Συνάντηση του ΔΣ της ΚΣΕ με τον κ. Κιλτίδη

0

2199-ksellas.jpg
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63
Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755
http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

ΑΘΗΝΑ 30-10-2007
Αριθμ.Πρωτ.: 949

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος έγιναν δεκτοί από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη, υπεύθυνο για τα Δάση και τη Θήρα, για μια διεξοδική ενημέρωση επί των κυριοτέρων θεμάτων που απασχολούν την Συνομοσπονδία και τον κυνηγετικό κόσμο.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ότι η εξασφάλιση της κυνηγετικής δραστηριότητας στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας που ορίζονται από το Νόμο και την κυνηγετική ηθική αποτελεί κοινό στόχο και τόπο τόσο του Υπουργείου όσο και της ΚΣΕ.

Ο στόχος αυτός αναλύθηκε εκτενώς αποτελώντας την κυρίως βάση της μακράς και εποικοδομητικής συζήτησης κατά την οποία αναπτύχθηκαν τα φιλοπεριβαλλοντικά προγράμματα και οι φιλοθηραματικές δράσεις που υλοποιούνται και είναι σε εξέλιξη από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις κατά τα τελευταία χρόνια σε όλη τη χώρα, τόσο στον τομέα των επιστημονικών μελετών όσο και στον τομέα των συγκεκριμένων παρεμβάσεων στη φύση.

Είναι σημαντικό να τονιστεί η γνώση των δραστηριοτήτων των Κυνηγετικών Οργανώσεων από τον κ. Υφυπουργό, ο οποίος εξήρε την φιλοπεριβαλλοντική δραστηριοποίηση των κυνηγών και ζήτησε την περαιτέρω εντατικοποίηση των δράσεων αυτών αναγνωρίζοντας αφενός τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική φύση και αφετέρου την προσπάθεια που καταβάλλουν οι κυνηγετικές οργανώσεις.

Συγκεκριμένα και στο πλαίσιο αυτής της προσφοράς στο περιβάλλον τονίστηκε η ανάγκη:

α) της ενίσχυσης της λειτουργίας της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων λόγω του από όλους αναγνωρισμένα πολύτιμου έργου της και της πολύ μεγάλης προσφοράς της,

β) της άμεσης τροποποίησης των καταστατικών της ΚΣΕ και των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών, σε πρώτη φάση, η οποία θα διευκολύνει τη δραστηριοποίησή τους σε μεγαλύτερο εύρος φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων στο μέλλον και θα βελτιώνει τη λειτουργικότητά τους,

γ) της εντατικοποίησης των δράσεων του προγράμματος Βελτίωσης των Βιοτόπων, το οποίο αναγνωρίστηκε ως άμεση και χειροπιαστή παρέμβαση για την επίτευξη της αναβάθμισης της ποιότητας της ελληνικής υπαίθρου και την αύξηση της βιοποικιλότητας.

δ) της προώθησης των ορθολογικών απελευθερώσεων με γενετικά ελεγμένα θηραματικά είδη που προτείνουν οι κυνηγετικές οργανώσεις προκειμένου να ενισχυθεί η πανίδα και να εξισορροπηθεί η κυνηγετική πίεση σε είδη και σε περιοχές.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Υφυπουργό για την θέληση του να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τις Κυνηγετικές Οργανώσεις και το περιβάλλον με μια ειλικρινή συνεργασία η οποία εξασφαλίζει και ενισχύει τον αποτελεσματικό διαχειριστικό ρόλο των Κυνηγετικών Οργανώσεων προς όφελος του περιβάλλοντος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων