Μνημόνιο συνεργασίας WWF και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

0

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Γενικό Διευθυντή του Παγκοσμίου Ταμείου για τη Φύση – W.W.F – Ελλάς κ. Δημήτρη Καραβέλλα με αντικείμενο τη διατήρηση, αειφορική διαχείριση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, περιλαμβανομένων και των δασών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της W.W.F. – Ελλάς, στις 15-5-2008 ο κ. Υφυπουργός εκθείασε το σημαντικό της έργο στην υπόθεση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος ενώ τόνισε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα υπερασπίσει με σύνεση αλλά και με δυναμισμό το φυσικό υπόβαθρο του περιβάλλοντος, που είναι ο δασικός χώρος.

Ο κ. Καραβέλλας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Κιλτίδη για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει τη W.W.F. – Ελλάς και τόνισε ότι η περιβαλλοντική οργάνωση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η συμπληρωματική δράση που ασκεί για το φυσικό περιβάλλον να αξιοποιηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνονται μέτρα πολιτικής για τα δάση και το φυσικό περιβάλλον, η παροχή επιστημονικών παροχών – γνωμών, δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης κοινού.

Στη συνέχεια ο κ. Υφυπουργός δέχθηκε στο γραφείο του το Γενικό Διευθυντή της Ορνιθολογικής Εταιρίας κ. Ξενοφών Κάππα και την υπεύθυνη Περιβάλλοντος της εν λόγω εταιρίας κ. Κατερίνα Περράκη και συζήτησαν τρόπους συνεργασίας σε θέματα προστασίας των άγριων πουλιών και των βιοτόπων της χώρας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων