OKA – Πρόγραμμα Σεμιναρίων 2004

0

962-oka.jpg

ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΝΟΦΙΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Τ.Θ. 34 004 ΑΘΗΝΑ 100 29 ΕΛΛΑΣ
Tηλ./fax: 210 5227388
(Γραφεία: οδός Mενάνδρου 54, Ομόνοια, 3ος όροφος.)
e-mail: okathens@hotmail.com
ιστοσελίδα: http://okathens.8m.com/

Πρόγραμμα Σεμιναρίων 2004

ΠΡΩΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ
Στα γραφεία του Ο.Κ.Α. (Μενάνδρου 54 Ομόνοια, 3ος όροφος) ώρες: 6 – 9.30 μ.μ.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Tετάρτη 4/2 ώρα 6 μ.μ.: ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ .Κ.ΟΕ.: Εκπρόσωπος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος παρουσιάζει το ρόλο και την σημασία του Κ.Ο.Ε για τους καθαρόαιμους σκύλους και την κυνοφιλία και απαντά σε ερωτήσεις.
Ομιλητής: κος Νίκος Κωστούλας, Γενικός Γραμματέας του Κ.Ο.Ε

ΜΑΡΤΙΟΣ
Τετάρτη 3/3 ώρα 6 μ.μ.: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΣΚΥΛΩΝ & Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ (3170) ΤΟΥ 2003. Πολλά είναι τα ερωτήματα γύρω από το νομικό πλαίσιο που αφορά τους κατοικίδιους σκύλους στην Ελλάδα, πού, πώς και τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται, ποιες είναι οι επιπτώσεις του νέου νόμου που ψηφίστηκε το 2003 και θεσμοθετεί την υποχρεωτική καταγραφή & σήμανσή τους (με ηλεκτρονική ταυτοποίηση). Παρουσιάζει το θέμα και απαντά στις απορίες ειδικευμένη συντάκτις με μεγάλη σχετική εμπειρία.
Ομιλήτρια: κα Μπάκα Πηνελόπη, δημοσιογράφος

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Τετάρτη 7/4 ώρα 6μ.μ.: EKΘΕΣΗ ΣΚΥΛΩΝ CRUFTS 2004. Πολύ απλά, η μεγαλύτερη και ιστορικότερη έκθεση σκύλων στον πλανήτη! 20.000 σκύλοι (μεταξύ των οποίων και μερικοί από τους ωραιότερους πρωταθλητές απ΄ όλο τον κόσμο), διαγωνισμοί υπακοής, ειδικές επιδείξεις σκύλων-καθηκόντων εργασίας, συνοδείας και κοινωνικών υπηρεσιών, αγώνες ατζίλιτυ & φλάιμπωλ στο μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της Ευρώπης. Το περίφημο Crufts Dog Show, όπως το κατέγραψαν οι κάμερες του BBC. Προβολή βιντεοταινίας.

ΜΑΪΟΣ
Tετάρτη 5/5 ώρα 6 μ.μ.: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Ποιές είναι οι πιο συχνές και σημαντικές απορίες των ιδιοκτητών σκύλων που καλείται να απαντήσει ένας κτηνίατρος; Ποια είναι τα πιο συχνά κτηνιατρικά προβλήματα των κυνοφίλων και ποιες είναι οι λύσεις τους; Όλα όσα θα θέλατε να ρωτήσετε ένα κτηνίατρο γύρω από τους σκύλους!
Ομιλήτρια:
κα Σπανογιάννη Αθανασία, κτηνίατρος

IOYNIOΣ
Τετάρτη 2/6 ώρα 6μ.μ.: ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ. Ποιες είναι οι βασικές φροντίδες που χρειάζεται ο σκύλος για να είναι υγιής, σωστά περιποιημένος και όμορφος; Μία βήμα-βήμα παρουσίαση, μαζί με μικρά χρήσιμα «μυστικά» και έξυπνες λύσεις που κάνουν πιο εύκολη & αποτελεσματική την περιποίηση του σκύλου και τον καλλωπισμό του.
Ομιλητής: κος Λυκούργος Ζουμπουλίδης, εκτροφέας-κριτής

ΙΟΥΛΙΟΣ
Τετάρτη 7/7 ώρα 6 μ.μ.: ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ. H σημασία και η κρισιμότητα της σωστής διατροφής είναι τεράστια και αποτελεί το βασικό «κλειδί» για την εξέλιξη ενός πολύ υποσχόμενου κουταβιού σε θαυμάσιο ενήλικα ή το αντίθετο, δηλαδή στη διάψευση των γενετικών του δυνατοτήτων. Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο για τον σκύλο μας; Τα «μυστικά» της σωστής διατροφής από ένα ειδικευμένο κυνόφιλο επιστήμονα.
Ομιλητής: Δρ. Κυριάκος Κονταδάκης, κτηνίατρος.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Τετάρτη 1/9 ώρα 6 μ.μ.: ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ. Ποιοι είναι οι (πολλοί και διάφοροι) τομείς όπου ο άνθρωπος εφαρμόζει τις ικανότητες του σκύλου προς όφελός του; Άμυνα-κυνήγι-σπορ-κοινωνική υποστήριξη, πότε, πως και με ποιους τρόπους γίνεται η εκπαίδευση ειδικών καθηκόντων, ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι αναγκαίες συνθήκες που πρέπει να εξασφαλίζουμε, πώς ελέγχουμε ποιοι σκύλοι είναι κατάλληλοι και σε ποια ηλικία μπορεί να γίνει αυτό;
Ομιλητής: κος Σπύρος Δέδες, εκπαιδευτής

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Τετάρτη 6/10 ώρα 6 μ.μ.: ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΣΚΥΛΩΝ. Οι περισσότεροι γνωρίζουν την ισχιακή δυσπλασία αλλά πόσοι ξέρουν ότι ο άνθρωπος ως είδος εμφανίζει πάνω από 2.500 κληρονομικές παθήσεις και ο σκύλος πάνω από 400; Αρκετές από αυτές τις κληρονομικές παθήσεις του σκύλου έχουν μελετηθεί διεξοδικά και αντιμετωπίζονται στο εξωτερικό με συστηματικές μεθόδους ελέγχου και πρόληψης. Ποιες είναι, τι αφορούν και πως μπορούμε ως κυνόφιλοι και εκτροφείς να τις αποφύγουμε;
Ομιλήτρια: Σταθοπούλου Βασιλική, κτηνίατρος.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Τετάρτη 3/11 ώρα 6 μ.μ.: ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ. Απαραίτητη για εκτροφείς και κριτές, η γνώση της κινητικής δομής και λειτουργίας του σκύλου, με τη βοήθεια μιας νέας και πολύ επεξηγηματικής βιντεοταινίας που αποτελεί πραγματικό εκπαιδευτικό εργαλείο. Ανάλυση της σωστής εργονομίας και των σφαλμάτων της κίνησης του σκύλου, κυριολεκτικά βήμα-βήμα!
Ομιλητής: κος Μακαρίτης Στέλιος, εκτροφέας-κριτής

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Τετάρτη 1/12 ώρα 6 μ.μ.: ΘΕΛΩ Ν’ ΑΡΧΙΣΩ ΕΚΤΡΟΦΗ ΩΣ ΧΟΜΠΥ. Πώς, πότε και ποιες είναι οι απαραίτητες προετοιμασίες για ένα κυνόφιλο που αποφασίζει να ασχοληθεί με το γοητευτικό, πολύπλευρο αλλά και απαιτητικό χόμπυ της εκτροφής καθαρόαιμων σκύλων. Ποιες είναι οι επιδιώξεις, ποια είναι τα προβλήματα προς αποφυγήν, ποιοι είναι οι δρόμοι που οδηγούν στην επιτυχία;
Ομιλητής: κος Γιώργος Κωστόπουλος, εκπαιδευτής-εκτροφέας-κριτής.

Στο τέλος του κύκλου των σεμιναρίων του 2004 θα χορηγηθεί από τον Ο.Κ.Α Πιστοποιητικό Παρακολούθησης σε όσους έχουν παρακολουθήσει έξι (6) και άνω από τα σεμινάρια του προγράμματος.

Αντίτιμο Συμμετοχής: 1O ευρώ το άτομο ανά σεμινάριο

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων