“Καμπάνα” 15 μηνών σε Δασικό Υπάλληλο

0

Σε 15 μήνες φυλάκιση (κατά συγχώνευση) καταδίκασε το 3μελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης τον διευθυντή Δασών Λακωνίας κο Γιαννακόπουλο Κωνσταντίνο μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσους κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση με πρόθεση.
Κατά τα έτη 2004 – 2005 η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου πραγματοποιώντας οικονομοδιαχειριστικό έλεγχο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Σπάρτης διαπίστωσε σοβαρές οικονομοδιαχειριστικές ανωμαλίες και παρατυπίες. Στο τότε Δ.Σ. του επεβλήθησαν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό κυρώσεις, δηλαδή διαγραφή των μελών αυτού για 1 χρόνο. Απόφαση που επικυρώθηκε τόσο από την Κ.Σ.Ε. όσο και από τα δικαστήρια της Σπάρτης όπου προσέφυγαν οι διαγραφέντες.
Ο κος Γιαννακόπουλος, Δασάρχης Σπάρτης τότε, υπεραμυνόμενος σοβαρών παραλείψεων τόσο της υπηρεσίας του όσο και ιδικών του, ερμηνεύοντας όπως αυτός ήθελε τις εγκυκλίους και τις καταστατικές διατάξεις, επανειλημμένα σε έγγραφά του ανέφερε ότι ο κος Μαρκόπουλος ως εκπρόσωπος της Γ΄ Κ.Ο.Π. σκοπίμως με ψευδή στοιχεία και αυθαιρετών, είχε λειτουργήσει αντικαταστατικά εις βάρος του Δ.Σ. του Κ.Σ. Σπάρτης (Αν είναι δυνατόν).!!!
Μετά λοιπόν από πέντε αναβολές το Δικαστήριο της Σπάρτης με την 57/09 απόφασή του την 22/1/2009 έκρινε ένοχο τον πρώην Δασάρχη Σπάρτης και σημερινό Διευθυντή Δασών Λακωνίας και του επέβαλε την ανωτέρω ποινή η οποία έχει τριετή ανασταλτικό χαρακτήρα.
Η όλη ιστορία είναι ένα μήνυμα προς όλους εκείνους τους υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι συνηθίζουν να ασκούν προσωπική πολιτική, να ερμηνεύουν τις εγκυκλίους και τους νόμους όπως αυτοί θέλουν και να αυθαιρετούν πολλές φορές, ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τέτοιες τακτικές και να συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει να σέβονται τους ανθρώπους που υπηρετούν τις κυνηγετικές οργανώσεις, ιδιαίτερα όταν αυτοί έχουν μακράν αποδείξει ότι με υπευθυνότητα, γνώση και ανιδιοτέλεια, εκπροσωπούν χιλιάδες κυνηγούς.

Για την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου
Το Γραφείο Τύπου

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 Τ.Κ. 26222
ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
E-mail: info@kynomp.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων