Νεκρός ψαράς απο δυναμίτιδα

0

Θανάσιμος τραυματισμός

Θανάσιμα τραυματίσθηκε 37χρονος ψαράς, στο Ακρωτήρι Σταλαμάτας του Βόρειου Ευβοϊκού, από δυναμίτιδα.

Δίωξη για τρία αδικήματα από τα οποία το ένα σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Λαμίας σε βάρος 58χρονου από τη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας, ο οποίος κατηγορείται ότι έριξε δυναμίτη στη θαλάσσια περιοχή της Μαλεσίνας και προκάλεσε το θάνατο αυτοδύτη που ψάρευε εκεί μαζί με φίλο του. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί και πήρε προθεσμία για την Πέμπτη, ενώ μέχρι τότε διατάχθηκε η κράτησή του.

Όλα εξελίχθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι τις 28ης Οκτωβρίου, όταν ανασύρθηκε νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή “Σταλάματα” της Μαλεσίνας ένας 39χρονος αλιέας από τη Χαλκίδα, ο οποίος μαζί με έναν 37χρονο φίλο του, σύμφωνα με το Λιμενικό, ψάρευαν παράνομα όστρακα χωρίς να έχουν τον προβλεπόμενο σημαντήρα που ειδοποιεί για τη θέση τους .

Σύμφωνα με την κατάθεση του 37χρόνου, ενώ οι δύο τους ήταν στο βυθό σε βάθος 7- 8 μέτρων και σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από την ακτή, αισθάνθηκαν δύο εκκωφαντικούς θορύβους”. Όπως περιέγραψε ο 37χρονος, όταν βγήκε στην επιφάνεια είδε “έναν άνθρωπο σε μικρή απόσταση να ετοιμάζεται να κάνει και άλλη ρίψη δυναμίτη, ενώ απομακρύνθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί”. Μάλιστα, ο 37χρονος αυτοδύτης ήταν αυτός που ανέσυρε το νεκρό φίλο του από βάθος 3 μέτρων και τον μετέφερε στην ακτή.

Αμέσως, ξεκίνησε έρευνα για να τον εντοπισμό του δράστη. Οι υποψίες των λιμενικών επικεντρώθηκαν σε έναν 58χρονο, κάτοικο της Μαλεσίνας, και η προσαγωγή του στο Λιμενικό Σταθμό της Λάρυμνας έγινε χθες το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ο 58χρονος αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό, ενώ, αντίθετα, ο αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίζεται ότι στο πρόσωπο του 58χρονου αναγνώρισε το δράστη της ρίψης του δυναμίτη στη θάλασσα.

Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν παρόμοια περιστατικά, στα οποία είχαν προκληθεί αυτοτραυματισμοί, είτε μικροτραυματισμοί, που όμως δεν καταγγέλθηκαν στις λιμενικές αρχές.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων