Νέα σύλληψη λαθροθήρων στα Χανιά

0

Α΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΚΡΗΤΗΣ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Πειραιώς 1-5 (κτίριο Πλάζα)
73131 Χανιά
τηλ: 28210-98147 – 28210-98112
e-mail: akokd@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα σύλληψη λαθροθήρων στα Χανιά

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2006, στις 22:30, συνελήφθησαν από μέλη της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής σε αγροτική περιοχή του χωριού Πλακάλωνα Κολυμβαρίου 2 άτομα για παράνομη θήρα τη νύχτα, με τη χρήση προβολέα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών όπου με εντολή του Εισαγγελέα κρατήθηκαν. Στη συνέχεια οι θηροφύλακες πήγαν στη Δ/νση Δασών Χανίων όπου υπεβλήθη μήνυση κατά των συλληφθέντων και παρέδωσαν τα κατασχεθέντα φονευθέντα θηράματα (2 λαγοί, ένα κουνέλι και 2 μπεκάτσες), καθώς επίσης, ένα αγροτικό αυτοκίνητο, μια καραμπίνα, 25 φυσίγγια, μια φυσιγγιοθήκη, ένα μαχαιρίδιο και ένα φορητό προβολέα.

Η σύλληψη αυτή προστίθεται σε μια αλυσίδα παρόμοιων συλλήψεων που έχει πραγματοποιήσει η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Κρήτης – Δωδεκανήσου τον τελευταίο καιρό, τόσο στα Χανιά όσο και στην υπόλοιπη Κρήτη και Δωδεκάνησα. Η Θηροφυλακή θα συνεχίσει το έργο της με αμείωτη ένταση προκειμένου κάποια μέρα να εξαλειφθεί το νοσηρό φαινόμενο της παράνομης νυχτερινής θήρας που προσβάλλει τον κυνηγετικό κόσμο και έχει καταστροφικές συνέπειες στα θηράματα.

Ν. ΚΟΥΚΑΚΗΣ
Πρόεδρος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων