Σεμινάρια της «Καλλιστούς» για τις δασικές πυρκαγιές

0

Κύκλο Σεμιναρίων της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ», θα φιλοξενήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η έναρξη των σεμιναρίων θα είναι αφιερωμένη στο θέμα «Δασικές Πυρκαγιές: οι περσινές καταστροφές, η πολιτική δασοπροστασίας, η συμμετοχή των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των εθελοντών».

Ποιες ήταν οι απώλειες για την άγρια ζωή και τη φύση των περυσινών καταστροφών; ποιοι παράγοντες οδήγησαν ως εκεί; ποια λάθη έγιναν; ποιοι είναι οι φετινοί κίνδυνοι; ποιος ο ρόλος των περιβαλλοντικών οργανώσεων και της κοινωνίας; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που συζητήθηκαν στο πρώτο Σεμινάριο που έγινε την  Τρίτη 13 Μαΐου 2008 και ώρα 17.00, στο 10ο όροφο του τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ., με τη συμμετοχή δασολόγων και εκπροσώπων περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Να σημειωθεί ότι μόνο πέρυσι, κάηκαν 3,5 εκατομμύρια στρέμματα γης (1,5 από αυτά δασικής) ή με άλλα λόγια το 2,65% της έκτασης της χώρας!   Τα σεμινάρια απευθύνονται σε φοιτητές και φοιτήτριες, εθελοντές/τριες, δημοσιογράφους και σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για την προστασία της άγριας ζωής. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Όσοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν βεβαίωση συμμετοχής.  Για περισσότερες πληροφορίες: «Καλλιστώ» τηλ.  2310252530

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων