Σεμινάρια νέων κυνηγών απο τον ΚΣ Βέροιας

0

Το Δ.Σ. του  Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας, αντιλαμβανόμενο την αυξημένη ανάγκη για ενημέρωση και πιο ολοκληρωμένη κατάρτιση των Κυνηγών σε θέματα που αφορούν στη θήρα και τη διαχείριση του περιβάλλοντος γενικότερα, διοργάνωσε την Τετάρτη 3/9/2008, το πρώτο προαιρετικό Σεμινάριο Νέων Κυνηγών Βέροιας.

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου και συμμετείχαν 4 νέοι Κυνηγοί, οι οποίοι το ίδιο πρωί είχαν περάσει με επιτυχία τις αντίστοιχες εξετάσεις παρουσία Δασικού Υπαλλήλου.

Ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης, Δασολόγος, Αλέξανδρος Γκάσιος, μίλησε με τους συμμετέχοντες για την ασφάλεια στο κυνήγι και την ασφαλή χρήση του όπλου, καθώς και για τον τρόπο αναγνώρισης θηραμάτων, με παρουσιάσεις διαφανειών που είχαν διαμορφωθεί για το συγκεκριμένο σκοπό.

Στο τέλος των παρουσιάσεων, οι τέσσερις νέοι κυνηγοί, παρέλαβαν από ένα Κυνηγετικό Εγχειρίδιο 2006 της ΚΟΜΑΘ από το οποίο θα μπορούν στο μέλλον να αντλήσουν αρκετές πληροφορίες γύρω από το κυνήγι.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από γόνιμο διάλογο σε ευχάριστο κλίμα και αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βέροιας για ολοκληρωμένη κατάρτιση και ενημέρωση των νέων αλλά και των έμπειρων Κυνηγών.

Με δεδομένο το γεγονός πως η παραπάνω συνάντηση δεν ήταν υποχρεωτική για τους συμμετέχοντες, ο Πρόεδρος Αθανάσιος Δήμου και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Σ. Βέροιας συγχαίρουν τους Μάγγα Παντελή, Ποτουρίδη Κωνσταντίνο, Αγγελάκη Χρήστο και Agim Musta, που διέθεσαν το χρόνο και την προσοχή τους και εύχονται η στάση τους να αποτελέσει παράδειγμα ενεργού συμμετοχής στα κυνηγετικά κοινά, για όλους τους συνάδελφους Κυνηγούς.

Για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Βέροιας,
Ο Επιστημονικός Συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ,

Αλέξανδρος Γκάσιος
Δασολόγος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων