Η ΚΣΕ στηλιτεύει την αυθαιρεσία των υπηρεσιών στο Δέλτα του Έβρου

0

H ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ σε έγγραφο που απέστειλε προς το Τμήμα Περιβάλλοντος & Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου, το οποίο κοινοποίησε στον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Σταύρο Καλογιάννη, στο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Δημήτριο Σταμάτη, στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου κ.α.
στηλιτεύει την αυθαιρεσία των υπηρεσιών στο Δέλτα του Έβρου
Αναλυτικά η επιστολή, που υπογράφεται απο τον Πρόεδρο της ΚΣΕ Ν. Παπαδόδημα  και τον Γεν. Γραμματέα Ιω. Πουλόπουλο αναφέρει:        “Χαιρόμαστε για τη διορθωτική κίνηση της υπηρεσίας σας που πραγματοποιήθηκε με το έγγραφο σας “ορθή επανάληψη” με αριθ. πρωτ. Ι-840/08 της 21-5-08 με το οποίο αφαιρέθηκε η με χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, κατά συνέπεια απολύτως αυθαίρετη, αναφορά “άσκησης θήρας σε απαγορευμένη περιοχή” του προηγούμενου εγγράφου σας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την διόρθωση αυτή.

Επιθυμούμε όμως να τονίσουμε ότι, αποτελεί πλήγμα για την αξιοπιστία του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, αλλά και των εμπλεκομένων δημοσίων υπηρεσιών, η απόδοση σε πολίτες του ποινικού, μεταξύ άλλων, αδικήματος της λαθροθηρίας χωρίς κανένα πειστικό στοιχείο. Αποδεικνύει την αντικυνηγετική θέση των υπευθύνων και την προειλημμένη απόφασή τους ν’ αποδίδουν τα πάντα σε λαθροκυνηγούς!

Έχουμε πολλές φορές και το επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, δηλώσει ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος περνάει μέσα από μια ειλικρινή συνεργασία των αρμοδίων φορέων με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις που είναι οι χρήστες των πόρων της άγριας ζωής, οι πραγματικοί διαχειριστές της φύσης. Σ’ αυτό το κάλεσμα της απαραίτητης για το συμφέρον του περιβάλλοντος συνεργασίας, δεν έχει υπάρξει ειλικρινής ανταπόκριση από την πλευρά των δημοσίων υπηρεσιών (όχι όλων) και των αρμοδίων φορέων του δημοσίου.

Δημιουργώντας αρνητικά αποτελέσματα στους κυνηγούς απομακρύνουμε τους κατ’ εξοχήν προστάτες της φύσης.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων