SOS εκπέμπει η Ρόδος

0

damadama.jpg

Άμεσα έργα προστασίας των καμένων εκτάσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του Φράγματος Γαδουρά, ζητεί ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης με επιστολή του προς την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Υδραυλικών Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ. Παράλληλα, ζητά μέτρα προστασίας για την άγρια πανίδα του νησιού όπως το μοναδικό στην Ελλάδα ελάφι dama-dama. Το κατεπείγον αίτημα υποβάλλεται λόγω της τεράστιας σημασίας του έργου για το νησί, και προκειμένου να προληφθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία του.

Επίσης, στη συντονισμένη επιχείρηση τροφοδοσίας των ελαφιών στις καμένες εκτάσεις της Ρόδου συμμετέχει ενεργά η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Δωδεκανήσου, υποστηρίζοντας το έργο της Διεύθυνσης Δασών.

Στο πλαίσιο της όλης προσπάθειας, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Σύλλογος CB και ο Κυνηγετικός Σύλλογος, συγκεντρώνονται οι κατάλληλες τροφές στο πυροφυλάκιο Πολυστράτου στα Λάερμα. Να σημειωθεί, ότι οι τροφές για τα ελάφια προσφέρονται από ιδιώτες του νησιού. Η ευθύνη της διανομής των τροφών ανήκει αποκλειστικά στο Δασαρχείο, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22410. 43690.

Εξ άλλου, με εντολή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπου Κόκκινου για την προστασία των δασικών περιοχών της Ρόδου που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά απαγορεύεται η βόσκηση στις καμένες περιοχές.

Όπως σημειώνεται η εντολή δόθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της βόσκησης στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που θα εμποδίζει την φυσική αναγέννηση αλλά και την κατανάλωσης των παρεχόμενων ζωοτροφών από ανεξέλεγκτα κατσίκια με αποτέλεσμα ο τοπικός πληθυσμός της άγριας πανίδας μας και ιδιαίτερα του ελαφιού που κινδυνεύει

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων