Παν-Θηρας 2008

0

panthiras.jpg

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, κατέγραψε τις σημαντικότερες δράσεις της και τα επιστημονικά πονήματα των συνεργατών της αλλά και άλλων ομοσπονδιών, στην ετήσια έκδοση ΠΑΝ-ΘΗΡΑΣ που για 8η χρονιά εκδίδει και αποτελεί το επιστημονικό βήμα της κυνηγετικής οικογένειας.

Στις 200 σελίδες της τρέχουσας έκδοσης εκτός των χρηστικών πληροφοριών που υπάρχουν, ο κυνηγός μπορεί να ενημερωθεί με τον πλέον εμπεριστατωμένο τρόπο για θέματα όπως: Η θήρα ως εναλλακτική καλλιέργεια, Εθνικά πάρκα και κυνηγετικές απαγορεύσεις, Η αλλαγή της γενετικής δομής των αγριόχοιρων, Η αρπακτικότητα της αλεπούς, Η φαινολογία της μπεκάτσας στη βορειοδυτική Ελλάδα…

Για άλλη μια φορά η ΚΟΜΑΘ αποδεικνύει πως οι κυνηγετικές οργανώσεις δεν ασχολούνται μόνο με τη διαχείριση της “καθημερινότητας” των κυνηγών αλλά παράγουν σημαντικό επιστημονικό έργο το οποίο μπορούν και πρέπει να το διαχέουν στην κυνηγετική βάση.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ Ιωάννης Πολυχρόνης δίνει το στίγμα και τη “φιλοσοφία” πάνω στην οποία κινήθηκε η έκδοση αυτή.

” Η ετήσια έκδοση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης «ΠΑΝ­ΘΗΡΑΣ, τα πάντα περί θήρας» ήδη έφθασε στο 8ο του τεύχος. Όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί ένα σταθερό βήμα επικοινωνίας της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ με τους κυνηγετικούς φορείς, τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας και της αυτοδιοίκησης, τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, αλλά και τους μεμονωμένους κυνηγούς και πολίτες.
Μέσα από τις σελίδες του παρέχεται ενημέρωση σε πολλά ζητήματα που αφορούν την προστασία και διαχείριση της άγριας πανίδας και όχι κατ’ ανάγκη μόνο των θηραματικών ειδών. Είναι κοινή διαπίστωση πως η άγρια πανίδα και το φυσικό περιβάλλον γενικότερα χρειάζονται την συνδρομή όλων μας με σταθερό και όχι ευκαιριακό τρόπο, μέσα από σχέδια ολοκληρωμένης διαχείρισης, μακριά από τις μονολιθικές απόψεις των στείρων απαγορεύσεων.
Στην φετινή του έκδοση ο «ΠΑΝ-ΘΗΡΑΣ» περιλαμβάνει αρκετές από τις ερευνητικές εργασίες των κυνηγετικών οργανώσεων, που καταδεικνύουν με τον πλέον σαφή τρόπο το ενδιαφέρον αλλά και την ικανότητα τους να προσεγγίσουν τεκμηριωμένα και με σοβαρότητα τα τρέχοντα περιβαλλοντικά ζητήματα.
Με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα ευθύνης παραδίδω προς κρίση, ενημέρωση και επικοινωνία μαζί σας, το νέο τεύχος του «ΠΑΝ-ΘΗΡΑΣ, τα πάντα περί θήρας» πιστεύοντας ότι στις σελίδες του θα βρείτε θέματα σύγχρονα και χρήσιμα.”

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων