Σε εγρήγορση οι θηροφύλακες της ΚΟ Πελοποννήσου

0

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 Τ.Κ. 26222
ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
E-mail: info@kynomp.gr

ΠΑΤΡΑ 25 – 9 – 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εγρήγορση βρίσκονται (όπως πάντα άλλωστε) οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, γεγονός το οποίο καταδεικνύεται και από τις πιστοποιήσεις παραβάσεων των Νόμων περί θήρας που προέβησαν κατά το τελευταίο τριήμερο.

Πιο συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν παραβάσεις στις περιοχές ευθύνης των εξής Κυνηγετικών Συλλόγων:

Εντός των ορίων του Κ.Σ. Πατρών, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πατρών και έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, βρέθηκαν δύο άτομα να θηρεύουν παράνομα εντός Καταφυγίου Άγριας Ζωής, εκ των οποίων το ένα άτομο στερείτο άδειας θήρας. Επίσης ευρέθησαν άλλα δύο άτομα να κυνηγούν παράνομα χωρίς την απαραίτητη άδεια θήρας.

Εντός των ορίων του Κ.Σ. Καλαβρύτων συνελήφθησαν τέσσερα άτομα να έχουν θηρεύσει πέρδικες παράνομα, αφού το κυνήγι της πέρδικας ξεκινά 3-10-07. Επίσης το βράδυ της 23-9-07 ασυνείδητος τυφεκιοφόρος πυροβόλησε και σκότωσε αγριογούρουνο αλλά επειδή οι Θηροφύλακες τον αντελήφθησαν, παράτησε την λεία του και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ακολούθησε την άλλη μέρα εκποίηση του κατασχεθέντος θηράματος.

Εντός των ορίων του Κ.Σ. Τρίπολης και σε συνεργασία με το Δασαρχείο Τριπόλεως συνελήφθησαν τρία άτομα να έχουν θηρεύσει πέρδικες παράνομα καθώς επίσης σε άλλη περίπτωση έγινε κατάσχεση ηχομιμητικών συσκευών.

Στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 ηχομιμητικές συσκευές οι οποίες είχαν τοποθετηθεί από τους γνωστούς-άγνωστους άνανδρους κασετοφονιάδες.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες, που εκτός των κατασχέσεων των πειστηρίων (όπλα, θηράματα κ.τ.λ.), σε κάποιες των περιπτώσεων έφταναν μέχρι και στην διαδικασία του αυτοφώρου!!!

– Ο Πρόεδρος – – Ο Γ. Γραμματέας –
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων