Ομάδες Πυρασφάλειας Κ.Σ. Αμπελοκήπων

0

781-ksa.jpg

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ: Ελευθερίας 5
T.K. 561 23 – Αμπελόκηποι
ΤΗΛ: 2310 733.466
FAX: 2310 724.999
www.huntersclub.gr
ksa@ huntersclub.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΑΔΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κ.Σ.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Η αγάπη για το δάσος δεν πρέπει να μένει μόνο στα λόγια

Αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους για το δάσος και το ενδιαφέρον για την προστασία και διατήρηση του δασικού μας πλούτου τα μέλη του Κ.Σ.Αμπελοκήπων διέθεσαν λίγο από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους για να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του συλλόγου για συγκρότηση εθελοντικών ομάδων πυρασφάλειας κατά την ξηροθερμική περίοδο. Οι ομάδες αυτές λειτουργούν πάντα σε αρμονική και άψογη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Πρόθυμα και φέτος οι υπεύθυνοι του Β’ Σταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα ο πυρονόμος κ. Αβραμίδης Αναστάσιος, Αξιωματικός Υπηρεσίας του Π.Σ., και ο αρχιπυροσβέστης κ. Βαβελίδης Ιωάννης, ανέλαβαν την ενημέρωση των εθελοντών, προκειμένου η συμβολή τους τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών να είναι ουσιαστική, αποτελεσματική και πάντα με ασφάλεια. Συγκεκριμένα η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού και περιλάμβανε μια εκτενή αναφορά στις μεθόδους που ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και μια επίδειξη των οχημάτων και των μέσων που χρησιμοποιούνται, στο προαύλιο του Πυροσβεστικού Σταθμού.
Η ομάδα εθελοντών του Συλλόγου πήρε ήδη το «βάπτισμα του πυρός», καθώς συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε στα μέσα Ιουλίου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και είναι πλέον έτοιμη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια σε περίπτωση που απειληθούν δασικές εκτάσεις στην περιοχή γύρω από τη Θεσσαλονίκη.
Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι κυνηγοί, είτε ως μέλη οργανωμένων ομάδων πυρασφάλειας είτε ως μεμονωμένα άτομα, μπορούν όχι μόνο να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στο έργο της κατάσβεσης, αλλά είναι σε θέση να δώσουν πληροφορίες για τις διαδρομές και τη μορφολογία του εδάφους της περιοχής τους, που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών, καθώς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς να προσεγγίζουν άμεσα τις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές. Εξίσου σημαντικό ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν και στον τομέα της πρόληψης αφενός επειδή κινούνται συχνά στην ύπαιθρο, αφετέρου με οργανωμένες περιπολίες.

ksapyrasfaleia1_thumb.jpg

ksapyrasfaleia2_thumb.jpg

ksapyrasfaleia3_thumb.jpg

ksapyrasfaleia4_thumb.jpg

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Θωμαή Αμοιρίδου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων