Εγκαινιάστηκε νέος πυρήνας προσαρμογής θηραμάτων της ΚΟ Θεσσαλίας

0

2029-klovos.jpg

Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ
———————————–
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
————————————
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΔΟΣ:ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 25 ΛΑΡΙΣΑ- Τ.Κ. 41223
ΤΗΛ: 2410-282982 & 2410-231297 FAX: 2410-282982
Url : www.komthes.gr e-mail : komthes@otenet.gr

Λάρισα: 15/2/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου έγιναν τα εγκαίνια και η παράδοση από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας στον Κυνηγετικό Σύλλογο Λάρισας, του πυρήνα προσαρμογής και απελευθέρωσης φτερωτών θηραμάτων στον Πυργετό Λάρισας.
Ο συγκεκριμένος πυρήνας κατασκευάστηκε από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας μέσα από το πρόγραμμα ‘’ Βελτίωση των βιοτόπων και ενίσχυση θηραμάτων στην Ελλάδα ΄΄ της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος αποκλειστικά με χρήματα των κυνηγών.

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η άρτια προσαρμογή των εκτρεφόμενων φασιανών στις εδαφοκλιματολογικές και τροφικές συνθήκες της περιοχής καθώς και η ορθολογική απελευθέρωση τους στο φυσικό περιβάλλον για τον εμπλουτισμό της ευρύτερης περιοχής. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κύριος Ευάγγελος Μπαλατσός τονίζοντας την σπουδαιότητα του έργου για την επιτυχή επαναφορά του φασιανού στην Θεσσαλία ανακοίνωσε την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου δικτύου ανάλογων έργων σε όλη την Θεσσαλία.

Ήδη στον πυρήνα φιλοξενούνται 250 φασιανοί οι οποίοι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα απελευθερωθούν για αν αποτελέσουν τους γεννήτορες της επερχόμενης αναπαραγωγικής περιόδου.

Η παραλαβή του έργου εκ μέρους του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας έγινε από επιτροπή του ΔΣ του συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Καραούζα Αθανάσιο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Το γραφείο Τύπου της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων