Επιστολή Ωρίωνα στην ΕΤ3

0

Επιστολή στην ΕΤ3Ω Ρ Ι Ω Ν – Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2, 15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr orion@orion.net.gr
Αθήνα, 10/2/2009

Προς: Τηλεόραση ΕΤ3
Κοιν.: Κυνηγετικοί Φορείς
Περιοδικά, Ιστοσελίδες

Θέμα: Για την “Οδύσσεια του Κυνηγίου”

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,

Αφορμή για τη παρούσα επιστολή, στάθηκε η πρωτοβουλία του καναλιού σας να προβάλλετε εδώ και λίγο καιρό, τη σειρά ντοκιμαντέρ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ».

Πριν προχωρήσουμε στην ουσία του θέματος, επιτρέψτε μας να σας δώσουμε το στίγμα του Συλλόγου μας. Ο ΩΡΙΩΝ ιδρύθηκε το 2002 στην Αθήνα και είναι αναγνωρισμένος σύλλογος κατά τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα. Τα μέλη του είμαστε κυνηγοί από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας που γνωριστήκαμε και επικοινωνούμε κυρίως μέσω του Διαδικτύου. Κύριος σκοπός μας είναι η
προστασία του Περιβάλλοντος και ειδικότερα η διαφύλαξη της Υπαίθρου και του Κυνηγίου. Στην ιστοσελίδα μας (www.orion.net.gr) μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τους σκοπούς, το καταστατικό και τις μέχρι σήμερα δραστηριότητές μας.

Η συγκεκριμένη σειρά, η Οδύσσεια του Κυνηγίου, αποτελεί για όλους εμάς τους κυνηγούς, το ευχάριστο διάλειμμα στην καθημερινότητα της τηλεόρασης και μας ταξιδεύει μαζί της σε τόπους ονειρικούς.

Παρόλα αυτά, πληροφορηθήκαμε ότι δεχτήκατε επίθεση από κάποιους ανθρώπους που έχουν ένα διαφορετικό σκεπτικό για την φύση από την οικογένεια των 250.000 Ελλήνων κυνηγών. Εμείς οι κυνηγοί γνωρίζουμε πως οι εχθροί του κυνηγίου, δεν έχουν κακές προθέσεις. Είναι και αυτοί συμπατριώτες μας που αγαπούν το δάσος και θα ήθελαν να το προστατεύσουν. Δυστυχώς όμως, ο
σύγχρονος τρόπος ζωής στις αστικές κοινωνίες, έχει αποξενώσει πλήρως τους ανθρώπους από τη φύση. Δεν ξέρουν πια πως είναι να βιώνεις το δάσος σε όλο του το μεγαλείο. Δεν νιώθουν την ανάγκη να ταξιδέψουν 600 και 800 χιλιόμετρα μόνο και μόνο για να βρεθούν για λίγες ώρες σε ένα παρθένο δάσος, ελεύθεροι από τα άγχη αλλά και από τις ανέσεις του σύγχρονου πολιτισμού.

Ο σύγχρονος αστός, αισθάνεται ένοχος που ο υπερκαταναλωτισμός του, οδηγεί τα δάση σε εξαφάνιση. Θέλει να αντιδράσει και να σταματήσει το κακό που ο ίδιος δημιουργεί αλλά δεν ξέρει πως. Νομίζει ότι αποστειρώνοντας τη φύση και διακόπτοντας πλήρως τις ανθρώπινες δραστηριότητες που για χιλιετίες είχαν συνδεθεί με τη φύση, θα την προστατέψει. Έχοντας λοιπόν χάσει κάθε επαφή με την άγρια φύση, οι άνθρωποι που σας κατηγόρησαν, αποφάσισαν να επιστρατεύσουν το πλέον αρχέγονο Ελληνικό ένστικτο και να αποστασιοποιηθούν από την ευθύνη, κατηγορώντας όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο τους τον εαυτό. Δεν είναι κυνηγοί, οπότε άνετα και χωρίς προσωπικό κόστος κατηγορούν το κυνήγι για την μείωση της πανίδας στον τόπο μας. Το γεγονός πως κανένα θηρεύσιμο είδος δεν κινδύνεψε ή κινδυνεύει με εξαφάνιση, δεν απασχολεί
κανέναν.

Κλείνοντας, θέλουμε και πάλι να σας ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, για τις στιγμές νοητικής απόδρασης από τη καθημερινότητα που μας χαρίζετε.

Για τον Ωρίωνα
Με εκτίμηση,

O Πρόεδρος Δημήτρης Χριστοδουλάκης

Ο Γ.Γραμματέας Νίκος Παπαϊωάννου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων