Ζ’ Κ.Ο.Θ.- Πάταξη λαθροθηρίας

0

1781-zkothlogo.gif

Ζ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΔΟΣ:ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 25 ΛΑΡΙΣΑ- Τ.Κ. 41223
ΤΗΛ: 2410 282982 & 2410 231297 FAX: 2410 282982
Url: www.komthes.gr
e-mail: komthes@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέες μεγάλες επιτυχίες των Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας στην πάταξη της λαθροθηρίας.

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, πρώτο σαββατοκύριακο μετά την λήξη την κυνηγετικής περιόδου για τον λαγό (10 Ιανουαρίου) στην περιοχή Σαριγκιόλ Βελεστίνου οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες συνέλαβαν έναν κυνηγό που κυνηγούσε μπεκάτσες να έχει θηρεύσει, παράνομα βέβαια, ένα λαγό. Κατασχέθηκαν ο λαγός και τα μέσα παράνομης θήρας (όπλο – φυσίγγια) και υποβλήθηκε η σχετική μήνυση.

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στο όρος Μαυροβούνι Αγιάς συνελήφθησαν από Ομοσπονδιακούς φύλακες θήρας, μετά από ολοήμερη παρακολούθηση, πέντε κυνηγοί οι οποίοι θήρευσαν μέσα στο καταφύγιο άγριας ζωής Πολυδενδρίου 2 ζαρκάδια τα οποία είχαν τεμαχίσει και μετέφεραν σε σάκους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 3 εξ αυτών με τα όπλα και τα σκυλιά χωρίς όμως τα παράνομα θηρευμένα ζώα προπορευόταν των άλλων δύο που μετέφεραν τα ζαρκάδια τουλάχιστον μιας ώρας ελέγχοντας την περιοχή για θηροφύλακες.

Στην περίπτωση που η περιοχή θα ήταν “καθαρή” θα δινόταν το ΟΚ μέσου VHF για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι λαθροθήρες με τα ζαρκάδια. Έχουν γνώση όμως οι θηροφύλακες οι οποίοι μέσα από το κατασχεμένο VHF προσποιήθηκαν τους λαθροθήρες δίνοντας το ΟΚ για να πέσουν στη συνέχεια στην “φάκα” και οι υπόλοιποι 2 λαθροθήρες που μετέφεραν τα παράνομα θηρευμένα ζώα.

Κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια, άδειες θήρας, ένα τσεκούρι, VHF και τα τεμαχισμένα ζαρκάδια ενώ οι λαθροθήρες οδηγήθηκαν με την αυτόφωρο διαδικασία στον Εισαγγελέα Λάρισας ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο.

Επίσης τον Δεκέμβριο εντοπίστηκε από τους Ομοσπονδιακούς φύλακες θήρας μέσα στο καταφύγιο Άγριας Ζωής Πολυδενδρίου ζαρκάδι να έχει πιαστεί σε δόκανο το οποίο ακρωτηρίασε το πόδι του.

Δυστυχώς το άτυχο ζώο βρήκε οδυνηρό θάνατο από το δόκανο που τοποθέτησαν οι εγκληματίες της φύσης για την αποκόμιση του εύκολου κέρδους από την πώληση κρέατος ζαρκαδιού και αγριόχοιρου.

Κάνουμε παράκληση σε όλους τους πολίτες να μην αγοράζουν κρέας θηραμάτων που δεν συνοδεύεται από τιμολόγιο (προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες) γιατί αφενός με την αγορά δίνουν το κίνητρο σε αυτούς τους ασυνείδητους να δυναστεύουν την πανίδα και αφετέρου το κρέας αυτών των θηραμάτων είναι άκρως επικίνδυνο λόγο των άθλιων συνθηκών υγιεινής απόκτησης και συντήρησης του κρέατος καθώς και πολλών ωρών παραμονής των θανατωμένων ζώων στην ύπαιθρο που πολλές φορές φτάνει και τις δύο ημέρες.

Εξάλλου η ποιότητα του κρέατος που προέρχεται από ζώα που πιάστηκαν σε δόκανο είναι αφάνταστα χαμηλότερη του κανονικού λόγου των τοξίνων που εκκρίνει ο οργανισμός του ζώου από την πολύωρη αγωνία πριν επέλθει ο θάνατος!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων