Νήσοι Στροφάδες. Το ασφαλέστερο πέρασμα των Τρυγονιών από τα Ιόνια νησιά

0

1588-gkoplogo.gif

Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου
Αναγνωρισμένο Σωματείο Συνεργαζόμενο με το Υπουργείο Γεωργίας
Μέλος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
Έδρα: Πάτρα, Κάναρη 22-24
Τηλ.: 2610 361671/72
Fax: 2610 346614
E-mail: kynomp@hol.gr

Πάτρα 30-5-2005

Αριθμ. Πρωτ. 634

Νήσοι Στροφάδες. Το ασφαλέστερο πέρασμα των Τρυγονιών από τα Ιόνια νησιά

Ολοκληρώθηκε και φέτος το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου για τη φύλαξη των νήσων Στροφάδων.

Παρά την τροχοπέδη που προσπάθησαν με συγκεκριμένες αποφάσεις υπάλληλοι της Δ/νσης Θήρας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τις οποίες ουσιαστικά παραμποδίζετο η παρουσία και δράση των Ομοσπονδιών Θηροφυλάκων της Ομοσπονδίας μας σε περιοχές ευθύνης μας που χρήζουν άμεσης προστασίας, όπως οι νήσοι Στροφάδες, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου δεν πτοήθηκε. Έπραξε ότι το καθήκον, η συνείδηση και η λογική υπαγορεύει.

Μπροστά στην αδήριτη ανάγκη για την περιφρούρηση των νήσων Στροφάδων, θεωρήσαμε χρέος μας να αγνοήσουμε τις συγκεκριμένες εγκυκλίους του Γραφείου Θήρας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίες σαφώς είναι παράνομες αφού είναι αντίθετες με το νόμο, αποδεικνύοντας χειροπιαστά (όπως και τα προηγούμενο χρόνια), ότι η φύση και ο θηραματικός πλούτος της χώρας μας προστατεύονται ενεργά και άμεσα και όχι διλημματικά. Διαβεβαιώνουμε τους Έλληνες πολίτες, τους χιλιάδες κυνηγούς της χώρας ότι για άλλη μία χρονιά απετράπη μια ενδεχόμενη σφαγή των πουλιών από επίδοξους πιστολέρο που βέβαια με την παρουσία μας εκεί δεν τόλμησαν ούτε να σκεφτούν την προσέγγιση τους στα νησιά.

Η παρουσία μας στα νησιά διήρκεσε ένα μήνα και πλέον έως την αναχώρηση των αποδημητικών πτηνών, διαφυλάσσοντας πλήρως τη μεταναστευτική τους πορεία. Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις στηριζόμενες αποκλειστικά και μόνο στη δική τους πρωτοβουλία για ουσιαστική φύλαξη του φυσικού πλούτου και της θηραματοπανίδας μας πραγματοποιούν μία αξιοζήλευτη πορεία αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Μια πορεία που μόνο αποτελέσματα θετικά έχει να επιδείξει.

Ας κατανοήσουν επιτέλους οι υπεύθυνοι του Γραφείου Θήρας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι η συμβολή στην προσπάθεια της περιφρούρηση της φύσης και της πανίδας είναι υπόθεση όλων μας. Δεν πρόκειται να πλήξουν το γόητρο των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Οι κακές νοοτροπίες και οι νωχελικές συμπεριφορές δε συνάδουν με την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και του φυσικού μας πλούτου.

Θυμίζουμε δε σ’ αυτούς που προσπαθούν χρόνια τώρα να αναχαιτίζουν τις προσπάθειες μας με διάφορες επινοήσεις, ότι όταν η εξουσία δεν είναι ταπεινή είναι μονόφθαλμη και άδικη. Εμείς πάντως θα συνεχίζουμε αδιάκοπα το έργο μας, παρεμβαίνοντας κάθε φορά όπου και όποτε απαιτείται, προκειμένου να διασφαλίζεται και να προστατεύεται ο θηραματικός πλούτος της χώρας και το φυσικό περιβάλλον, όπως άλλωστε οι σχετικές διατάξεις, τα καταστατικά μας και οι νόμοι ορίζουν λειτουργώντας ως πραγματικοί διαχειριστές των οικοσυστημάτων

Τέλος, επιθυμούμε δημόσια να ευχαριστήσουμε για τη διευκόλυνση των Ομοσπονδιακών μας θηροφυλάκων στη μετάβαση τους στις νήσους Στροφάδες, τις Λιμενικές Αρχές Ζακύνθου και Κατακόλου καθώς επίσης και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο για την πολύτιμη βοήθειά του στην υλοποίηση αυτής της εξαιρετικά σπουδαίας αποστολή μας.

Με εξουσιοδότηση του Δ.Σ.
Για την Γ’ ΚΟΠ
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων