3η Γιορτή των Πουλιών στο Λιμνοχώρι

0

1370-limnoxori01.jpg
Λιμνοχώρι 5-10-2004

Πέρασε στην ιστορία η τρίτη γιορτή των πουλιών, που διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου και Περιφέρειας η Θεά Άρτεμις, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Γιορτής των Πουλιών, στο Φιλοπεριβαντολογικό και περιηγητικό Περίπτερο του στο Λιμνοχώρι Σερρών.

Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους μία ακόμη Φιλοπεριβαντολογική εκδήλωση και συνάμα ενημερωτική, της κυνηγετικής οργάνωσης του Σιδηροκάστρου και Περιφέρειας η “Θεά Άρτεμις”.

Ο πρόεδρος κ. Χάρης Νάσκος επικεφαλής, με τους επιστημονικούς συνεργάτες, το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και αντιπροσωπία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής ήταν εκεί για να υποδεχτεί και να ενημερώσει τους επισκέπτες, για την γιορτή των πουλιών αλλα και τον ρόλο των κυνηγών σ’ αυτή.

Οι επισκέπτες μικροί και μεγάλοι είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν με κιάλια, και με τηλεσκόπια αλλά και χωρίς αυτά τα πουλιά που και φέτος πιστά στο ραντεβού μας, ΠΑΡΑΒΡΈΘΗΚΑΝ στην εκδήλωση. Σταχτοτσακνιάδες (Adrea cinerea ή σκουρόχρωμοι ερωδιοί). Τα Φοινικόπτερα (Phoenicopterus ruber γνωστά και ως Φλαμίγκο), ψαρόνια, Νανοβουτηχτάρια (Tachybaptus ruficolis), αργυροπελεκάνοι (Pelecanus crispus), κορμοράνοι, Λευκοτσακνιάδες (Egretta garzetta ή άσπροι ερωδιοί) και άλλα πουλιά βρέθηκαν στην παραλίμνια περιοχή του περιπτέρου, για να συναντήσουν του μικρούς κυρίως αλλα και μεγάλους επισκέπτες.

Οι μικροί επισκέπτες είχαν στην διάθεσή τους και σύνεργα ζωγραφικής για να αποτυπώσουν ότι είδαν στο χαρτί. Εκατοντάδες φύλα ζωγραφικής, γέμισαν με τα χρώματα των παιδιών που ζωγράφισαν τα πουλιά αλλα και τα ζώα που ήταν εκεί δίπλα (ένα κοπάδι βουβάλια, δυο κοπάδια αιγοπρόβατα, ένα κοπάδι βοοειδών ελευθέρας βοσκής και 2 άλογα που στα πλαίσια της εκδήλωσης έκαναν ΔΩΡΕΑΝ βόλτες στους επισκέπτες καθώς και 3 ποδήλατα που φέρανε τα μέλη του Συλλόγου για την περιήγηση με ποδήλατα που έγινε στα πλαίσια της γιορτής.

Παρόντες στην εκδήλωση η πρόεδρος και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Ηράκλειας «οι Μακεδόνες», καθώς και πολλά από τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την παρουσία των κατοίκων της περιοχής. Οι κάτοικοι από τα δημοτικά διαμερίσματα Λιμνοχωρίου και Χρυσοχωράφων του δήμου Ηράκλειας και Μεγαλοχωρίου και Γονίμου του δήμου Ν. Πετριτσίου, αγάπησαν κι αγκάλιασαν την γιορτή και κάθε χρόνο είναι κοντά μας μικροί μεγάλοι διαθέτοντας αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους για να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Γύρω – γύρω από το περίπτερο είχαν τοποθετηθεί σε μικρά και μεγάλα ταμπλό φωτογραφίες από την ζωή στην λίμνη, των ζώων και των πουλιών αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Φωτογραφίες τραβηγμένες με το φακό του δάσκαλου Αργύρη Βασιλείου.

Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν αναψυκτικά και ποτά προσφορά του Συλλόγου, αλλά και διαφορα τοπικά εδέσματα, προσφορά της ταβέρνας “τα Κογχύλια” των κ. Γιώργου Καμπούρη και της κ. Μαρίας Μιχαλακίδου από το Λιμνοχώρι και τους ευχαριστούμε πολύ. Η μέρα κύλησε σε γρήγορους ρυθμούς και όταν πια ο ήλιος πήρε να δύσει, δεν θέλαμε να φύγουμε από ‘κει. Η φωτογραφική μηχανή είχε γεμίσει από υπέροχες στιγμές. Έλληνες μα και ξένοι επισκέπτες δεν είπαμε «αντίο», αλλά «στο επανειδήν»! Το βιβλίο επισκεπτών γέμισε από τις παρατηρήσεις και τις ευχές των επισκεπτών. Ελπίζοντας πως και του χρόνου θα ‘μαστε όλοι και πάλι μαζί, κυνηγοί και μη, πουλιά και ζώα σε μια αρμονική συνύπαρξη!

Τέλος θα θελα να αναφερθώ στους απόντες, που μας τίμησαν με την αποστολή των ευχών τους ταχυδρομικά, τηλεφωνικά είτε μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου στέλνοντας τις θερμότερες ευχές τους για «κάθε επιτυχία στην εκδήλωση». Ανάμεσά τους ήταν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι βουλευτές του νομού (οι οποίοι βρισκόταν εγκαίνια του Κ. Ε. Π. την ίδια ώρα, στην έδρα του Δήμου), ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως και οι αρχές της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ευχές έστειλαν και ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας κ. Παπαδόδημας. Καθώς και οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια των Κυνηγετικών Συλλόγων του νομού μας αλλα και πολλών άλλων Συλλόγων, Κυνηγετικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έντυπα αλλά και ηλεκτρονικά – έστειλαν τις Ευχές τους.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων