερβίρουμε πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού αφού τις πασπαλίσουμε με μπόλικο ελαιόλαδο. Συνοδεία με καλό κόκκινο η ροζέ κρασί! Άντε καλή όρεξη! :D

    υποκλίνομαι Γιώργη
    την Τετάρτη θα το απολαύσω :D


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #250463

    έχω αρκετές συνταγές κάποιες απο αυτές πολυ καλές! Σιγά-σιγά όμως δοκιμάστε αυτή πείτε εντυπώσεις και προτάσεις βελτίωσης(πολύ σημαντικό για ένα μάγειρα να του λέμε τι δεν μας άρεσε σε ένα φαγητό), και απο βδομάδα έχω κι άλλη…. :D

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    17/08/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    2559
    KYNIGOSDK στις #250449

    έχω αρκετές συνταγές κάποιες απο αυτές πολυ καλές! Σιγά-σιγά όμως δοκιμάστε αυτή πείτε εντυπώσεις και προτάσεις βελτίωσης(πολύ σημαντικό για ένα μάγειρα να του λέμε τι δεν μας άρεσε σε ένα φαγητό), και απο βδομάδα έχω κι άλλη…. :D

    ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΣΙΧΛΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ :D ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΙΣ ΕΨΗΣΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΓΙΝΑΝΕ ΠΕΤΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΦΙΧΤΟ :D ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ? :D ΤΙΣ ΛΑΔΩΣΑ ΕΒΑΛΑ ΠΟΙΟ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ :D

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/08/2005
    Αρ. μηνυμάτων:
    1164
    tzanampeths στις #250446

    ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΣΙΧΛΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ :D ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΙΣ ΕΨΗΣΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΓΙΝΑΝΕ ΠΕΤΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΦΙΧΤΟ :D ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ? :D ΤΙΣ ΛΑΔΩΣΑ ΕΒΑΛΑ ΠΟΙΟ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ :D

    Καλησπέρα,
    Αν γίνονται σκληρές τις έχεις παραψήσει. Στη θέση σου θα τις έψηνα για λιγότερη ώρα σε δυνατή φωτιά, ώστε να κάνουν κρούστα (απ' τη δυνατή φωτιά) και να κρατήσουν τους χυμούς τους.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/11/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    4532
    manos65 στις #250410

    Άντε να πούμε και μια συνταγή για τσίχλες….. πέρνουμε 10 τσίχλες τις καθαρίσουμε πολύ-πολύ καλά και προσέχουμε να μην τις ανοίξουμε τελείως αλλά μόνο απο πίσω λίγο. Φτιάχνουμε ένα μίγμα απο αλάτι-πιπέρι-πάπρικα γλυκιά-θυμάρι-μουστάρδα σκόνη και σκόρδο. Πασπαλίζουμε καλά τις τσίχλες μέσα έξω να ''παστώσουν'' κόβουμε κομάτια κεφαλοτύρι και γεμίζουμε τις κοιλιές απο τις τσίχλες. Βάζουμε σε πήλινο σκεύος στον πάτο κόκκινο κρασί φέτες ντομάτα και λίγο κρεμύδι σε φέτες, απλώνουμε τις τσίχλες πάνω και απο επάνω τους βάζουμε φέτες μπέικον. κόβουμε μερικά κυβάκια απο φρέσκο βούτηρα και τα βάζουμε απο πάνω… σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140'C για 40 λετπά έπειτα δυναμώνουμε τον φούρνο στους 180'C και ψήνουμε για άλλα 10'. Τις σερβίρουμε πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού αφού τις πασπαλίσουμε με μπόλικο ελαιόλαδο. Συνοδεία με καλό κόκκινο η ροζέ κρασί! Άντε καλή όρεξη! :D

    [font=”Tahoma”]φιλαρακι ηταν μαγεια ασε ποσο κρασι τραβανε τι να λεμε τωρα ΤΕΛΕΙΕΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    υγ.βλε κι αλλες συνταγες [/font]

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #250357

    ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΣΙΧΛΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ :D ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΙΣ ΕΨΗΣΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΓΙΝΑΝΕ ΠΕΤΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΦΙΧΤΟ :D ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ? :D ΤΙΣ ΛΑΔΩΣΑ ΕΒΑΛΑ ΠΟΙΟ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ :D

    Λοιπόν άκου ένα μικρό κόλπο… πάρε τις τσίχλες καθαρισε τες καλά και άφησε τις 1 ώρα να στραγγίσουν, πάρε βουτηράκι φρέσκο και άληψε καλά τις τσίχλες με ένα πινελάκι μέσα-έξω (το βούτηρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι μαλακό). Κάνε ένα μίγμα απο αλάτι-πιπέρι-πάπρικα γλυκιά-φρυγανιά τριμμένη και πασπάλισε καλά τα πουλιά να κάτσει πάνως του αρκετό μίγμα. σε μέτρια κάρβουνα άπλωσε τις τσίχλες όλες με την μία πλευρά(ανάσκελα ή μπρούμητα) και ψήσε τις με πλάτη προς τα κάτω δλδ η κοιλιά τους να είναι επάνω, να θυμάσε ότι θέλουν 1 γύρισμα!!! Είναι πολύ σημαντικό! ώς συνήθως και ανάλογα την φωτιά 15' απο την μία 10' απο την άλλη. Τα μικρά φτερωτά τσίχλες-ορτύκια-σιταρίθρες δεν θέλουν πολή ώρα ψήσιμο! Περιμένω να μου πείς πώς πήγε!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    17/08/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    2559
    KYNIGOSDK στις #250168

    Λοιπόν άκου ένα μικρό κόλπο… πάρε τις τσίχλες καθαρισε τες καλά και άφησε τις 1 ώρα να στραγγίσουν, πάρε βουτηράκι φρέσκο και άληψε καλά τις τσίχλες με ένα πινελάκι μέσα-έξω (το βούτηρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι μαλακό). Κάνε ένα μίγμα απο αλάτι-πιπέρι-πάπρικα γλυκιά-φρυγανιά τριμμένη και πασπάλισε καλά τα πουλιά να κάτσει πάνως του αρκετό μίγμα. σε μέτρια κάρβουνα άπλωσε τις τσίχλες όλες με την μία πλευρά(ανάσκελα ή μπρούμητα) και ψήσε τις με πλάτη προς τα κάτω δλδ η κοιλιά τους να είναι επάνω, να θυμάσε ότι θέλουν 1 γύρισμα!!! Είναι πολύ σημαντικό! ώς συνήθως και ανάλογα την φωτιά 15' απο την μία 10' απο την άλλη. Τα μικρά φτερωτά τσίχλες-ορτύκια-σιταρίθρες δεν θέλουν πολή ώρα ψήσιμο! Περιμένω να μου πείς πώς πήγε!

    ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :D ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ :D ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΦΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΝΤΑΡΑ :D

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    4009
    herbi στις #250157

    Λοιπόν άκου ένα μικρό κόλπο… πάρε τις τσίχλες καθαρισε τες καλά και άφησε τις 1 ώρα να στραγγίσουν, πάρε βουτηράκι φρέσκο και άληψε καλά τις τσίχλες με ένα πινελάκι μέσα-έξω (το βούτηρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι μαλακό). Κάνε ένα μίγμα απο αλάτι-πιπέρι-πάπρικα γλυκιά-φρυγανιά τριμμένη και πασπάλισε καλά τα πουλιά να κάτσει πάνως του αρκετό μίγμα. σε μέτρια κάρβουνα άπλωσε τις τσίχλες όλες με την μία πλευρά(ανάσκελα ή μπρούμητα) και ψήσε τις με πλάτη προς τα κάτω δλδ η κοιλιά τους να είναι επάνω, να θυμάσε ότι θέλουν 1 γύρισμα!!! Είναι πολύ σημαντικό! ώς συνήθως και ανάλογα την φωτιά 15' απο την μία 10' απο την άλλη. Τα μικρά φτερωτά τσίχλες-ορτύκια-σιταρίθρες δεν θέλουν πολή ώρα ψήσιμο! Περιμένω να μου πείς πώς πήγε!

    με τετειες συνταγες που δηνεις θα δουμαι μιωση του πληθησμου απο την επομενη χρωνια.. :D :D

    παντα τετεια και καλλα κανεις και μας ανηγεις καινουργιους οριζοντες. :D

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #246472

    Λοιπόν…. μιας και έχω δεί τα όσα και απο ότι φαίνεται το κρέας θα το βλέπουμε μόνο όσοι κυνηγάμε πάρτε μερικές συνταγές για σχάρα…. εδώ θα πώ για φτερωτά(κοτόπουλο) και τριχωτά(αρνί-χοιρινό). Οι συνταγές είναι πολύ καλές και το αποτέλεσμα δοκιμασμένο επι σειρά κυνηγετικών εξόδων…..

    Κοτόπουλο παιδάκι: κόβουμε κοτόπουλο σε παιδάκι(καλό είναι το κοτόπουλο να μην είναι μεγάλο ηλικιακά) και το μαρινάρουμε για 24 ώρες σε: γιαούρτι-αλάτι-πιπέρι-πάπρικα γλυκιά-σκόρδο τρμένο-κύμινο-λίγο λάδι. Ψήσιμο σχάρας, βάζουμε τόσα μπαχαρικά ώστε να μας αρέσει σε πικάντικη γεύση.

    Πανσέτα ΒΒQ: πέρνουμε πανσέτα χοιρινή και την μαρινάρουμε με BBQ sause(αν δεν έχουμε κάνει και η ketsup), αλάτι-πιπέρι-πιπέρι καγιέν-ρίγανη για 24 ώρες. Ψήσιμο σχάρας.

    Αρνάκι παιδάκι: πέρνουμε παιδάκια αρνίσια και τα μαρινάρουμε με λίγο λάδι-κρασί λευκό-αλάτι-πιπέρι-κύμινο-μουστάρδα για 24 ώρες Ψήσιμο σχάρας.

    Ελπίζω να μην χρειαστεί να βγούμε στην ''κλεψιά'' για να τρώμε κρέας σε λίγο καιρό…. ;)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #246471

    Αυτό +λουκάνικο καπνιστό και γεμιστό μπιφτέκι θα είναι το μενού της επόμενης εξόδου όταν με το καλό φτάσω Ελλάδα…. για συνοδευτικά σκέφτομαι πατάτα τηγανιτή, ψωμί καψαλιστό, τζατζίκι, στάκα, σαλάτα και πολύ κρασάκι!!! ;)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    07/03/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    7357
    Sniper645 στις #246470

    Λοιπόν…. μιας και έχω δεί τα όσα και απο ότι φαίνεται το κρέας θα το βλέπουμε μόνο όσοι κυνηγάμε πάρτε μερικές συνταγές για σχάρα…. εδώ θα πώ για φτερωτά(κοτόπουλο) και τριχωτά(αρνί-χοιρινό). Οι συνταγές είναι πολύ καλές και το αποτέλεσμα δοκιμασμένο επι σειρά κυνηγετικών εξόδων…..

    [b]Κοτόπουλο παιδάκι[/b]: κόβουμε κοτόπουλο σε παιδάκι(καλό είναι το κοτόπουλο να μην είναι μεγάλο ηλικιακά) και το μαρινάρουμε για 24 ώρες σε: γιαούρτι-αλάτι-πιπέρι-πάπρικα γλυκιά-σκόρδο τρμένο-κύμινο-λίγο λάδι. Ψήσιμο σχάρας, βάζουμε τόσα μπαχαρικά ώστε να μας αρέσει σε πικάντικη γεύση.

    [b]Πανσέτα ΒΒQ[/b]: πέρνουμε πανσέτα χοιρινή και την μαρινάρουμε με BBQ sause(αν δεν έχουμε κάνει και η ketsup), αλάτι-πιπέρι-πιπέρι καγιέν-ρίγανη για 24 ώρες. Ψήσιμο σχάρας.

    [b]Αρνάκι παιδάκι[/b]: πέρνουμε παιδάκια αρνίσια και τα μαρινάρουμε με λίγο λάδι-κρασί λευκό-αλάτι-πιπέρι-κύμινο-μουστάρδα για 24 ώρες Ψήσιμο σχάρας.

    Ελπίζω να μην χρειαστεί να βγούμε στην ''κλεψιά'' για να τρώμε κρέας σε λίγο καιρό…. :D

    [font=”Comic Sans MS”]Μafia Μaster Sef !!! ;) [/font]

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #246469

    Κωστή προτιμώ το μάγειρας…… ακούγεται ποιό ''γευστικό''…. ;)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    14/07/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    1555
    TIRNAVOS26 στις #246468

    δεν διαβασα τι γραψατε ολοι αλλα για μενα μια συνταγη που μου αρεσει πολυ και τις φιαχνω το πασχα για μεζε πριν φαμε το αρνι ειναι στην σουβλα τυλιγμενες με μπεικοn ;) :D φοβερες και φετος που ο γερος μου εχει ξεσκιστει να βαραει αυτες τις μερες μιλαμε για πολυ πραγμα απο γερακοτσιχλα στον καμπο θα τις περοιποιηθω δεοντος :D :)
    λεω να βαλω και την μανα μου να φιαξει καμια τσιχλοπιτα πως?παρτε χαρτι και γραφετε την γεμιση
    περνουμε τα στηθη τα βραζουμε τα κοβουμε κομματακια τα ανακατευουμε με μπεσαμελ και μετα τα τυλιγουμε μεσα στα φυλλα ρολο και μετα στον φουρνο!!!!
    ποτε ειναι ο επομενος διαγωνισμος master hunter chef? :lol: :lol:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    637
    mafiaworld87 στις #196400

    ωραίος………

    Ανενεργός
    Ημ. εγγραφής:
    22/10/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    1980
    BeReT στις #198596

    Visit My Website

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 102 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων