Διάσωση από κυνηγούς

0

Αφορμή μας δίνει ένα μικρό ευτυχώς, αεροπορικό ατύ­χημα που συνέβη στη περιοχή μας, το Σάββατο 17/9/2005, χωρίς να θρηνήσουμε θύματα, παρά μόνο άψυχες βλάβες μηχανών και κατα­πόνηση μετάλλων. Θύμα ένα μικρό εκπαι­δευτικό αεροπλάνο Ι- 4ΙD της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Η άμεση πα­ρέμβαση και η προσ­φορά αυτοθυσίας πέντε (5) κυνηγών – μελών του Συλλόγου μας συνέβαλαν στην άμεση περισυλλογή και απομάκρυνση από το σημείο πρόσκρουσης του αεροπλάνου, του τραυματία πιλότου, όπου ως άλλοι καλοί Σαμαρείτες, έπλυναν τις πλη­γές του και φρόντισαν για την μεταφορά του στο πλησιέστερο Νοσοκομείο.

Η μακρόχρονη ύπαρξη του Συλλόγου μας και της συμπαθούς τάξης των κυνηγών μας για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται σωτήρια θεραπαινίδα στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας. Πολλές φορές έχει συμβάλλει στην άρση και επούλωση των αρνητικών συνεπειών των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων στο βουνό και στον κάμπο.

Το σπορ των κυνηγών συμβάλλει σε πολλά επίπεδα: Στην ισόρροπη ανάπτυξη των Ειδών και την προστασία τους, στην προστασία των δασών, την πρόληψη πυρ­καγιών, στην κατάσβεση τους, στην προστασία του μοναχικού ανθρώπου κ.α.

Το νόημα και η φιλο­σοφία του κυνηγιού και του κυνηγού είναι και δικό μας νόημα

και δικιά μας φιλοσοφία. Από το λυκαυγές της ανθρώπινης ιστο­ρίας έως σήμερα είναι πάντα η ίδια. Ο άνθρωπος από την φύση του αλλά και από την κοινωνική του θέση στο ευρύτερο ανθρω­πογεωγραφικό του ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ήταν και είναι πάντα ΚΥΝΗΓΟΣ. Κυνηγός αγρίων θη­ρίων, κυνηγός θηραμάτων, κυνη­γός της ζωής, κυνηγός της μονα­ξιάς και της παρα­τήρησης.

Η Τοξεύτρα Άρτεμις, η κυνηγός αγριμιών και προσ­τάτιδα των θηραμάτων ήταν πάντα η δασκάλα μας. Η κυνηγός και ταυτόχρονα προστάτης.

Σημείο αναφοράς μας είναι και θα είναι πάντα η παρα­τήρηση και η προστασία του περιβάλλοντος. Η παρατήρησή μας καθιστά “Καλούς Σαμα­ρείτες” πανίδας και χλωρίδας. Εύγε λοιπόν των Συναδέλφων μας που μας παραδειγματίζουν.

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων