Άμεση κινητοποίηση της ΚΟΜΑΘ για την πυροπροστασία των δασών.

0

Κατά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο ενεργός και ουσιαστική ήταν η συμμετοχή των κυνηγετικών οργανώσεων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης για την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές. Σε πρώτη φάση διέθεσαν το υπαλληλικό προσωπικό τους και τον εξοπλισμό τους (τετρακίνητα οχήματα, κ.ά) για συνεχείς περιπολίες, ενώ επίσης κατήρτισαν καταλόγους εθελοντών κυνηγών, οι οποίοι συμμετείχαν σε αρκετές περιπτώσεις, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης και όλοι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του νομού Θεσσαλονίκης τόνισαν τη διάθεση τους για ακόμα πιο ουσιαστική συμβολή. Αντίστοιχες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες Νομαρχίες, όπου η ενεργός συμμετοχή των κατά τόπους Κυνηγετικών Συλλόγων αποδεικνύουν έμπρακτα τη δύναμη του εθελοντισμού από τους κυνηγούς

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης καλεί τον κάθε κυνηγό να είναι σε εγρήγορση, να επανδρώσει τις εθελοντικές ομάδες των Κυνηγετικών Συλλόγων, ενώ παράλληλα κατά την άσκηση της δραστηριότητάς του να ειδοποιήσει άμεσα τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση που εντοπίσει εστία πυρκαγιάς ή απόπειρα εμπρησμού.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων