Απάντηση του Ωρίωνα στο ΣΥΡΙΖΑ για τις αβάσιμες καταγγελίες

0

Ω Ρ Ι Ω Ν – Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2, 15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net. gr orion@orion. net.gr Αθήνα, 8/10/2007

Προς: κ.Αθ.Λεβέντη,
κ.Αλ.Αλαβάνο,
Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ.
Κοιν: Βουλή των Ελλήνων, Υπ.Αγρ.Ανάπτυξης,
Κόμματα, Εφημερίδες,
Κυνηγετικές Οργανώσεις,
Κυνηγετικά ΜΜΕ, Ιστοσελίδες.

Θέμα: Απάντηση στην ερώτηση του κ.Λεβέντη περί Πάρνηθας.

κ.Λεβέντη,

την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί από την κοινωνία να μη χαρακτηρίζει μια οικογένεια από τις αποδεδειγμένα εγκληματικές πράξεις ενός τέκνου της, εσείς με την ερώτησή σας στη βουλή καλείτε την ίδια κοινωνία να στιγματίσει μια οικογένεια 250.000 μελών εξαιτίας των υποτιθέμενων πράξεων κάποιων αγνώστων.

Θεωρούμε λοιπόν τη στάση σας εξόχως υποκριτική και δόλια. Ο μόνος ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ αυτή τη στιγμή κ.Λεβέντη είστε ΕΣΕΙΣ! Γιατί είτε γνωρίζετε πρόσωπα και καταστάσεις για το έγκλημα που αναφέρετε και δεν καταφεύγετε στη δικαιοσύνη, ή δεν γνωρίζετε τίποτα και στηριζόμενος σε φήμες και σχόλια καφενείων λοιδορείτε και συκοφαντείτε ένα σημαντικό αριθμό Ελλήνων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο παραπληροφορώντας τον λαό.

Κύριε Αλαβάνο,

σας καλούμε να νουθετήσετε τον βουλευτή σας και να του εξηγήσετε το βάρος που συνεπάγονται παρόμοιες τοποθετήσεις στο κοινοβούλιο. Ακόμη, ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σας καλούμε να μας εκφράσετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την επίσημη θέση του κόμματός σας σχετικά με το κυνήγι… Είναι η υιοθέτηση της πλήρους απαγόρευσής του ή τα όσα μας μεταφέρθηκαν από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στις 14/2/2007, περί αναγνώρισης της μέχρι τώρα προσφοράς των κυνηγών στα περιβαλλοντικά θέματα;

Επειδή στα μέλη σας περιλαμβάνετε και τον πρόεδρο του WWF Ελλάδος, ρωτήστε να μάθετε ποιοι έσπευσαν ΠΡΩΤΟΙ να βοηθήσουν και να περιθάλψουν τα ελάφια της Πάρνηθας και εξακολουθούν να περιπολούν στα καμμένα.

Οι Έλληνες κυνηγοί με την τακτική χρηματική συνδρομή τους και την καθημερινή παρουσία τους στα βουνά και τους κάμπους της πατρίδας μας, εδώ και δεκαετίες είναι οι αυθεντικοί προστάτες της φύσης. Η απαγόρευση του κυνηγιού – με τρανό πρόσφατο παράδειγμα αυτό της λίμνης Κορώνειας – αφήνει απλά χώρο στους βιαστές της φύσης να δρουν ανενόχλητα.

Προστασία της φύσης από τον καναπέ και την πλατεία Συντάγματος δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Απαιτώντας την απάντηση σας…

Για τον Ωρίωνα,
O Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας
Μίλτος Φακιώλας Νίκος Παπαϊωάννου

Παρατίθεται παρακάτω ως αναφορά η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αθ.Λεβέντη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

Θέμα: Αφανίζεται το προστατευόμενο είδος των ερυθρών ελαφιών της Πάρνηθας

Η τεράστια καταστροφή από τις πρόσφατες φωτιές στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας είχε επιπτώσεις σε όλο το οικοσύστημα. Το σπάνιο και προστατευόμενο είδος των ερυθρών ελαφιών που ζούσε στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, έχασε το βιότοπό του, τις πηγές και τους χώρους εξεύρεσης τροφής, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η επιβίωσή του. Ταυτόχρονα βρέθηκαν στο στόχαστρο ασυνείδητων κυνηγών. Πάνω από 50 ελάφια υπολογίζεται ότι έχουν σκοτώσει κυνηγοί στη δασική περιοχή που εκτείνεται από το Μάζι μέχρι τα Δερβενοχώρια.

Επειδή τα θέμα είναι πολύ σοβαρό και τα ελάφια που κατάφεραν να διαφύγουν της πυρκαγιάς, έχασαν τη σιγουριά του Εθνικού Δρυμού στον οποίο φιλοξενούνται και βρίσκονται ξαφνικά στο έλεος των κυνηγών θα πρέπει να ληφθεί άμεση μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, διότι κάθε μέρα που περνάει συνιστά πλήγμα στην πανίδα μας, αλλά και στην αξιοπρέπειά μας. Οι ελάχιστοι θηροφύλακες, που καλύπτουν την περιοχή δεν επαρκούν. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει στην Εθνικό Δρυμό δεν τηρείται.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει άμεσα:

* Για την επιβίωση των ερυθρών ελαφιών της Πάρνηθας, την απαγόρευση της κυκλοφορίας και του κυνηγιού σε όλη την καμένη περιοχή;
* Να κηρυχθεί άμεσα προστατευόμενη η περιοχή με στόχο την προστασία των ορεινών όγκων και των ζώντων οργανισμών που βρίσκονται μέσα σε αυτή;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων