Ανακοίνωση της ΚΣΕ για τη νέα ρυθμιστική

0

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63
Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755
http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

ΑΘΗΝΑ 14-11-07
Αριθ. Πρωτ.: 1010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ανεστάλη η κυνηγετική δραστηριότητα, εκδόθηκε νέα Ρυθμιστική (αριθ. πρωτ. 103305/6093/14-11-2007) με την οποία μπορούμε να συνεχίσουμε το κυνήγι μας.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κων/νο Κιλτίδη για την αμεσότητα με την οποία αντιμετώπισε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και προχώρησε στην έκδοση της νέας Ρυθμιστικής Απόφασης.

Η νέα Ρυθμιστική καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί των οποίων είχαμε αποστείλει και τις δικές μας εισηγήσεις. Πράγματι, η νέα Ρυθμιστική βασίζεται στην ύπαρξη σχετικής Μελέτης που εξασφαλίζει την οικολογική ισορροπία των θηραμάτων μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές εξετάζοντας τη συνέχεια του βιότοπου στην ευρύτερη περίμετρο της καμένης έκτασης, την πληθυσμιακή κατάσταση των θηραμάτων πριν την φωτιά στην καμένη έκταση και μετά τη φωτιά στην περίμετρο αυτής, τη γειτνίαση της καμένης έκτασης με ήδη υφιστάμενες απαγορεύσεις θήρας, την αλληλεπίδραση του συνόλου των καμένων εκτάσεων σε ολόκληρη τη γεωγραφική περιφέρεια κάθε πληγέντος Νομού για κάθε θηραματικό είδος χωριστά, την κυνηγετική πίεση πριν τη φωτιά προβλέποντας τη μετάθεση της κυνηγετικής πίεσης μετά τη φωτιά, τα βιολογικά χαρακτηριστικά των θηραμάτων που ενδιαιτούνταν στις καμένες εκτάσεις καθώς και τη δυνατότητα ανάκαμψης του κάθε καμένου βιοτόπου συνεκτιμώντας και πλήθος εδαφολογικών δεδομένων.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την έγκαιρη προετοιμασία, η οποία προσφέρει τα απαιτούμενα εφόδια για να αντεπεξέλθουμε με αποτελεσματικότητα στις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα ή και στο μέλλον.

Πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι οι κυνηγοί σεβάστηκαν την Απόφαση του Σ.τ.Ε. και ανέστειλαν την κυνηγετική τους δραστηριότητα. Αυτό αποδεικνύει το επίπεδο των κυνηγών μελών μας και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις Κυνηγετικές Οργανώσεις που συνέβαλλαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το γεγονός ότι οι Κυνηγετικές Οργανώσεις είμαστε εφοδιασμένοι με μελέτες, έρευνες και στοιχεία αποτελεί το μοναδικό τρόπο για να αντιμετωπίζουμε αρνητικές για το κυνήγι καταστάσεις, που λόγω λοιπών περιβαλλοντικών προβλημάτων είναι την εποχή αυτή ιδιαίτερα έντονες.

Σημειώνεται ότι στη νέα Ρυθμιστική η θήρα του αγριόχοιρου στην Πελοπόννησο σταματάει στις 15 του Δεκέμβρη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων